Gulasz wieprzowo-wołowy z fasolą i zapiekanym jajkiem na miękko

Gulasz wieprzowo-wołowy z fasolą i zapiekanym jajkiem na miękko

Gulasz wieprzowo-wołowy z fasolą i zapiekanym jajkiem na miękko

Przepis na : kolacja

Wykwintne i wyszukane danie ... inspiracją jest Meksyk i tamtejsza kuchnia. Przepis na 10 porcji. - 1 kg karkówki - 800 g wołowiny - 6 średnich cebul - pieprz czarny grubo mielony - szczypta pieprzu cayenne - 4 ząbki czosnku - łyżeczka nie pełna soli - 5 liści laurowych, olej do smażenia - 1 i pół szklanki czerwonego wytrawnego wina lub wywar - 1 litr wywaru warzywnego lub mięsnego - 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego - po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej - średnia puszka fasoli białej i czerwonej 3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gulasz wołowy, mięso, gulasz, słodkie, cebula, zupa pomidorowa, papryka, jajko, mielone, placki, fasola, sosy, pieczywo, wołowina, ziemniaki, tortilla, ziemniak, karkówka, obiad, kolacja, fasola czerwona, czerwona fasola, karkówka w cebuli, sos do jajek, karkówka na obiad, sos pomidorowy, sos do mielonego , gulasz mięsny, sos mięsny, dania mięsne

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.