kapustą - 19268 przepisów (strona:595/1285)

Surówka z białej kapusty jak z chińskiej restauracji 28

Surówka z białej kapusty jak z chińskiej restauracji to jedna z tych surówek, która nigdy się nie nudzi. Jeśli jadacie dania z chińskich barów, to pewnie znacie ten smak, a jeśli nie, to obowiązkowo przygotujcie surówkę z kapusty przy najbliżej okazji. Jest chrupiąca, aromatyczna i co ważne - bardzo prosta w Czytaj więcej

Di gotuje
Surówka siedmiodniówka 157

się robi i bardzo długo zachowuje świeżość. Możemy przechowywać ją w lodówce aż siedem dni i z każdym dniem smakuje jeszcze lepiej. Polecam!     Składniki: 1 mała młoda kapusta (ok 1kg) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 marchewki pęczek pietruszki Zalewa: 1/2 szklanki oleju 1/3 szklanki octu 4 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu(...)Kapustę szatkujemy *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Papryki kroimy w małe paseczki *** *** Pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie warzywa przekładamy do dużej miski *** *** W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na zalewę *** *** Zalewę zagotowujemy mieszając *** *** Gorącą zalewą wlewamy do miski z warzywami, mieszamy i całość odkładamy na około 1 godzinę co jakiś czas mieszając *** *** Po tym czasie surówka jest już

Blog z Apetytem
Wyborne zraziki wieprzowe 55

Składniki: Zrazy: ok 600g mielonej wieprzowiny 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 garści prażonej cebuli lub 1 cebula podsmażona 1 niewielka marchewka 3 garści drobno pokrojonej kapusty Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek około pół szklanki mąki do obtoczenia zrazików Dodatkowo: 1 papryka (u mnie po kawałku żółtej, zielonej i czerwonej papryki) kilka sztuk pieczarek 1 cebula(...)łyżka mąki do zaciągnięcia sosu 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego)     *** Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Dodajemy drobno pokrojoną kapustę, prażoną lub podsmażoną cebulę i marchew startą na tarce o dużych oczkach *** *** Wszystko ponownie dokładnie mieszamy *** *** Z powstałej masy formujemy niezbyt duże owalne zraziki *** *** Klopsiki mięsne obtaczamy kolejno w mące

Blog z Apetytem
Letnia surówka obiadowa 125

Letnia surówka obiadowa Pasuje praktycznie do każdego obiadu, jest szybka w przygotowaniu i bardzo zdrowa. Polecam!     Składniki: pół młodej kapusty pekińskiej 1 marchew pęczek rzodkiewek pół szklanki kukurydzy konserwowej pół pęczka pietruszki 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu sól, pieprz       *** Kapustę drobno kroimy i przekładamy do miski *** *** Marchew oraz rzodkiewki ścieramy na tarce

Blog z Apetytem
Placki z młodej kapusty i buraka 34

Powiem Wam że to co wylądowało na moim talerzu to mega jedzenie i dlatego polecam wszystkim do spróbowania. Mało pracy, dużo radości z konsumpcji. Młoda kapusta szybko mięknie i w plackach sprawdza się znakomicie. No to szatkujemy i smażymy, zapraszam. Placki z młodej kapusty i buraka - przepis. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z młodej kapusty i jabłka 131

Chrupiąca, smaczna i prosta surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki, selera naciowego i cebuli. Artykuł Surówka z młodej kapusty i jabłka pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Kociołek obfitości 41

pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek około pół szklanki mąki do obtoczenia klopsików Dodatkowo: 20dkg boczku wędzonego 1 cebula 1 marchew 1 mała cukinia 1 czerwona papryka pół młodej kapusty 1 łyżka siekanego koperku 1/3 szklanki bulionu sól, pieprz olej do smażenia     *** Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, odsączamy na sitku *** *** Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy(...)patelni podsmażamy drobno pokrojony boczek z cebulką *** *** Do podsmażonego boczku dodajemy startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz pokrojone w paski cukinię i paprykę *** *** Dodajemy grubo posiekaną kapustę *** *** Wlewamy bulion, mieszamy, zagotowujemy. Zmniejszamy ogień do małego, dodajemy klopsiki i całość dusimy pod przykryciem przez około 10-15 minut, aż warzywa zmiękną *** *** Na końcu danie doprawiamy do smaku solą

Blog z Apetytem
Prosta surówka obiadowa – łatwa, szybka i niedroga! 93

kotletów, mięsa w sosie, czy jajka sadzonego. Jest soczysta, chrupiąca i bardzo smaczna, a przy tym tania i łatwa w wykonaniu. Polecam!     Składniki: ok 300g kapusty kiszonej 1 marchew 1 jabłko pół pęczka pietruszki 2 łyżki oliwy lub oleju roślinnego pół łyżeczki pieprzu       *** Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy na drobne kawałki i przekładamy

Blog z Apetytem
Chrupiąca surówka obiadowa 288

surówka obiadowa Pyszna i soczysta surówka, która pasuje praktycznie do wszystkiego. Jest prosta, niedroga, szybka w wykonaniu i niskokaloryczna. Świetny dodatek do obiadu!     Składniki: 1/3 główki białej kapusty 1 marchew 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) 1 pęczek rzodkiewek pół pęczka natki pietruszki Sos: 3 łyżki oliwy sok z połowy cytryny 2 łyżki miodu sól, pieprz(...)bazylia suszona       *** Kapustę drobno szatkujemy *** *** Przekładamy do miski, delikatnie solimy, mieszamy i odstawiamy na około pół godziny *** *** Po tym czasie marchew i rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę kroimy w małą kosteczkę *** *** Pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy *** *** W osobnej miseczce umieszczamy składniki na sos. Najpierw mieszamy miód z sokiem

Blog z Apetytem
Sałatka Big Mac 90

następnie doły bułek oraz jedną górę kroimy w dużą kostkę i na patelni na maśle delikatnie zarumieniamy. Bułka powinna być chrupiąca. Od razu przygotowujemy sobie również pozostałe składniki. Kapustę i sałatę lodową kroimy w mniejsze kawałki. Możecie użyć tylko sałaty lodowej, albo kapusty pekińskiej. Ja mieszam te składniki, aby znacznie bardziej była wyczuwalna chrupkość warzyw. Pomidora kroimy na pół, przy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zasmażana kiszona kapusta 193

Zasmażana kiszona kapusta to doskonały dodatek do pysznego, polskiego obiadu. Najlepiej smakuje ze schabowym , z żeberkami , z karkówką … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Zasmażana kiszona kapusta</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Kålpudding – zapiekanka z kapusty i mięsa mielonego. 116

Kålpudding to popularna w kuchni szwedzkiej zapiekanka z białej kapusty z dodatkiem mięsa mielonego. Artykuł Kålpudding – zapiekanka z kapusty i mięsa mielonego. pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Zupa zbójnicka po śląsku – pyszne i sycące danie na obiad 39

pajdą świeżego chleba lub bagietką.   Składniki na zupę zbójnicką (4 porcje): 400 g mięsa z piersi lub uda indyka 150 g boczku wędzonego średniej wielkości marchew pół główki kapusty pekińskiej 4 ziemniaki cebula 2 ząbki czosnku szklanka passaty pomidorowej 2 szklanki wody lub bulionu sól, pieprz, majeranek, ostra papryka   Przygotowanie Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię(...)miękkości (około 40 minut). Kiedy mięso będzie miękkie, przekładamy je do garnka, dodajemy obraną i pokrojoną w cienkie plastry marchew i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz posiekaną drobno kapustę pekińską. Wlewamy passatę pomidorową i wodę, dodajemy przyprawy. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut, aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie boczek i cebulę kroimy w kostkę, a czosnek przeciskamy

e-PrzepisyKulinarne