kapustą - 19268 przepisów (strona:595/1285)

Wiosenny garnek z klopsikami 6326

mielonego wieprzowego 100g ugotowanego ryżu 1 jajko 2 łyżki bułki tartej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, czosnek granulowany 1/2 szklanki mąki- do obtoczenia klopsików 1 młoda kapusta 1 cebula 1 marchewka pęczek koperku pół szklanki bulionu warzywnego lub rosołu olej do smażenia Zasmażka: 1 łyżka masła 1-2 łyżki mąki       *** W misce łączymy mięso(...)Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron na rumiano *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Cebulę kroimy w kosteczkę i lekko podsmażamy *** *** Na patelnie dokładamy pokrojoną w dużą kostkę kapustę, mieszamy *** *** Dodajemy startą na tarce o dużych oczkach marchew *** *** Całość delikatnie solimy i pieprzymy, zalewamy bulionem, mieszamy i dusimy pod przykryciem około 5 minut *** *** Następnie dodajemy klopsiki, całość znów przykrywamy

Blog z Apetytem
Hamburger idealny [wideo] 81

porcje 400g mięsa wołowego 1 cebula 2 bułki Brioszki 4 plasterki ogórka korniszkona 4 plastry pomidora 2 łyżki musztardy 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 1/4 posiekanej kapusty pekińskiej (albo białej) sól pieprz 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka sosu Worcestershire oliwa z oliwą 2 plastry sera żółtego Bardzo ważne jest, aby mięso przed przygotowaniem na 30 minut wcześniej wyjąć(...)lodówki. W tym czasie przygotujemy pozostałe składniki. Cebulę kroimy w cienkie piórka, wkładamy do miski, dodajemy szczyptę soli, ocet winny i mieszamy. Odstawiamy na bok, aby cebula zmiękła. Kapustę drobno siekamy, wkładamy do miski, dodajemy sól, pieprz, majonez i ketchup, sosWorcestershire. Mieszamy. Burgery smażymy na rozgrzanej patelni 1,5 minuty z jednej strony, przekładamy i usmażoną stronę smarujemy musztardą. Smażymy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa gyros z kurczakiem i warzywami. Wyrazista i dobrze doprawiona. PRZEPIS 67

doprawiona, a w smaku rzeczywiście przypomina gyros. Przepis na zupę gyros Składniki: 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 piersi z kurczaka, 2 ogórki konserwowe, 1 papryka czerwona, pół główki kapusty pekińskiej , 1 marchewka, pół puszki kukurydzy, pół puszki pomidorów w zalewie, natka pietruszki, 300 ml śmietany 18 proc. olej, łyżka papryki w proszku plus papryka ostra według smaku, łyżka kuminu(...)kurkumy w proszku, sól, pieprz. Jak zrobić zupę gyros? Cebulę i czosnek drobno posiekaj, kurczaka pokrój w niewielką kostkę, wszystko przesmaż razem w garnku na odrobinie oleju. Dodaj poszatkowaną kapustę, marchewkę i paprykę pokrojone w małą kostkę oraz pokrojone ogórki, smaż razem jeszcze kilka minut, dodaj kumin, paprykę w proszku i kurkumę, wymieszaj. Wlej około 1,5 litra wody, dodaj

Kulinarna Polska
ZUPA RAMEN W WERSJI WEGAŃSKIEJ 82

znajdziecie na pewno w sklepie z egzotyczną żywnością. Zapraszam do spróbowania! Przygotowanie : 10 min. Gotowanie: 5 min. Porcja dla 4 osób : ● 120 g makaronu ramen* ● 120 g kapusty pekińskiej ● 1 ząbek czosnku ● 2 kostki bulionu warzywnego bio ● 1 łyżka pasty miso* ● 2 listki wodorostów nori* ● 2 łyżeczek ziaren sezamu ● pieprz Przygotowanie: Makaron ramen wrzuć do wrzącej wody, gotuj(...)przez 2 minuty, odcedź. Zagotuj 1 lit wody, wrzuć kostki bulionu i pastę miso. Umyj kapustę, drobno poszatkuj. Wodorosty nori pokrój w drobne kawałki. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Wrzuć do miseczek wodorosty, czosnek i makaron ramen, wlej bulion, popieprz, posyp ziarenkami sezamu. Podaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Warzywa smażone z mięsem mielonym. Prosto, szybko i bardzo smacznie. PRZEPIS 80

mięsem mielonym Składniki: 500 gramów mięsa mielonego – wieprzowego, wołowego lub mieszanego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 papryka czerwona, 1 mała cukinia, 150 gramów pieczarek , pół małej główki kapusty pekińskiej, sos teriyaki i sos sojowy lub tylko sos sojowy, olej. Jak zrobić warzywa smażone z mięsem mielonym? Na dużej patelni lub w woku rozgrzej trochę oleju, wrzuć mięso mielone(...)pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek, paprykę pokrojoną w grubą kostkę i cukinię pokrojoną w plasterki. Smaż, utrzymując duży ogień i często mieszając, przez koleje 3 minuty. Dodaj grubo pokrojoną kapustę pekińską, mieszając, smaż kolejną minutę, skrop sosem teriyaki i sosem sojowym (łącznie kilka łyżek), wymieszaj, wyłącz ogień i od razu podawaj na przykład z ryżem. Artykuł Warzywa smażone z mięsem

Kulinarna Polska
Gołąbki z kaszą i grzybami 117

Składniki: 1 kapusta biała lub włoska 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej 3 łyżki siemienia lnianego 0,5 kg odgotowanych grzybów leśnych 3 cebule sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Z kapusty wyciąć głąb … Czytaj dalej Gołąbki z kaszą i grzybami

czarrna od kuchni
Japoński makaron z kapustą i kurczakiem 54

Gdzieś na jakimś kanale po japońsku pan gotował, ktoś inny przetłumaczył i dzięki temu w mojej miseczce pyszne danie się znalazło. Polecam każdemu spróbowanie tego cuda bo warto. Kapusta jest idealnie ugotowana a kurczak soczysty i pachnący. Makaron z kapustą i kurczakiem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z komosą ryżową i warzywami. 71

jakie będą nam potrzebne: -1 szklanka komosy ryżowej – 2 średnie marchewki – 1 czerwona papryka – 1 długi ogórek – 1 czerwona cebula – 2 szklanki posiekanej czerwonej kapusty – 2 gałązki świeżej bazylii Sos: – 5 łyżek oleju roślinnego – 1 łyżeczka startego imbiru -2 łyżki oleju sezamowego – sok z limonki – sól, pieprz Komosę ryżową gotujemy(...)instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowe, kapustę siekamy, paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miski. W miseczce łączymy składniki potrzebne do przygotowania sosu. Do warzyw dodajemy ostudzoną komosę ryżową i polewamy całość sosem. Mieszamy bardzo dokładnie. Podajemy. Podnieśmy rękę jeśli chcemy by posiłek był łatwy do przygotowania, pyszny i można

Zdrowy Styl Joanny
Kapusta z suszonymi śliwkami 74

Cóż to był za przysmak, idealne danie samodzielnie z podpieczonymi grzankami lub jako dodatek do mięsa. Taką kapustę robi się szybko i smakuje wybornie więc polecam. Suszone śliwki w kapuście. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kapuściane ślimaki 70

Takie ślimaczki z kapustą i grzybami idealne będą do barszczu czerwonego na wigilię. Albo jako zwyczajny, nadzwyczajny obiad rodzinny. Kwaskowa kapusta i słodycz ciasta francuskiego to idealne połączenie, polecam. Kapuściane ślimaki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z kapustą i pieczarkami 124

Wigilijne danie Składniki ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko sól ok. 1 szklanka wrzątku (ile mąka zabierze) łyżka oleju farsz: 50 dkg kapusty kiszonej 1 kg pieczarek 3 duże cebule … Czytaj dalej Pierogi z kapustą i pieczarkami

czarrna od kuchni