kapustą - 19268 przepisów (strona:599/1285)

Domowa wersja hot doga 74

której wlewa się sosy smakowe i umieszcza w niej parówkę. Wersja amerykańska daje nam trochę większą swobodę w eksperymentowaniu z dodatkami. Składniki bagietka parówki 1/2 jabłka ketchup 1/4 kapusty pekińskiej 1 marchewka ogórek kiszony 1 łyżka majonezu sól pieprz Domowa wersja hot doga – przepis Bagietkę kroimy na kawałki odpowiadające długości parówki. Nacinamy wzdłuż i wkładamy na 3 minuty(...)minuty do zagotowanej wody. Parówek nie powinno się gotować, tylko podgrzewać. Jak się podgrzeją wkładamy je do zagrzanych bułek i wstawiamy jeszcze na 3 minuty do piekarnika. Kapustę drobno siekamy, dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę i jabłko. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez. Mieszamy. Przygotowaną sałatkę wykładamy na parówki, na wierzchu układamy pokrojonego w plasterki ogórka i całość polewamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułeczki z pieczarkami 68

wstawiam do piekarnika ustawionego na minimalną temperaturę, tj. 30 st na 40 – 50 min). Przygotować farsz pieczarkowo-kapuściany Farsz: 650 gr pieczarek 4 średnie cebule 3 duże garście kapusty kiszonej 3 łyżki oleju 1/2 – 1 łyżeczka soli lub do smaku (ma być dość mocno przyprawione) 1/4 łyżeczki pieprzu (najlepiej świeżo mielonego) Z ww. składników powstaje około(...)opłukać pokroić na pół, a później kroić w półksiężyce, pieczarki dodać do zeszklonej cebuli, smażyć długo, aż cała woda odparuje, bez pokrywki. Zagotować 1 litr wody, do wrzątku wrzucić kapustę, pogotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dokładnie odcedzić, drobno poszatkować. Dodać do odparowanych pieczarek, dodać przyprawy, wymieszać, krótko przesmażyć (2-3 minuty), odstawić do ostudzenia. Uwaga, pieczarki muszą być

moj przepis na
PIECZONKI Z PATELNI + FILMIK 72

SKŁADNIKI : 1,5 kg ziemniaków   250 g boczku wędzonego  2 duże cebule  2 śląskie kiełbasy 2 marchewki kawałek selera 1 czerwona papryka 1/4 główka kapusty  sól, pieprz, jarzynka do smaku  słodka i ostra papryka do smaku  PRZYGOTOWANIE :  Na patelnię przekładamy pokrojony boczek, cebulę i kiełbasę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podsmażamy(...)pokrojoną w kostkę marchewkę, seler i paprykę, mieszamy, chwilkę podsmażamy i dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko doprawiamy przyprawami. Wlewamy odrobinę wody i dusimy kilka minut. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, solimy, wlewamy jeszcze trochę wody i dusimy kilka minut co jakiś czas mieszając.  Danie jest gotowe, podajemy gorące.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kolorowa surówka obiadowa 79

polecam do duszonej z cebulą wątróbki drobiowej, którą doprawiłam tylko solą, pieprzem i majerankiem podać pyszną, kolorową surówkę obiadową. F antastyczna kolorowa surówka obiadowa została przygotowana z poszatkowanej czerwonej kapusty, marchewki pomarańczowej i żółtej, oraz pora, razem ok. 200 g posiekanych warzyw, po garści modrej kapusty, obu marchewek i trochę pora. Sos do surówki zrobiłam z 2 łyżek oleju

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z czerwonej kapusty 91

dawno nie robiłam takiej surówki! A przecież to samo zdrowie. Doskonale pasuje do wszelkich mięs. Nawet jako sałatka do pracy świetnie się sprawdzi ;)  1/2 główki czerwonej kapusty mała cebula marchew kwaśne jabłko łyżka soku z cytryny sól, świeżo zmielony pieprz łyżeczka cukru lub miodu zielenina do posypania Kapustę drobno poszatkować. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce

Smakołyki Asi
Surówka z kapusty pekińskiej i marynowanych patisonów 77

Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 8 marynowanych patisonów 100 g rukoli 1/2 cebuli 1/2 puszki kukurydzy 1 duży jogurt grecki 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Liście kapusty kroimy w paski, patisony i cebulę kroimy w kostkę. Rukolę szarpiemy na mniejsze kawałki. Do jogurtu dodajemy sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki surówki wrzucamy

Qchnia po prostu
Surówka z czerwonej kapusty 72

główki czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko łyżeczka soku z cytryny łyżeczka cukru sól do smaku łyżka majonezu Kapustę i cebulę drobno posiekać ,posolić i odstawić na chwilę. Dodać starte jabłko, sok z cytryny, cukier i majonez. Wymieszać. Można dodać posiekany koperek

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z kiszonej kapusty 79

Przepis na bardzo pyszną, popularną w kuchni polskiej surówkę z kiszonej kapusty. Wystarczy tylko kilka prostych składników. Artykuł Surówka z kiszonej kapusty pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Zimowa zupa zbójnicka 182

sycąca zupa. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu, no i przede wszystkim przepyszna. Idealna na zimowy obiad.     Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 1/4 główki białej kapusty 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 ziemniaki 1 marchew 1 szklanka przecieru pomidorowego lub mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1,5 litra bulionu 1 łyżka oleju do smażenia Przyprawy: sól(...)przeciśnięty czosnek, mieszamy i jeszcze chwilkę podsmażamy. Dokładamy mięso mielone, przyprawiamy delikatnie solą oraz pieprzem i smażymy, ciągle mieszając aż się całe zrumieni *** *** Marchew i ziemniaki kroimy w kostkę *** *** Kapustę grubo szatkujemy *** *** Do garnka z mięsem dodajemy pokrojone warzywa i wszystko razem podsmażamy przez kilka minut *** *** Całość zalewamy bulionem, dodajemy pieprz w kulkach, ziele angielskie i liść laurowy. Wszystko gotujemy

Blog z Apetytem
Surówka z białej kapusty (jak w barze wietnamskim) 1716

Pyszna surówka z białej kapusty w stylu azjatyckim. Świetny dodatek nawet do naszego polskiego schabowego. Artykuł Surówka z białej kapusty (jak w barze wietnamskim) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Surówka szlachecka 85

Pyszna i zdrowa bomba witaminowa. Świetny dodatek, który pasuje do prawie każdego obiadu, a do tego jest to szybka i lekka surówka. Polecam!     Składniki: 1/3 główki białej kapusty 1marchew pół pęczka koperku 6-7 suszonych pomidorów z zalewy olejowej sól, pieprz Sos: 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu(...)Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski, solimy i mieszamy *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy *** *** Suszone pomidory odsączamy z zalewy i drobno siekamy *** *** W miseczce mieszamy wszystkie składniki na sos *** *** Sos dodajemy do pozostałych składników surówki, mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Przed podaniem surówkę przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Surówka luksusowa 65

jako dodatek do wielu dan obiadowych. Przepis na tą surówkę dostałam od koleżanki, na rodzinnej imprezie zrobiła furorę i każdy prosił o dokładkę :)!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Połówka większej kapusty pekińskiej 1 pomidor u mnie malinowy 1 średniej wielkości marchewka 1 jabłko 2-3 garście kukurydzy konserwowej 2 łyżki jogurtu naturalnego, u mnie grecki 2 łyżki majonezu 1 płaska łyżka(...)musztardy sól oraz pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: kapustę drobno poszatkowałam i przełożyłam do większej miski. Dodajemy do niej odcedzoną kukurydzę i pokrojonego w kostkę pomidora., obraną marchewkę ścieramy na małych oczkach tarki a jabłko na dużych. doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Na koniec dodajemy majonez, jogurt i musztardę. Dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki się połączą

Blog kulinarny S9.PL
Duszona wieprzowina w kapuście kiszonej 142

przygotowania potrzebujemy: Łopatka wieprzowa- 800g Kapusta kiszona- 500g Cebula- 100g Czosnek- 15g Masło- 100g Pieczarki- 100g Smalec- 80g Śmietana 30%- 50g Sól, pieprz, papryka ostra Mięso oczyszczamy i kroimy w kawałki 1.5cm x 1.5cm, przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 1h. Mięso obsmażamy na 40g smalcu do zrumienienia następnie wyjmujemy i dodajemy pokrojone pieczarki i cebulę. Dorzucamy polowe(...)masła i smażymy 5min. Pod koniec przeciśnięty czosnek. Dodajemy odciśniętą i pokrojoną kapustę, przyprawiamy i dodajemy resztę tłuszczu oraz mięso. Dusimy do miękkości pod przykryciem co jakiś czas podlewając rosołem lub wodą. Pod koniec dodajemy śmietanę. Smacznego Makro w 100g 179kcl B- 10g T-14g W-1g Makro w porcji 349g

serzmiesem
Sałatka gyros 98

podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki przyprawy do gyrosa 1 / 2 białej cebuli 1 / 2 czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy 5 średnich ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 1 mała kapusta pekińska lub sałata lodowa 5 łyżek ketchupu 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Obie(...)smaku solą oraz pieprzem, następnie wylać go na ogórki. Czerwoną paprykę umyć, przekroić na pół, wyciąć białe błony i pestki. Pokroić w kostkę, rozsypać na czosnkowym sosie. Liście kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, po czym porwać je na mniejsze kawałki. Liście wyłożyć na wierzchu sałatki. Sałatka gyros najlepiej smakuje po kilku godzinach, gdy smaki się

niecodziennikpary