lżejsza. Po wymieszaniu wszystkich składników, okazało się, że surówka pachnie identycznie jak te, które miałam okazje jeść. Tak, że przepis jest naprawdę warty zapamiętania. Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 2 łyżki majonezu 1 łyżka octu winnego 1 łyżka soku z cytryny 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka cukru sól pieprz(...)Kapustę szatkujemy, marchew i cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy do miski, odstawiamy. Z reszty składników robimy sos, którym polewamy zawartość miski. Trzeba ją obficie posolić i popieprzyć. Dokładnie mieszamy, ja mieszałam ją rękami, lekko ugniatając warzywa. Wkładamy ją na parę godzin do lodówki, najlepsza będzie na drugi dzień. Artykuł Coleslaw pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovypostanowiłam nie dawać „szczypty”. I wiem, znowu kuchnia włoska, znowu jestem nudna. Życie. Składniki: 2 l bulionu warzywnego pół szklanki fasoli (ja użyłam Jasia) 3 liście włoskiej kapusty 2 małe marchewki 2 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 ząbek czosnku 1 chili biała część małego pora puszka krojonych pomidorów 2 liście laurowe 1 łyżeczka suszonego(...)ponad poziom fasoli) i zostawiamy na noc do namoczenia. Marchewki, seler naciowy, por i czosnek kroimy w plasterki. Paprykę i cukinię kroimy w średniej wielkości kostkę. Liście kapusty cienko szatkujemy. Wszystkie warzywa smażymy na niewielkim ogniu, około 5 minut, po tym czasie całość zalewamy bulionem. Do zupy dorzucamy pomidory z puszki, oregano, poszatkowaną papryczkę chili, fasolę i liście laurowe. Doprawiamy
Kardamonovytylko z szybkim postem, bo za chwilę zbieramy się w góry. Dobra surówka, nie tylko do potraw z gilla. Łapcie. Składniki: mała kapusta pekińska 8 suszonych pomidorów z zalewy 1 marchewka pęczek szczypiorku 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sałatę szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w paski pomidory, startą(...)największych oczkach marchewkę i poszatkowany szczypiorek. Całość zalewamy olejem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyToli urodzin. Jedli. Ja też jadłam. Przepis mam od teściowej. Trochę zmieniłam sposób jej wykonania, ale nie sądzę żeby to miało wpływ na jej smak. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 3 piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 2 marchewki średni słoik sałatki szwedzkiej 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 mały słoik łagodnego ketchupu 3 czubate łyżki majonezu 3 czubate(...)miski, polewamy połową sosu. Następną warstwą są odsączone ogórki, obrane i starte na największych oczkach marchewki, odsączona kukurydza i druga część sosu. Na wszystko wykładamy poszatkowaną kapustę. Sałatkę wkładamy do lodówki. Spokojnie można zrobić ją dzień wcześniej. Artykuł Sałatka gyros pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovypulled pork . Zresztą jak sobie tak pomyślę, coleslaw pasuje praktycznie do każdego rodzaju wytrawnego obiadu, nie mówiąc już o bułkach, kanapkach czy tortillach. Składniki: 1 mała główka białej kapusty 2 marchewki 1 mała cebula sos: pół szklanki majonezu pół szklanki śmietany 12% pół szklanki maślanki 1 łyżka poszatkowanego koperku 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 1 łyżka poszatkowanego szczypiorku 1 łyżeczka(...)poszatkowanej cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Kapustę obieramy z brzydkich zewnętrznych liści, szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej obraną i startą na największych oczkach marchewkę, a także pokrojoną w małą kostkę cebulę. Wszystkie składniki sosu wrzucamy do większego słoika, zamykamy go i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, dokładnie mieszamy i wkładamy
KardamonovySurówka z kiszonej kapusty to najpopularniejszy dodatek obiadowy w zimowym okresie. Jest nie tylko smaczna, ale super zdrowa. Lubimy ją wszyscy! Dziś poczciwa kapusta w wydaniu świątecznym, bo z dodatkiem wędzonych śliwek, żurawiny i bakalii. Idealna do smażonego karpia wigilijnego. Jeśli nie lubisz nudy w kuchni na pewno wypróbujesz ten smaczny i ciekawy przepis. Polecam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżeczki płatków drożdżowych (opcjonalnie) - sól, pieprz - szczypta papryki chilli (opcjonalnie) - 1/4 szklanki wody gazowanej - 2 łyżki pokrojonych w kosteczkę pomidorów - 2 łyżki w miarę drobno wposiekanej kapusty - 1 łyżeczka pokrojonej w kosteczkę cebuli - 2 łyżeczki oleju - chapati lub tortilla pszenna (do podania) Przygotowanie: 1) Do miski przesiewamy mąkę z ciecierzycy, dodajemy proszek do pieczenia, siemię lniane, płatki drożdżowe(...)sól, pieprz i chilli. Wszystko dokładnie mieszamy. Powoli i nieustannie mieszając wlewamy wodę gazowaną. Na sam koniec dodajemy pomidory, kapustę i cebulę. Mieszamy i odstawiamy na bok. 2) Na rozgrzany na patelni olej wlewamy ciasto, które dokładnie rozprowadzamy po całej jej powierzchni. Omlet smażymy na średnim ogniu przez około 5-6 minut, aż będzie widać, że jest suchy
Roślinożerni urlopowiczewalorach kiszonej kapusty nie trzeba nikogo przekonywać i pewnie większość z Was ma zapasy przygotowanej kiszonki na całą zimę. Najpopularniejsza sałatka z dodatkiem marchewki i jabłka jest bardzo lubiana. Jednak każda odmiana jest mile widziana, by kiszona kapusta nie znudziła się za szybko. Co powiecie na dodatek kurkumy i imbiru? Dodatkowe walory zdrowotne, żółciutki kolorek i nowy smak. Może warto
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lubicie taki rosół czy jednak wolicie mieszany bądź z kury? 1 tuszka królika 3 marchewki 3 pietruszki kawałek selera średni por 1 cebula 2 ząbki cebuli 2 liście białej kapusty 2 goździki 1 gałązka tymianku 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 5-6 ziaren pieprzu sól dodatkowo makaron natka pietruszki Wykonanie: Królika dzielę na mniejsze kawałki, myję(...)małym ogniu przez 60 minut, ma delikatnie tylko pyrkać. W między czasie obieram i myję wszystkie warzywa. Cebulę opalam nad ogniem. Wszystkie warzywa wrzucam do garnka, dodaje tymianek, liście kapust, liść laurowy, goździk oraz ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Całość gotuję do momentu, aż mięso będzie miękkie, jeszcze przez około 60 minut. Pod koniec gotowania doprawiam solą
magiczna kuchnia Kasiprostu niezwykle zdrowa i pyszna zupa z ogromną ilością warzyw. Robimy ją po prostu – na co dzień. Przepis na zupę prezydencką Składniki: pół średniej główki białej kapusty, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 por, 2 papryki czerwone, 3 marchewki, średni seler, 2 puszki pomidorów w zalewie, łyżka słodkiej papryki w proszku, suszony tymianek, świeża natka pietruszki, sól, pieprz, oliwa(...)zrobić zupę prezydencką? W dużym garnku rozgrzej kilka łyżek oliwy. Najpierw wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Smażąc i często mieszkając, zacznij kroić kapustę i stopniowo przekładaj do garnka. W dalszej kolejności dodaj pokrojoną marchewkę, seler, paprykę i por. Smaż wszystko często mieszając jeszcze kilka minut. Teraz wsyp paprykę słodką, wymieszaj, wlej pomidory razem z zalewą oraz wodę do wysokości około
Kulinarna Polskaobdarowana osoba będzie zachwycona Zainteresowanych tą patelnią lub innymi produktami marki Woll zachęcam do odwiedzenia sklepu https://www.patelnie-tytanowe.pl/ Veg Manchurian z patelni tytanowej Woll Składniki: Pulpeciki: 2 szklanki kapusty czerwonej drobno posiekanej 1 i 1/2 szklanki startej na dużych oczkach marchewki 1 mała zielona papryka drobno posiekana 1 łyżka posiekanej dymki 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżka startego imbiru(...)szklanki wody 1 płaska łyżeczka cukru sól pieprz Dodatkowo: olej słonecznikowy do smażenia papierowy ręcznik 1 łyżka posiekanej dymki Przygotowanie: Pulpeciki: Do miski przełożyć drobno posiekaną paprykę i kapustę (najlepiej rozdrobnić malakserem). Dodać startą marchewkę, posiekaną dymkę i chili, starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę kukurydzianą i pszenną, wodę oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Formować kulki wielkości dużego
Oryginalny smakPyszny, szybki obiad pod warunkiem że wcześniej podszykujecie sobie pastę paprykową . Jest ona aromatyczna i idealnie pasuje i do placków tortilli i kiszonej kapusty. Ja użyłam tutaj kapusty czerwonej natomiast jeśli nie znajdziecie to użyjcie zwykłej. Jednak z czerwoną to dodatkowo uczta dla oka. Obiad podano: tortille. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKapusta coolwrap jest idealna do tego dania, szybko mięknie, jest delikatna i smakuje wybornie. Chorizo pikantne nadaje daniu charakteru a kremowa dynia jest przepyszna. Zachęcam do wypróbowania. Kapusta z dynią i chorizo. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzisiaj zapraszam na pyszną sałatkę jajeczną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zielona sałatka jajeczna Składniki 5 liści kapusty pekińskiej 5 jajek ugotowanych na twardo 5 plastrów żółtego sera (15 dag) ½ zielonej papryki mała puszka groszku konserwowego 1 mały por 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka keczupu sól pieprz Instrukcje Paprykę oraz ser kroimy w kostkę, kapustę pekińską szatkujemy
To co lubię - gotuję i polecam