Gdzieś na jakimś kanale po japońsku pan gotował, ktoś inny przetłumaczył i dzięki temu w mojej miseczce pyszne danie się znalazło. Polecam każdemu spróbowanie tego cuda bo warto. Kapusta jest idealnie ugotowana a kurczak soczysty i pachnący. Makaron z kapustą i kurczakiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejakie będą nam potrzebne: -1 szklanka komosy ryżowej – 2 średnie marchewki – 1 czerwona papryka – 1 długi ogórek – 1 czerwona cebula – 2 szklanki posiekanej czerwonej kapusty – 2 gałązki świeżej bazylii Sos: – 5 łyżek oleju roślinnego – 1 łyżeczka startego imbiru -2 łyżki oleju sezamowego – sok z limonki – sól, pieprz Komosę ryżową gotujemy(...)instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowe, kapustę siekamy, paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miski. W miseczce łączymy składniki potrzebne do przygotowania sosu. Do warzyw dodajemy ostudzoną komosę ryżową i polewamy całość sosem. Mieszamy bardzo dokładnie. Podajemy. Podnieśmy rękę jeśli chcemy by posiłek był łatwy do przygotowania, pyszny i można
Zdrowy Styl JoannyCóż to był za przysmak, idealne danie samodzielnie z podpieczonymi grzankami lub jako dodatek do mięsa. Taką kapustę robi się szybko i smakuje wybornie więc polecam. Suszone śliwki w kapuście. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTakie ślimaczki z kapustą i grzybami idealne będą do barszczu czerwonego na wigilię. Albo jako zwyczajny, nadzwyczajny obiad rodzinny. Kwaskowa kapusta i słodycz ciasta francuskiego to idealne połączenie, polecam. Kapuściane ślimaki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWigilijne danie Składniki ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko sól ok. 1 szklanka wrzątku (ile mąka zabierze) łyżka oleju farsz: 50 dkg kapusty kiszonej 1 kg pieczarek 3 duże cebule … Czytaj dalej Pierogi z kapustą i pieczarkami
czarrna od kuchnijarmużem. Pomarańcza i orzechy wprowadzają klimat świąteczny. W Szwecji sałatki z jarmużem są bardzo popularne jako dodatek do dań świątecznych. Polecam spróbować! Składniki: 200g jarmużu Kilka liści fioletowej kapusty pekińskiej (lub dowolnej innej) 1 granat 150g fety 1/2 szklanki orzechów pekan *można użyć innych ulubionych orzechów 12 szklanki rodzynek 3 pomarańcze 1/2 czerwonej cebuli Sos: 1 łyżka miodu 2 łyżki(...)pieprz Wykonanie: Jarmuż podzielić na mniejsze części, usuną twarde łodygi. Zagotować wodę i zanurzyć w niej jarmuż na około 1 minutę. Następnie od razu przelać go zimną wodą. Kapustę pekińską poszatkować na paski. Z pomarańczy wykroić miąższ i podzielić na mniejsze części Czerwoną cebule pokroić w drobną kostkę. Składniki na sos wymieszać w szklance. Sałatkę wymieszać
MohiellaTakie danie przygotowała na świąteczny obiad moja ciocia, bardzo nam posmakowało, więc przygotowałam je sama na niedzielny obiad 🙂 Składniki: 8 kotletów schabowych 8 liści kapusty włoskiej 10 dkg sera … Czytaj dalej Roladki schabowe z jarmużem w kapuście
czarrna od kuchniwszystkiego, do ryby, mięsa, grilla, jako dodatek do burgerów, hot-dogów i zapiekanek. Ożywia nasz talerz i wspaniale dopełnia smak serwowanych potraw. Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 marchew 1 jabłko garść posiekanego koperku 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu pieprz mielony *** Jabłko myjemy osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, najlepiej zetrzeć(...)razem ze skórką *** *** Marchew obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Kapustę kiszoną kroimy na drobniejsze kawałki, przekładamy do miski i dodajemy starte jabłko, marchew oraz drobno posiekany koperek *** *** Do miski dodajemy oliwę wymieszaną z miodem, dokładnie mieszamy *** *** Całość przyprawiamy do smaku mielonym pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE
Blog z Apetytemgołąbki z tego garnka. Wyszły bardzo mięciutkie i smaczne. Polecam przepis. SKŁADNIKI : 0,5 kg ryżu ugotowanego i ostudzonego 1 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 duża kapusta w główce 3 duże cebule, sól do smaku + olej do podsmażenia 1 łyżka soli do farszu 1 łyżeczka pieprzu 6 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę 1 łyżeczka jarzynki(...)łyżeczki przecieru pomidorowego 30 % PRZYGOTOWANIE : Garnek rzymski moczymy w wodzie 1 godzinę. Następnie go dokładnie odcedzamy. Ugotowany ryż mieszamy z mięsem, podpieczoną cebula i przyprawami. Mieszamy. Kapustę należy sparzyć w osolonym wrzątku, liście układamy i wycinamy zgrubienia. Zawijamy gołąbki, układamy je w garnku rzymskim. Gołąbki smarujemy przecierem i na koniec zakrywamy pokrywką. Garnek wkładamy do piekarnika
Kulinarne Fantazje Marioli