kapustą - 19268 przepisów (strona:598/1285)

Soczysta surówka obiadowa 66

wszystkiego, do ryby, mięsa, grilla, jako dodatek do burgerów, hot-dogów i zapiekanek. Ożywia nasz talerz i wspaniale dopełnia smak serwowanych potraw.       Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 marchew 1 jabłko garść posiekanego koperku 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu pieprz mielony     *** Jabłko myjemy osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, najlepiej zetrzeć(...)razem ze skórką *** *** Marchew obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Kapustę kiszoną kroimy na drobniejsze kawałki, przekładamy do miski i dodajemy starte jabłko, marchew oraz drobno posiekany koperek *** *** Do miski dodajemy oliwę wymieszaną z miodem, dokładnie mieszamy *** *** Całość przyprawiamy do smaku mielonym pieprzem *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE

Blog z Apetytem
GOŁABKI Z GARNKA RZYMSKIEGO + FILMIK 47

gołąbki z tego garnka. Wyszły bardzo mięciutkie i smaczne. Polecam przepis.  SKŁADNIKI :  0,5 kg ryżu ugotowanego i ostudzonego  1 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 duża kapusta w główce  3 duże cebule, sól do smaku + olej do podsmażenia 1 łyżka soli do farszu 1 łyżeczka pieprzu 6 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę 1 łyżeczka jarzynki(...)łyżeczki przecieru pomidorowego 30 % PRZYGOTOWANIE :  Garnek rzymski moczymy w wodzie 1 godzinę. Następnie go dokładnie odcedzamy. Ugotowany ryż mieszamy z mięsem, podpieczoną cebula i przyprawami. Mieszamy.  Kapustę należy sparzyć w osolonym wrzątku, liście układamy i wycinamy zgrubienia. Zawijamy gołąbki, układamy je w garnku rzymskim. Gołąbki smarujemy przecierem i na koniec zakrywamy pokrywką.  Garnek wkładamy do piekarnika

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka 131

Sałatka ideal na przyjazd gości. Prosta w wykonaniu, aromatyczna i sycąca dzięki dodaniu kuskusu. Dodatkowo kuskus perłowy dodaje odrobinę odmienności od sałatek z dodatkiem makaronu. Składniki: 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 szklanka ugotowanej kaszy kuskus perłowej 100g bekonu 2 garsci orzechow wloskich uprazonych 3 pojedyncze piersi kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki oleju(...)lyzeczki sosu worczester 1 lyzeszka octu jablkowego lub winnego Wykonanie: Kapuste pokroic w cienkie paski, wymieszac z kukurydza i ugotowana kasza kuskus. Składniki na sos wymieszać i dodac do kapusty. Kurczaka pokroić na mniejsze kawalki, obtoczyc w słodkiej papryce i doprawić solą. Usmażyć na patelni i ostudzić Bekon usmażyć w piekarniku (ok 10 min – 180 stopni) lub na patelni, ostudzić

Mohiella
Surówka z czerwonej kapusty i marchewki 79

czerwonej kapusty i marchewki. Z dodatkiem cebuli, szczypiorku i ziaren sezamu. Idealna do obiadu. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę drobno poszatkować. Cebulę pokroi

Bullio
Pintxos 121

zawsze jest to pieczywo sensu stricte. Czasem jest to oblat, czasem naleśnik, czasem ziemniak. Idealne danie, żeby uczyć się kreatywności.  Składniki: - jakieś parówki - chleb - ziemniaki - kwaśne jabłka - mąka - kapusta kiszona - musztarda - ketchup - czosnek - olej Wykonanie: Zacznę od najprostszych do wykonania: 1. Na mały kawałek chleba kładziemy podsmażoną parówkę. Przy czym istotne jest to, żeby ten kawałek był znacznie mniejszy(...)jednym patyku jest ziemniak, parówka i jabłko. 4. Z mąki, wody i odrobiny oleju robimy rzadkie ciasto naleśnikowe, z którego smażmy naleśnika. Wkładamy do niego kiszoną kapustę i parówkę, a następnie kroimy go na rulony, z których każdy przebijamy wykałaczką. Dekorujemy musztardą

Kryzysowa Książka Kucharska
Placki z młodej kapusty 76

Placki z młodej kapusty z dodatkiem ziemniaków to super pomysł na bezmięsny obiad. Sprawdzą się również jako bezmięsna kolacja. Z dodatkiem śmietany i ulubionej surówki smakują wyśmienicie. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu dopóki sezon na mło The post Placki z młodej kapusty appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szybka sałatka gyros 65

wersja wymieszana. Szybki przepis na Sałatka warstwowa gyros Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 2 łyżki przyprawy gyros 1 zielony ogórek 4-5 rzodkiewek 1 czerwona papryka 1/2 małej kapusty pekińskiej puszka kukurydzy 1 cebula sól pieprz 2 łyżki majonezu 3 łyżki oleju Szybka sałatka gyros – przepis Kurczaka kroimy w kostkę, wkładamy do miseczki, dodajemy olej i przyprawę gyros(...)Odstawiamy na 10 minuty. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i studzimy. W tym czasie drobno siekamy kapustę pekińską, kroimy w drobną kostkę paprykę, rzodkiewki, cebulę i zielonego ogórka. Kukurydzę odsączamy z zalewy Wszystkie składniki mieszamy ze sobą razem z majonezem i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Smacznego! Artykuł Szybka sałatka gyros pochodzi z serwisu Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wiosenny obiad jednogarnkowy – polędwiczki duszone w warzywach :) 65

młodą kapustką, pomidorami, cebulką i papryką, to świetny pomysł na pyszny i zdrowy obiad dla całej rodziny.       Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 1 cebula 1 młoda kapusta 1 czerwona papryka 2 pomidory 1/4 szklanki bulionu lub wody pół pęczka koperku Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, liść laurowy, ziele angielskie olej do smażenia       *** Polędwiczkę kroimy(...)każdej strony do mocnego zrumienienia *** *** Mięso zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę *** *** Dodajemy grubo poszatkowaną cebulę, mieszamy i chwilę smażymy *** ** Na kapustę wykładamy pokrojone w dużą kostkę pomidory oraz paprykę pokrojoną w paski. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie *** *** Całość dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 15 minut

Blog z Apetytem
Sałatka gyros 107

Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy kebab lub gyros 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 5 lub 6 ogórków konserwowych 4 łyżki pikantnego ketchupu 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki oleju (do smażenia) Sposób wykonania: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki , posypujemy przyprawą gyros, mieszamy i odstawiamy(...)pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonymi w kostkę ogórkami konserwowymi, kukurydzą oraz pokrojoną w kostkę papryką.  Majonez mieszamy z jogurtem i polewamy sosem sałatkę. Wierzch przykrywamy pokrojoną w paseczki kapustę pekińską. Sałatki nie mieszamy

Qchnia po prostu
Noodle z tofu, czerwoną kapustą i cukinią 70

Składniki: 250g makaronu "mie noodles"  360g tofu (marynowane w słodkim chilli lub naturalne) 1/4 główki czerwonej kapusty (około 250g) 1 cukinia 1 marchewka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 cm imbiru około 3 łyżek mąki ryżowej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu teriyaki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju z prażonych orzeszków ziemnych(...)zdejmujemy je z patelni a w jego miejsce wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę oraz poszatkowany drobno czosnek i imbir. Przesmażamy około 1 minuty i dodajemy pokrojoną w cienkie paski kapustę, pokrojoną w słupki marchew oraz pokrojoną w półplasterki cukinię. Smażymy na dużym ogniu około 2- 3 minut od czasu do czasu mieszając, tak aby warzywa się nie przypaliły.  Warzywa

Qchnia po prostu
Azjatycka sałatka z kurczakiem i orzechowym dressingiem 74

wykorzystanie mięsa z rosołu Całkowity czas przygotowania 20 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 300-400 g ugotowanego kurczaka np. z rosołu 1 kapusta pekińska 1½ czerwonej papryki 1½ ogórka pęczek kolendry lub natki pietruszki pęczek szczypiorku 100 g orzechów ziemnych niesolonych Azjatycki orzechowy dressing(...)czosnku nieduży kawałek startego świeżego imbiru lub 2 łyżeczki mielonego ½ łyżeczki płatków chili Kroki Kurczaka poszarp lub pokrój na nieduże kawałki i włóż do miski Kapustę pekińską drobno poszatkuj. Paprykę i ogórka pokrój w kostkę. Posiekaj kolendrę i szczypiorek. Dodaj wszystko do kurczaka. Przygotuj sos: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Dopraw

Na-talerzu.pl
Surówka z białej kapusty z chrzanem 96

sezonie często przygotowuję taką surówkę do obiadu. Składniki: 1/4 główki kapusty 2 marchewki 2-3 łyżeczki chrzanu tartego lub ze słoiczka 1-2 łyżki śmietany lub majonezu sól, pieprz ewentualnie siekana natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach (ja starłam). 2. Obraną marchew zetrzeć na średnich oczkach.  3. Dodać chrzan

Kuchnia domowa Ani
Golonka z kapustą zasmażaną 57

Golonka zapiekana lubi towarzystwo kapusty zasmażanej, chrzanu i musztardy. Jakby dodać do tego jeszcze kufel bursztynowego napoju... Artykuł Golonka z kapustą zasmażaną pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Golonka z kapustą zasmażaną 75

Golonka zapiekana lubi towarzystwo kapusty zasmażanej, chrzanu i musztardy. Jakby dodać do tego jeszcze kufel bursztynowego napoju... Artykuł Golonka z kapustą zasmażaną pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Bułeczki z pieczarkami 67

wstawiam do piekarnika ustawionego na minimalną temperaturę, tj. 30 st na 40 – 50 min). Przygotować farsz pieczarkowo-kapuściany Farsz: 650 gr pieczarek 4 średnie cebule 3 duże garście kapusty kiszonej 3 łyżki oleju 1/2 – 1 łyżeczka soli lub do smaku (ma być dość mocno przyprawione) 1/4 łyżeczki pieprzu (najlepiej świeżo mielonego) Z ww. składników powstaje około(...)opłukać pokroić na pół, a później kroić w półksiężyce, pieczarki dodać do zeszklonej cebuli, smażyć długo, aż cała woda odparuje, bez pokrywki. Zagotować 1 litr wody, do wrzątku wrzucić kapustę, pogotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dokładnie odcedzić, drobno poszatkować. Dodać do odparowanych pieczarek, dodać przyprawy, wymieszać, krótko przesmażyć (2-3 minuty), odstawić do ostudzenia. Uwaga, pieczarki muszą być

moj przepis na