wszystkiego, do ryby, mięsa, grilla, jako dodatek do burgerów, hot-dogów i zapiekanek. Ożywia nasz talerz i wspaniale dopełnia smak serwowanych potraw. Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 marchew 1 jabłko garść posiekanego koperku 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu pieprz mielony *** Jabłko myjemy osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, najlepiej zetrzeć(...)razem ze skórką *** *** Marchew obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Kapustę kiszoną kroimy na drobniejsze kawałki, przekładamy do miski i dodajemy starte jabłko, marchew oraz drobno posiekany koperek *** *** Do miski dodajemy oliwę wymieszaną z miodem, dokładnie mieszamy *** *** Całość przyprawiamy do smaku mielonym pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE
Blog z Apetytemgołąbki z tego garnka. Wyszły bardzo mięciutkie i smaczne. Polecam przepis. SKŁADNIKI : 0,5 kg ryżu ugotowanego i ostudzonego 1 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 duża kapusta w główce 3 duże cebule, sól do smaku + olej do podsmażenia 1 łyżka soli do farszu 1 łyżeczka pieprzu 6 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę 1 łyżeczka jarzynki(...)łyżeczki przecieru pomidorowego 30 % PRZYGOTOWANIE : Garnek rzymski moczymy w wodzie 1 godzinę. Następnie go dokładnie odcedzamy. Ugotowany ryż mieszamy z mięsem, podpieczoną cebula i przyprawami. Mieszamy. Kapustę należy sparzyć w osolonym wrzątku, liście układamy i wycinamy zgrubienia. Zawijamy gołąbki, układamy je w garnku rzymskim. Gołąbki smarujemy przecierem i na koniec zakrywamy pokrywką. Garnek wkładamy do piekarnika
Kulinarne Fantazje MarioliSałatka ideal na przyjazd gości. Prosta w wykonaniu, aromatyczna i sycąca dzięki dodaniu kuskusu. Dodatkowo kuskus perłowy dodaje odrobinę odmienności od sałatek z dodatkiem makaronu. Składniki: 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 szklanka ugotowanej kaszy kuskus perłowej 100g bekonu 2 garsci orzechow wloskich uprazonych 3 pojedyncze piersi kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki oleju(...)lyzeczki sosu worczester 1 lyzeszka octu jablkowego lub winnego Wykonanie: Kapuste pokroic w cienkie paski, wymieszac z kukurydza i ugotowana kasza kuskus. Składniki na sos wymieszać i dodac do kapusty. Kurczaka pokroić na mniejsze kawalki, obtoczyc w słodkiej papryce i doprawić solą. Usmażyć na patelni i ostudzić Bekon usmażyć w piekarniku (ok 10 min – 180 stopni) lub na patelni, ostudzić
Mohiellaczerwonej kapusty i marchewki. Z dodatkiem cebuli, szczypiorku i ziaren sezamu. Idealna do obiadu. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę drobno poszatkować. Cebulę pokroi
Bulliozawsze jest to pieczywo sensu stricte. Czasem jest to oblat, czasem naleśnik, czasem ziemniak. Idealne danie, żeby uczyć się kreatywności. Składniki: - jakieś parówki - chleb - ziemniaki - kwaśne jabłka - mąka - kapusta kiszona - musztarda - ketchup - czosnek - olej Wykonanie: Zacznę od najprostszych do wykonania: 1. Na mały kawałek chleba kładziemy podsmażoną parówkę. Przy czym istotne jest to, żeby ten kawałek był znacznie mniejszy(...)jednym patyku jest ziemniak, parówka i jabłko. 4. Z mąki, wody i odrobiny oleju robimy rzadkie ciasto naleśnikowe, z którego smażmy naleśnika. Wkładamy do niego kiszoną kapustę i parówkę, a następnie kroimy go na rulony, z których każdy przebijamy wykałaczką. Dekorujemy musztardą
Kryzysowa Książka KucharskaPlacki z młodej kapusty z dodatkiem ziemniaków to super pomysł na bezmięsny obiad. Sprawdzą się również jako bezmięsna kolacja. Z dodatkiem śmietany i ulubionej surówki smakują wyśmienicie. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu dopóki sezon na mło The post Placki z młodej kapusty appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojewersja wymieszana. Szybki przepis na Sałatka warstwowa gyros Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 2 łyżki przyprawy gyros 1 zielony ogórek 4-5 rzodkiewek 1 czerwona papryka 1/2 małej kapusty pekińskiej puszka kukurydzy 1 cebula sól pieprz 2 łyżki majonezu 3 łyżki oleju Szybka sałatka gyros – przepis Kurczaka kroimy w kostkę, wkładamy do miseczki, dodajemy olej i przyprawę gyros(...)Odstawiamy na 10 minuty. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i studzimy. W tym czasie drobno siekamy kapustę pekińską, kroimy w drobną kostkę paprykę, rzodkiewki, cebulę i zielonego ogórka. Kukurydzę odsączamy z zalewy Wszystkie składniki mieszamy ze sobą razem z majonezem i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Smacznego! Artykuł Szybka sałatka gyros pochodzi z serwisu Kulinarny Blog
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!młodą kapustką, pomidorami, cebulką i papryką, to świetny pomysł na pyszny i zdrowy obiad dla całej rodziny. Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 1 cebula 1 młoda kapusta 1 czerwona papryka 2 pomidory 1/4 szklanki bulionu lub wody pół pęczka koperku Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, liść laurowy, ziele angielskie olej do smażenia *** Polędwiczkę kroimy(...)każdej strony do mocnego zrumienienia *** *** Mięso zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę *** *** Dodajemy grubo poszatkowaną cebulę, mieszamy i chwilę smażymy *** ** Na kapustę wykładamy pokrojone w dużą kostkę pomidory oraz paprykę pokrojoną w paski. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie *** *** Całość dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 15 minut
Blog z ApetytemSkładniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy kebab lub gyros 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 5 lub 6 ogórków konserwowych 4 łyżki pikantnego ketchupu 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki oleju (do smażenia) Sposób wykonania: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki , posypujemy przyprawą gyros, mieszamy i odstawiamy(...)pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonymi w kostkę ogórkami konserwowymi, kukurydzą oraz pokrojoną w kostkę papryką. Majonez mieszamy z jogurtem i polewamy sosem sałatkę. Wierzch przykrywamy pokrojoną w paseczki kapustę pekińską. Sałatki nie mieszamy
Qchnia po prostuSkładniki: 250g makaronu "mie noodles" 360g tofu (marynowane w słodkim chilli lub naturalne) 1/4 główki czerwonej kapusty (około 250g) 1 cukinia 1 marchewka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 cm imbiru około 3 łyżek mąki ryżowej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu teriyaki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju z prażonych orzeszków ziemnych(...)zdejmujemy je z patelni a w jego miejsce wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę oraz poszatkowany drobno czosnek i imbir. Przesmażamy około 1 minuty i dodajemy pokrojoną w cienkie paski kapustę, pokrojoną w słupki marchew oraz pokrojoną w półplasterki cukinię. Smażymy na dużym ogniu około 2- 3 minut od czasu do czasu mieszając, tak aby warzywa się nie przypaliły. Warzywa
Qchnia po prostuwykorzystanie mięsa z rosołu Całkowity czas przygotowania 20 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 300-400 g ugotowanego kurczaka np. z rosołu 1 kapusta pekińska 1½ czerwonej papryki 1½ ogórka pęczek kolendry lub natki pietruszki pęczek szczypiorku 100 g orzechów ziemnych niesolonych Azjatycki orzechowy dressing(...)czosnku nieduży kawałek startego świeżego imbiru lub 2 łyżeczki mielonego ½ łyżeczki płatków chili Kroki Kurczaka poszarp lub pokrój na nieduże kawałki i włóż do miski Kapustę pekińską drobno poszatkuj. Paprykę i ogórka pokrój w kostkę. Posiekaj kolendrę i szczypiorek. Dodaj wszystko do kurczaka. Przygotuj sos: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Dopraw
Na-talerzu.plsezonie często przygotowuję taką surówkę do obiadu. Składniki: 1/4 główki kapusty 2 marchewki 2-3 łyżeczki chrzanu tartego lub ze słoiczka 1-2 łyżki śmietany lub majonezu sól, pieprz ewentualnie siekana natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach (ja starłam). 2. Obraną marchew zetrzeć na średnich oczkach. 3. Dodać chrzan
Kuchnia domowa AniGolonka zapiekana lubi towarzystwo kapusty zasmażanej, chrzanu i musztardy. Jakby dodać do tego jeszcze kufel bursztynowego napoju... Artykuł Golonka z kapustą zasmażaną pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąGolonka zapiekana lubi towarzystwo kapusty zasmażanej, chrzanu i musztardy. Jakby dodać do tego jeszcze kufel bursztynowego napoju... Artykuł Golonka z kapustą zasmażaną pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąwstawiam do piekarnika ustawionego na minimalną temperaturę, tj. 30 st na 40 – 50 min). Przygotować farsz pieczarkowo-kapuściany Farsz: 650 gr pieczarek 4 średnie cebule 3 duże garście kapusty kiszonej 3 łyżki oleju 1/2 – 1 łyżeczka soli lub do smaku (ma być dość mocno przyprawione) 1/4 łyżeczki pieprzu (najlepiej świeżo mielonego) Z ww. składników powstaje około(...)opłukać pokroić na pół, a później kroić w półksiężyce, pieczarki dodać do zeszklonej cebuli, smażyć długo, aż cała woda odparuje, bez pokrywki. Zagotować 1 litr wody, do wrzątku wrzucić kapustę, pogotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dokładnie odcedzić, drobno poszatkować. Dodać do odparowanych pieczarek, dodać przyprawy, wymieszać, krótko przesmażyć (2-3 minuty), odstawić do ostudzenia. Uwaga, pieczarki muszą być
moj przepis na