Gołąbki po poznańsku babci Basi

Gołąbki po poznańsku babci Basi

„ Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia ” George Bernard Shaw. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… SKŁADNIKI: 1/2 kg mięsa mielonego, 70 dag kapusty białej, (ja użyłam pekińskiej), 2 całe jajka, 1 duża cebula, 1 szklanka kaszki manny, sól,pieprz,papryka mielona, czosnek SOS: 4 szklanki wody, 2 kostki rosołowe, 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego,(trochę keczupu),   PRZYGOTOWANIE: Kapustę , cebulę zetrzeć na tarce na grub...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.