kapustą - 19268 przepisów (strona:520/1285)

Sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem, fetą, papryką, czerwoną fasolą i kindziukiem 106

wyrazistym smaku. Pokrojona w cienkie kawałki  może być doskonałym dodatkiem do sałatek. Co potrzeba: 1 ser  feta (270 g), 50 g kindziuka, 2 średnie pomidory, 1/4 średniej kapusty pekińskiej, 1/2 dużej czerwonej papryki, 1 puszka czerwonej fasoli (400 g), 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka soku z cytryny, sól Wykonanie: Do miski dajemy kapustę(...)dodajemy olej, czosnek granulowany i dwie szczypty soli. Dokładnie mieszamy. Zostawiamy na pół godziny do przegryzienia. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy, w razie konieczności dodajemy jeszcze odrobinę soli. Smacznego :)) kapusta pekińska, czerwona papryka, kindziuk, sok z cytryny, czerwona fasola, pomidory, ser feta

Bułka z Chlebem
Sałatka z kurczakiem i jajkiem sadzonym 101

potrzeba do smażenia kotletów: 3 udźce z kurczaka, 2 ząbki czosnku, Pieprz, Sól, 1 jajko, Bułka tarta, Olej do smażenia, Co potrzeba do sałatki: 1/2 sałaty lodowej, 1/2 średniej kapusty pekińskiej, 1 puszka kukurydzy, 1/2 dużej czerwonej papryki, 3 łyżki pokrojonej w drobną kostkę dyni, 2 łyżki pestek słonecznika, 2 łyżki prażonej cebulki, Sos winegret robiony w ten sposób(...)czosnkiem przepuszczonym przez praskę posypujemy solą, pieprzem, obtaczamy w rozmąconym jajku, bułce tartej, smażymy na oleju na złoty kolor jak kotlety. Wystudzone kotlety kroimy w kostkę. Do miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną drobno, sałatę lodową porwaną w mniejsze kawałki, odsączoną kukurydzę, paprykę pokrojoną w drobne kawałki, dynię, pestki słonecznika, prażoną cebulkę, sos winegret wymieszany z ostrą papryką, mieszamy, dodajemy pokrojone

Bułka z Chlebem
Sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem, papryką, rzodkiewką i fetą z sosem winegret 81

potrzeba: 1/4 średniej kapusty pekińskiej, 250 g serka feta, 1 duży pomidor, 1/2 dużej, czerwonej papryki, 4 duże rzodkiewki, sos winegret zrobiony według TEGO przepisu. Wykonanie: Robimy sos winegret według TEGO przepisu, odstawiamy. W między czasie do miski kroimy drobno kapustę pekińską, pomidora w drobną kostkę, paprykę kroimy drobno, rzodkiewkę kroimy w bardzo drobną kostkę, wlewamy sos winegret, mieszamy. Dodajemy(...)fetę pokrojoną w drobną kostkę, delikatnie mieszamy.   Smacznego :)) kapusta pekińska, ser feta, czerwona papryka, rzodkiewka, pomidory

Bułka z Chlebem
Zupa jarzynowa z fasolą i kapustą 76

potrzeba: 200 g wołowiny, 4 skrzydełka, 2 duże marchewki, 1 duża pietruszka, 1/2 dużego selera, 1 cebula, 150 g fasoli Jasiek, 1/4 małej białej kapusty (ok. 300 g), 2 większe ziemniaki, 2 czubate łyżki posiekanej natki selera, 2 czubate łyżki kucharka   Wykonanie: Wołowinę i fasolę dajemy do garnka, zalewamy 4 litrami wody, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień, dodajemy kucharka(...)gotujemy 1 i 1/2 godziny pod przykryciem na małym płomieniu. Po tym czasie dodajemy wypłukane skrzydełka, marchewkę pokrojoną w plasterki, pietruszkę pokrojoną w ćwierćplasterki, selera pokrojonego w drobną kostkę, kapustę pokrojoną bardzo drobno, natkę selera, całą cebulę i ziemniaki pokrojone w średnią kostkę. Gotujemy jeszcze ok. 1 godzinę pod przykryciem, aż fasola będzie miękka. Smacznego :)) wołowina, skrzydełka, fasola jasiek, biała

Bułka z Chlebem
Nietypowe Zraziki 163

schabu nadziewane kapustką, ogórkiem i papryką w pysznym pomidorowym sosem. Składniki: ·        1 kg schabu ·        Kilka listków kapusty włoskiej ·        1 papryka czerwona ·        3 ogórki konserwowe ·        Sól(...)Olej do smażenia ·        Koncentrat pomidorowy ·        ½ łyżeczki ziół prowansalskich Sposób przygotowania: 1.   Liście kapusty wrzucamy do wrzącej wody na kilka minut lub do mikrofali na 1 minutkę. 2.   Z papryki usuwamy nasiona, kroimy na cienkie podłużne paski. 3.   Ogórki również kroimy wzdłuż na 4 części

Kulinarna Chwila
Piątek: Ryba panierowana w orzechach 104

selera korzeniowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju Surówka 1 marchewka 1 jabłko (najlepsza szara lub złota reneta, albo antonówka) 200 g kiszonej kapusty 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 190 stopni z termoobiegiem. Zrób frytki. Obierz wszystkie warzywa i umyj. Marchewki i pietruszki przekrój(...)Przekładaj zapanierowane kąski na wysmarowaną olejem kratkę do pieczenia. Wstaw do piekarnika, gdzie pieką się frytki i piecz 12-15 minut. Obróć w połowie pieczenia/ Krok 4 Przygotuj surówkę. Kapustę odciśnij z soku, przełóż na sito i przelej wrzątkiem, żeby zmiękła. Odciśnij z wody. Przełóż na deskę do krojenia i przesiekaj nożem. Przełóż do misy. Umyj jabłko i zetrzyj

Niedzielny kucharz
Słodkie goni słone, czyli kolorowa sałatka z kapustą pekińską, serem feta, papryką i owocami 93

dzisiejszej sałatce słodkie śliwki, gruszka i winogrona fantastycznie kontrastują ze słonym serem feta. Sałatka może być fajną propozycją na drugie śniadanie lub lunch zabrany ze sobą do pracy. Kapustę pekińską można zastąpić sałatą, ale wtedy dobrze jest majonez dodać bezpośrednio przed jedzeniem. Zresztą...spróbujcie sami! Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 2 dojrzałe gruszki mała kiść zielonego winogrona(...)śliwek 1 świeża papryka - ja dodałam 1/2 zielonej papryki i  1/2 czerwonej papryki majonez świeżo mielony pieprz ewentualnie odrobina soli świeże listki melisy - ok. 2 łyżki Kapustę pokroić na cienkie paseczki. Paprykę przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie w poprzek w cienkie paseczki. Winogrona przekroić na pół. Gruszkę obrać, wyciąć gniazdo nasienne. Pokroić w większą kostkę. Śliwki przekroić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ritterzipfel - ziemniaczane kotleciki z boczkiem i kiszoną kapustą 155

bardziej przypominają kotlety z ugotowanych ziemniaków. Charakterystyczne w smaku, miękkie i wilgotne smakują nawet na zimno. Składniki (4 porcje) -500 g ziemniaków -100 g wędzonego boczku -100 g kiszonej kapusty -1 mała cebulka -pół pęczka szczypiorku -100 g mąki ziemniaczanej -2 żółtka -100 ml kwaśnej gęstej śmietany -gałka muszkatołowa -sól, pieprz -olej lub masło do smażenia Przygotowanie Ziemniaki obrać(...)ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na łyżce oleju. Dodać boczek i podsmażyć kilka minut. Ostudzić. Kapustę kiszoną drobno pokroić i odcisnąć nadmiar soku. W misce umieścić ziemniaki, boczek z cebulą, kapustę. Dodać posiekany szczypiorek, żółtka, połowę mąki, szczyptę gałki muszkatołowej i śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość

Zielona Kuchnia
Bulion grzybowy z pierogami 106

Sezon grzybowy w pełni więc korzystamy ile się da. Esencjonalny grzybowy bulion podałam z pierogami nadzianymi farszem z kaszy, kapusty kiszonej i oczywiście grzybów. To połączenie okazało się mega pyszne i chyba zagości u nas na wigilijnym stole. Bulion grzybowy 2 litry wody 250 gramów grzybów leśnych 2 duże marchewki 1 spora pietruszka korzeń pól średniego selera 2 średnie cebule(...)wyciągamy łyżką cedzakową lub można ponownie przelać przez sito, studzimy i kroimy w drobna kosteczkę. Farsz do pierogów 50 gramów ugotowanej kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 150 gramów ugotowanej kapusty kiszonej Grzyby pozostałe z ugotowanego bulionu  ok 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz. Kapustę drobno posiekać dodać resztę składników dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Ciasto

Andzia Pichci
Gołąbki Ala Meksykańskie 146

pysznym sosie pomidorowym, trochę się wahałam zrobić inaczej, a teraz będę zachęcać do zrobienia, bo są jeszcze lepsze niż zwyczajne. Składniki: ·        Główka kapusty ·        ½ kg mięsa mielonego ·        Cebula mała ·        Jajko ·        Papryka(...)marchew ·        Sól ·        Majeranek ·        Sos meksykański w słoiczku Sposób przygotowania: 1.   Kapustę obgotować, następnie oddzielić liście i usunąć głąby, ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2.   Mięso przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz ryż. 3.   Wbijamy jajko oraz dodajemy

Kulinarna Chwila
Polędwiczki z kurczaka w kapuście kiszonej 134

Witam Was. Dziś propozycja na obiad - polędwiczki z kurczaka duszone w cebuli i kiszonej kapuście. Podawane z makaronem wielorazowym. Robi się go szybko..A smakuje..palce lizać;) Wszystkie przyprawy znajdziecie na stronie Skworcu.   https://www.skworcu.com.pl Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz stronę ma FBgotowaniepatki. https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ Składniki dla 4 osób:  Mięso:  500 dag polędwiczek z kurczaka(...)Skworcu  1 łyżeczka czosnku granulowanego Skworcu  Sól i pieprz do smaku  1 łyżka oleju rzepakowego  Dodatkowo:  4 łyżki cebuli suszonej Skworcu  15 dag kapusty kiszonej  1 łyżeczka papryki mielonej Skworcu  Pieprz i sól do smaku  Przygotowanie :  Polędwiczki marnuję w przyprawach. Na rozgrzaną patelnię przekładam mięso i smażę na rumiano Polewam

Gotowanie Patki
Domowa, kiszona kapusta 105

Domowa, kiszona kapusta to porcja zdrowia, którą powinniśmy przyjmować jak najczęściej. Kiszonki zawierają mnóstwo witamin (z grupy B oraz A, … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Domowa, <span>kiszona kapusta</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Kapuśniak z kapusty włoskiej z chorizo 150

SKŁADNIKI: 1 mała marchewka 1 mała pietruszka mały kawałek selera 2 ziemniaki 15 dag kapusty włoskiej 6 dag chorizo łyżka oleju liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego sól sproszkowana słodka papryka suszony tymianek WYKONANIE: Warzywa obrać, opłukać. Marchew, pietruszkę i selera pokroić w cienkie plasterki, ziemniaki i kapustę w kostkę. Kiełbasę chorizo pokroić w cienkie plasterki. W rondlu rozgrzać łyżkę(...)oleju, wrzucić marchew, pietruszkę, selera i kiełbasę. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Dodać ziemniaki i kapustę, liść laurowy i ziele angielskie, zalać gorącą wodą. Posolić i gotować na małym ogniu do miękkości. Pod koniec doprawić do smaku sproszkowaną papryką i suszonym tymiankiem. Zupę można zagęścić, ale według mnie nie ma takiej potrzeby

Kuchenne zapiski Edyty
Karkówka po flisacku 132

warzywa) i całość dusi się trochę w wywarze, a trochę na parze. To danie z pewnością zasmakuje całej rodzinie.     Składniki: ok 1 kg karkówki 1/3 główki kapusty 3-4 ziemniaki 1 marchew 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 1/2 cukinii 10dkg boczku wędzonego 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz majeranek 1/2 szklanki mąki(...)pół godziny, aby przeszło przyprawami. Po tym czasie karkówkę obtaczamy z dwóch stron w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso z dwóch stron na rumiano *** *** Kapustę kroimy w dużą kostkę i wykładamy na dno naczynia żaroodpornego *** *** Na kapuście układamy podsmażone mięso *** *** Ziemniaki oraz marchew obieramy i kroimy w grube plastry *** *** Paprykę i cukinie kroimy w kostkę

Blog z Apetytem
Gołąbki z pieczarkami w sosie musztardowym 137

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Gołąbki   z pieczarkami w sosie musztardowym Coś nowego, coś dobrego, zachęcam każdego. Mięso mielone w kapuście,   w pysznym sosie z pieczarkami. Składniki: ·        1 główka kapusty włoskiej ·        ½ kg mięsa mielonego z łopatki(...)łyżka musztardy sarepskiej ·        2 łyżki musztardy francuskiej ·        1 łyżka mąki pszennej S posób przygotowania: 1.    Kapustę obieramy z liści i gotujemy w gorącej wodzie. 2.    Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 3.    Mięso przekładamy   do miski. 4.    Wbijamy jajko, doprawiamy

Kulinarna Chwila