warzywami Makaron udon z kurczakiem i warzywami Makaron z boczkiem i kapustą w sosie sojowym Przepis na makaron chiński z wołowiną Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 20 minut Składniki 2 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru kawałek papryczki chili 300 g wołowiny (łopatki) pół papryki czerwonej pół papryki żółtej pół papryki pomarańczowej 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu
Kuchnia Bazyliikminu rzymskiego 1 łyżeczka majeranku lub oregano płaska łyżeczka papryki słodkiej czerwonej 1 mały pęczek zielonej pietruszki 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej pół szklanki wody lub bulionu 7 patyczków do szaszłyków 7 podłużnych bułek np. do hot-dogów surówka z młodej kapusty. Tzatziki lub ajvar albo inne ulubione sosy Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, bułkę
Andzia PichciPapryka słodka 150 g 2,3 zł Sałata mix 5,9 zł Kapusta kiszona 4 zł Marchew 1,5 zł zł Jabłko 1 szt 0,5 zł Szczypior 1,9 zł Kolendra 4,9 zł Natka pietruszki 2 zł Pomidorki koktajlowe 250 g 2 zł 1 czerwona cebula 1 zł Główka czosnku 2,5 1 cytryna
Niedzielny kucharzPapryka słodka 150 g 2,3 zł Sałata mix 5,9 zł Kapusta kiszona 4 zł Marchew 1,5 zł zł Jabłko 1 szt 0,5 zł Szczypior 1,9 zł Kolendra 4,9 zł Natka pietruszki 2 zł Pomidorki koktajlowe 250 g 2 zł 1 czerwona cebula 1 zł Główka czosnku 2,5 1 cytryna
Niedzielny kucharzaromatyczne. Całość podałam z kaszą i surówka z kapusty . Ale to było pyszne, polecam. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 500 g brązowych pieczarek 3 cebule 3 ząbki czosnku mąka do oprószenia smalec/olej do smażenia 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego majeranek czerwona słodka papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry
magiczna kuchnia KasiEasy. Jest to krzyżówka jarmużu i brukselki, wyglądem przypominająca małe główki kapusty. W daniu carry sprawdziło się doskonale. A jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o kalerosse , odsyłam na stronę kalerosse.pl Składniki: około 600 g filetu z kurczaka 1/2 małej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki czerwonej pasty curry 200 ml mleczka kokosowego mała puszka fasoli Cannellini ( około
kolorowotorcikowograpefruit czerwony 1 brzoskwinia 6 śliwek 2 kiwi 1 jabłko 2 garście winogron bezpestkowych 2 garście żurawin suszonych 1-2 łyżki pestek słonecznika 1 cytryna 3 łyżki miodu 3 łyżki oliwy z oliwek kilka liści kapusty pekińskiej listki mięty Kapustę pekińską pokroić,owoce wypestkować i również pokroić na nieduże kawałki. Grapefruita odfiletować, a z jego pozostałości dokładnie wycisnąć
Lubię to gotujęCebulę siekamy i dusimy na oleju, dodajemy ugotowaną, wystudzoną i odciśniętą kapustę z grzybami. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Farsz rozprowadzamy na przygotowanych naleśnikach i zwijamy. Każdy krokiet obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na oleju. Krokiety najlepiej smakują z czerwonym barszczem. Życzę smacznego
Kulinarne życiemoże być z kostki)6 cienkich plasterków świeżego imbiru obranego1/2 czerwonej chili, przekrojona wzdłuż na połowę (daję zdecydowanie mniej)3 ząbki czosnku , posiekane1 pęczek cebuli dymki, drobno pokrojony2 steki po 200 g polędwicy wołowej, lub dobrego rostbefu1 łyżka oleju słonecznikowego2 kapusty pak choi, 200 g cienkiego makaronu jajecznegokiełkiskórka z limonkiprzygotowaniePrzygotować Pak choi
Stare GaryGołąbki z włoskiej kapusty zrobiliśmy, ponieważ podczas ostatniej wizyty na bazarku wypatrzyliśmy dorodne główki włoskiej kapusty. Musimy napisać, że pomimo tego, iż dużo gotujemy, dawno nie jedliśmy domowych gołąbków. Z wielką przyjemnością nałożyliśmy sobie słuszną porcję, którą z dużym apetytem spałaszowaliśmy(...)obiad. Część ze sporej ilości gołąbków z ryżem, mięsem mielonym i grzybami zamroziliśmy, aby móc zjeść je w czasie świąt Bożego Narodzenia. Udostępnij Gołąbki z włoskiej kapusty – składniki Gołąbki: 1 duża włoska kapusta (ok. 3 kg) 500 g mięsa mielonego 2 szklanki ryżu 15 g suszonych grzybów 1 duża cebula sól, pieprz do smaku Sos pomidorowy: 700 g passaty
niecodziennikparyChorizo to hiszpańska kiełbasa z mięsa i tłuszczu wieprzowego z dodatkiem mielonej papryki pimentón, słodkiej lub pikantnej, która nadaje jej charakterystyczny czerwony kolor. Ma idealny smak
Moje Małe Czarowaniepóźniej ją odgrzewamy. Choć majowa pogoda temu nie sprzyjała, pieczołowicie przez kilka godzin podgrzewaliśmy bigos staropolski z kapusty mieszanej oraz wołowiny i wieprzowiny, aby zamieścić na blogu sprawdzony przepis. Udostępnij Składniki na bigos staropolski 1,20 kg kapusty kiszonej 500 g białej kapusty 250 g słoniny 500 g boczku surowego wędzonego 500 g karkówki 500 g łopatki wieprzowej(...)rostbefu 500 g kiełbasy 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 5 ziarenek jałowca 10-12 ziarenek kolorowego pieprzu 10 g suszonych grzybów 150 g suszonych śliwek 250 ml czerwonego wina 2 średnie cebule 1 łyżeczka kminku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Dzień pierwszy: Grzyby opłukać, zalać szklanką zimnej wody, odstawić na godzinę. Następnie odcisnąć i pokroić w paski, wodę zachować
niecodziennikparypaszteciki, a i to zadanie jest łatwe i szybkie. Na rozwałkowane ciasto wykładamy farsz, formujemy rulon, który tniemy na małe kawałki i pieczemy! Proste, prawda? Paszteciki można podać z czerwonym barszczem lub z zupą grzybową , oczywiście najlepiej smakują na ciepło. Bez obaw, nie trzeba zostawiać przygotowania ich na ostatnią chwilę, można upiec je dzień lub dwa przed podaniem(...)Jeśli nie macie czasu na przygotowanie uszek do barszczu , co jest niewątpliwie pracochłonną czynnością, możecie skorzystać z poniższego przepisu na ciasto i wypełnić je farszem z kapusty z grzybów. Przepis na wegetariańską kapustę znajdziecie tutaj . Proponuję przygotować ciasto według poniższego przepisu, rozwałkować duży placek, a następnie podzielić go na kwadraty o wymiarach 5×5 cm. Każdy kwadracik napełnijcie farszem
SprawdzonaKuchnia.plSoczyste mięso wypełnione farszem z sera żółtego light i grubo posiekaną natką pietruszki , a do tego potężna Porcja surówki z kiszonej kapusty to będzie hit domowego ,dietetycznego obiadu!. Danie ma 580 kcal. 1 pierś kurczaka 100 g. 1 plaster szynki z kurczaka 15 g . 1 plaster sera żółtego light 15 g. 1 łyżka natki pietruszki 12 g. 1/3 jaja(...)pieprz czosnek granulowany 2 łyżki piure z ziemniaków( 2 małe ziemniaki ugotować ,utłuc z odrobiną mleka na piure i z koperkiem łyżeczką) 1 szkl.kapusty kiszonej 70 g. 1 mała czerwona cebula 5 g. olej ******************************************** Pierś z kurczaka lekko rozbić przez folię ,posypać solą ,pieprzem i czosnkiem granulowany,odstawić na 15 minut.Po tym czasie nakładamy na filet plasterek szynki drobiowej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki