Już raz przedstawiałam policzki wieprzowe, wówczas były one na kapuście kiszonej. Dzisiaj natomiast z odrobiną słodyczy z miodem i sosem sojowym. Wyszło smakowicie. Polecam. Składniki: Policzki wieprzowe ( 5 sztuk ) 40 ml sosu sojowego 50 ml miodu 100 ml wina białego wytrawnego 1 czerwona cebula 50 ml oleju ¼ łyżeczki pieprzy cayenne 1 łyżka masła klarowanego 300 ml bulionu
Smaki Ewyarbuzach, morelach czy pomidorach) kwercetyna (zawarta w czerwonej cebuli czy czerwonych winogronach) ubichinol (zawarty w orzechach oraz rybach) witamina C (zawarta między innymi w papryce, truskawkach, cytrusach czy zielonej pietruszce) witamina E (zawarta w zielonych warzywach, mleku czy jajach) indole (zawarte w brokułach, kapuście, kalarepie, rzodkiewce czy brukwi) Ostatnio bardzo lubię eksperymentować z warzywami i zdrowymi przekąskami
wysmienityMożemy użyć tych warzyw, którymi dysponujemy w danej chwili, może to być kapusta pekińska lub młoda, por, papryki, kukurydza, pieczarki. Zajadamy to, na co dokładnie mamy ochotę. WARZYWA W CHIŃSKIM SOSIE SŁODKO - KWAŚNYM Z RYŻOWYM MAKARONEM VERMICELLI Składniki: 1 duża cukinia 1 duża marchewka 2 czerwone papryki 2 duże cebule 2 duże łodygi selera naciowego duża garść suszonych chińskich
Naturalna Kuchniagłówkę kapusty włoskiej. Kupiłam. Zrobiłam je z czarną komosą, ale nie jest to składnik niezbędny. Po prostu nie miałam ryżu. W sklepach też go nie było.Półki w mojej okolicy puste przez koronawirusa. Zatem czy do środka dodacie ryż, komosę białą, czarną czy kaszę - też będzie pysznie. Farsz: 1/2 szklani suchej komosy 1/2 szklanki zielonej soczewicy 3/4 szklanki czerwonej(...)posiekać. Rozgrzać w rondlu oliwę i udusić marchew z cebulą i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem, dodać pod koniec zioła. Wymieszać z ugotowaną komosą i soczewicami. Zblanszowane liście kapusty nadziewać farszem i zwinąć. Układać w rondlu, podlać lekko np. bulionem. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować ok 20 minut. Sos: 3-4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego niepełna łyżeczka soli
AZgotuj!biłgorajsku z kaszą gryczaną i grzybami oraz sum po polsku – oto wybrane dania z karty. Miłośnicy dań mięsnych mogą sięgnąć po żebro wołowe, fani kuchni roślinnej — po sznycel z kapusty włoskiej z jajkiem sadzonym. U Wieniawy czeka też tarta ze śliwkami i ptasie mleczko z truskawkami. 2. Restauracja Stara Kamienica Na spokojnej ulicy Widok, w murach Starej Kamienicy, każdy gość(...)sporządzanych zgodnie z tradycją. W zestawach lunchowych pojawia się m.in. czerwone curry z wołowiną, kurczakiem lub tofu, żeberka w sosie słodko kwaśnym z ananasem oraz warzywa z makaronem udon. Można tu również spróbować słynnych tajskich zup Tom Kha i Tom Yum Kung, można postawić na danie z kapustą Pak Choi. Możliwości jest sporo, a w pięknym wnętrzu każde
Kuchcik gotujeniesamowicie zdrową... kapustą :) Więcej o jarmużu tutaj: Jarmuż - Wikipedia Gołąbki miały być z kaszą gryczaną i grzybami - pieczarkami, no i bez p... się ;) czyli bez zawijania Potrzebne będą: - jarmuż - kasza gryczana (polecam niepaloną) - u mnie 2 szklanki - grzyby/pieczarki + cebulka + pieprz + sól - u mnie pieczarek kilo - kasza jaglana (szklanka) - fasola czerwona (w puszce bo miało(...)całej wody. Wodę zachowujemy gdyż przyda się do zrobienia sosu na koniec. Do wielkiego garnka kroimy drobno liście jarmużu, wrzucamy odsączone pieczarki i obie kasze oraz w międzyczasie zmiksowaną czerwoną fasolę (pięknie skleja farsz, podpatrzyłam u Olgi Smile :)) i mieszamy wszystko dokładnie tak, żeby dobrze razem się trzymało. Formujemy w rękach gołąbki, takiej wielkości, jaka tylko
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEZakwas buraczany , a następnie barszcz czerwony wigilijny to skarbnica zdrowia. Przede wszystkim wzmacnia krew i podnosi naszą słabnącą odporność. Składniki na zakwas buraczany: · 1 kg buraków · ok. 5 ząbków czosnku · 2 listki laurowe(...)przegotowanej i ostudzonej · 1 płaska łyżka soli kamiennej · 1 łyżka soku z ogórków kiszonych lub kapusty kiszonej – to przyśpieszy proces kwaszenia między innymi. Sposób przygotowania: Umyj buraki dokładnie, cieniutko je obierz i pokrój w grube plastry, tak ,aby po zalaniu nie wypłynęły na powierzchnię. Dlatego plastry
Z Kuchni Do KuchniWystarczy kilka minut aby ją przygotować. Polecam! Składniki: 6 średnich ogórków kiszonych 1/2 czerwonej papryki 1/2 cebuli 3 łyżki ojeju rzepakowego 1 płaska łyżka płynnego miodu szczypta chili sól pieprz Przygotowanie: Ogórki kiszone pokroić na cienkie plasterki i przełożyć do miseczki. Dodać drobno pokrojoną czerwoną paprykę, posiekaną cebulę, szczyptę chili, miód i olej rzepakowy. Wymieszać i doprawić solą(...)pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mizeria → Surówka z marchewki i jabłka → Surówka z kiszonej kapusty → Surówka Colesław → Bób z suszonymi pomidorami Artykuł Surówka z ogórków kiszonych i papryki pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakwarzywami Makaron udon z kurczakiem i warzywami Makaron z boczkiem i kapustą w sosie sojowym Przepis na makaron chiński z wołowiną Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 20 minut Składniki 2 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru kawałek papryczki chili 300 g wołowiny (łopatki) pół papryki czerwonej pół papryki żółtej pół papryki pomarańczowej 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu
Kuchnia Bazyliikminu rzymskiego 1 łyżeczka majeranku lub oregano płaska łyżeczka papryki słodkiej czerwonej 1 mały pęczek zielonej pietruszki 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej pół szklanki wody lub bulionu 7 patyczków do szaszłyków 7 podłużnych bułek np. do hot-dogów surówka z młodej kapusty. Tzatziki lub ajvar albo inne ulubione sosy Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, bułkę
Andzia PichciPapryka słodka 150 g 2,3 zł Sałata mix 5,9 zł Kapusta kiszona 4 zł Marchew 1,5 zł zł Jabłko 1 szt 0,5 zł Szczypior 1,9 zł Kolendra 4,9 zł Natka pietruszki 2 zł Pomidorki koktajlowe 250 g 2 zł 1 czerwona cebula 1 zł Główka czosnku 2,5 1 cytryna
Niedzielny kucharzPapryka słodka 150 g 2,3 zł Sałata mix 5,9 zł Kapusta kiszona 4 zł Marchew 1,5 zł zł Jabłko 1 szt 0,5 zł Szczypior 1,9 zł Kolendra 4,9 zł Natka pietruszki 2 zł Pomidorki koktajlowe 250 g 2 zł 1 czerwona cebula 1 zł Główka czosnku 2,5 1 cytryna
Niedzielny kucharz