kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:269/357)

gołąbki z parowara... 162

gotować z 30 - 40 minut SOS: wodę 2 szklanki z obgotowanej kapusty wymieszać z sokiem pomidorowym 1 litr, zagotować i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, do smaku doprawić przyprawą w płynie.............SMACZNEGO!!! ryż z fasolą po meksykańsku Royal Brand: nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: cebula, czerwona papryka, chili, kukurydza, czerwona fasola, bazylia, papryczka chili - opakowanie

W Mojej Kuchni Lubię
Soczewica czerwona na ostro 162

albo z ugotowanym ryżem i ogóreczkiem kiszonym lub korniszonem albo z brokułowym quichem . Można ją zabrać do pracy czy szkoły albo skonsumować na miejscu w domu Potrawa z soczewicy czerwonej z imbirem, pomidorami i marchewką Niewątpliwą zaletą tej potrawy jest to, że świetnie się ją “wekuje”. Mój sposób jest prosty: świeżo ugotowaną potrawę (bardzo ciepłą) ostrożnie przelewam do czystych(...)dnem. Gdy słoiki ostygną, to wstawiam do lodówki i w zależności od zawartości zużywam w przeciągu jednego do trzech tygodni. (Z mojego doświadczenia najdłużej “trzymają” słoiki z potrawami z kapusty, a najkrócej z fasoli.) Prawidłowo “zawekowane” słoiki mają wklęsłe dno pokrywki. Ja zawsze “gotowałam na zapas”, a teraz przy trójce małych dzieci to jest bardzo pomocne. Szczególnie w takim dniu

Lamarida.pl
Pierogi z kapustą i grzybami 241

Jeszcze nie tak dawno wyśmiałabym każdego, kto powiedziałby mi, że będę lepić pierogi z kapustą i grzybami na święta. Próbowałam się ich nawet pozbyć na rzecz krokietów (narażę się pierogożercom, ale dla mnie krokiety są smaczniejsze), jednak bez rezultatu. Krokiety zostały co prawda zaakceptowane, ale... obok pierogów. W takim razie postanowiłam się z nimi zmierzyć. Okazało się(...)mąką podczas wałkowania, świetnie się zlepia i nie wysycha. Druga rzecz, to oczywiście farsz. Ilość suszonych grzybów, zależy od tego jak bardzo aromatyczne mają być pierogi. Pierogi podajemy z czerwonym barszczem, zupą grzybową lub osobno. Zanurzone w zupie lub z podsmażoną cebulką. Gotowane lub odsmażane (takie są najlepsze). Inaczej mówiąc - pełna dowolność. Składniki na 50-70 pierogów: Ciasto

Pełny talerz
Niemiecka sałatka ziemniaczana na grilla 399

Jeśli szukacie szybkiego dodatku do potraw z grilla to polecam Wam ten przepis. Sałatka ziemniaczana na grilla to błyskawiczny dodatek, który stworzycie dosłownie z 3 składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Uszka wigilijne 74

charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Jak zrobić uszka wigilijne Rozpocznij od przygotowania farszu. Kapustę zalej niedużą ilością wody i gotuj ją z dodatkiem ziela angielskiego, kminku i listków laurowych. Gotuj pod przykryciem do momentu aż kapusta zmięknie. Następnie ją odcedź i pozostaw do przestygnięcia. Grzyby namocz przez kilka godzin w niedużej ilości wody. Następnie gotuj(...)channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=3540&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Przestudzoną kapustę posiekaj dużym nożem.  Grzyby posiekaj z grubsza. Zarówno grzyby, jak i kapustę wymieszaj z podsmażoną cebulą. Dodaj kilka łyżek wody,  w której gotowały się grzyby. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj. Przygotuj ciasto

okolicepalnika.pl
Uszka wigilijne 77

smażenia Ciasto na uszka Przepis na ciasto na pierogi Jak zrobić uszka wigilijne Rozpocznij od przygotowania farszu. Kapustę zalej niedużą ilością wody i gotuj ją z dodatkiem ziela angielskiego, kminku i listków laurowych. Gotuj pod przykryciem do momentu aż kapusta zmięknie. Następnie ją odcedź i pozostaw do przestygnięcia. Grzyby namocz przez kilka godzin w niedużej ilości wody. Następnie gotuj(...)się gotowały. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a następnie podsmaż ją na kilku łyżeczkach oleju. Powinna zmięknąć, zeszklić się i delikatnie zezłocić. Przestudzoną kapustę posiekaj dużym nożem.  Grzyby posiekaj z grubsza. Zarówno grzyby, jak i kapustę wymieszaj z podsmażoną cebulą. Dodaj kilka łyżek wody,  w której gotowały się grzyby. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj

okolicepalnika.pl
Szybkowar przepisy 159

Kurczak w sosie pomidorowo – kokosowym Kurczak z szybkowaru Kapusta z kurczakiem wędzonym Golonka w kapuście z szybkowaru Parzybroda z szybkowaru Fasolka po bretońsku z szybkowaru Żeberka z szybkowaru Szybciej się nie da! Brokułowa z szybkowaru. Krupnik z szybkowaru Zupa fasolowa z szybkowaru Jak ugotować buraki Jak ugotować ciecierzycę Jak ugotować fasolę czerwoną w szybkowarze Biała fasola z szybkowaru

Dorota Smakuje
Krupnik kryzysowy 138

ziela angielskiego 2 liście laurowe 3 łyżki suchej soczewicy czerwonej (może być też inna) sucha lub dowolne warzywa strączkowe z puszki 1 szkl kaszy jęczmiennej drobnej sól pieprz 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 2 zielone liście pora 6 dużych ziemniaków plaster – kilka liści kapusty 1 łyżeczka czosnku suszonego 1 łyżka suszonej natki pietruszki 3 łyżki

Dorota Smakuje
Barszcz a'la ukraiński 121

Polsce niejedno ma na imię. Są barszcze białe, zielone, czerwone, ukraińskie (o barszczu Sosnowskiego nie wspomnę;). Co ciekawe, za wschodnią granicą mianem barszczu określana jest jedynie zupa w typie barszczu ukraińskiego. Taki barszcz gotowany jest na mięsnym bulionie, oprócz buraków ma dużo innych warzyw, jak chociażby kapustę, marchew, fasolę. I koniecznie podawany jest ze śmietaną

Obiad gotowy
Kotlety mielone z indyka z cukinią 176

domowy obiad z ziemniaczkami i surówką (może z  młodej kapusty ? Wszak jeszcze sezon na nią trwa!)- w sam raz! 😊 Około 8 sztuk: * pierś z indyka- 300 g * starta cukinia- 130 g (pół średniej) * jajko- 1 szt. * cebula- 1 mała * bułka tarta- 4 czubate łyżki * sól, papryka czerwona- po 1 łyżeczce * pieprz- 1/2 łyżeczki * olej rzepakowy- 1 łyżeczka

Kraina Miodem Płynąca
Drobiowe roladki z boczkiem i czosnkiem, duszone w czerwonym winie 162

posiekaną w piórka lub większą kostkę, podsmażyć i wlać 150 ml czerwonego półwytrawnego wina. Wszystko razem udusić do miękkości mięsa. Przed podaniem zdjąć nitkę lub wypiąć szpilki (wykałaczki). Jeśli lubicie takie roladki, to spróbujcie także zrazików wołowych z marchewką i ogórkiem kiszonym lub wołowych roladek z boczkiem i kapustą kiszoną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ryż z ciecierzycą i rodzynkami 76

które można podać jako bazę dania wegetariańskiego lub dodatek do mięs czy ryb. Do przygotowania będziemy potrzebowali mieszanki różnych rodzajów ryżu, a może to być ryż czarny, brązowy lub czerwony. Ryż powinien być dobrze ugotowany, jędrny i sypki absolutnie nie może być rozgotowany na pulpę, czy mazisty kleik ryżowy. Kolejnym składnikiem jest ciecierzyca, którą można ugotować lub użyć gotowej(...)pozostałymi składnikami, potrawa gotowa. Ryż z ciecierzycą najlepiej podawać ciepły lub w temperaturze pokojowej tak smakuje najlepiej! Do ryżu podałam smażoną rybę w płatkach migdałowych i surówkę z białej kapusty a Wy, z czym zjecie aromatyczny ryż? Print Ryż z ciecierzycą i rodzynkami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniały dodatek do dań głównych. Course Obiad

SprawdzonaKuchnia.pl
Sycąca zupa „Zimowy Gar”, gorący obiad 68

wpływają jakoś szczególnie na smak, pod warunkiem że są wymiksowane Tak więc gotuj z tego co masz… składniki na około 4-5 osób: resztki kapusty białej lub pekińskiej (każda kapusta świeża się nada ) kapusta kiszona około 2-3 garści lub 1,5 szklanki wody po kiszonych ogórkach (można też dodać oba warianty razem jak lubisz kwaśniejszą wersję ) kiszone ogórki(...)dużego jednego ) resztki kiełbas, szynki, wędlin, dowolnego gatunku – takie jakie lubisz lub masz pod ręką skórki po wędzonym boczku lub boczku dla smaku 2 średniej wielkości cebule (obojętnie czy czerwone czy białe ) seler, pietruszka, marchewka – cokolwiek z nich masz lub wszystkie razem 3-4 ziemniaki średniej wielkości 1 łyżka smalcu najlepiej gęsiego lub kaczego ale wieprzowy też

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania