Tę sałatkę zrobiłam podobnie jak tą . Zamiast marchewki i cebuli dodałam czerwone buraki i kiszony ogórek, a sałatka przybrała piękny kolor. No i smak niepowtarzalny, trzeba zrobić by się przekonać. Składniki : poszatkowana biała kapusta ok. 1 kg 4 buraki 1 kiszony ogórek mała marchewka sól do smaku u mnie płaska łyżka, mniej niż 1/3 szklanki cukru+ mniej niż 1/2 szklanki cukru do zalewy ok. 1/2 szklanki octu, 1 niepełna szklanka oleju Przygotowanie: Poszatkowana kapustę zasypać w misce ok. 1/3 szklanki ...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula