Potrawy jednogarnkowe to jest pozycja absolutnie obowiązkowa w jesienno-zimowym menu! Inspirowałam się pomysłem na kociołka, wykorzystując to co miałam akurat w lodówce: łopatkę jagnięcą, ziemniaki, marchew, kapustę, cebulę. Bogactwo składników i długi czas pieczenia sprawiły, że mięso wyszło idealnie miękkie i kruche, a całość niezwykle smaczna i aromatyczna. Polecam również inne przepisy na pyszne dania jednogarnkowe: Wołowina z warzywami w stylu francuskim Ossobuco, czyli gicz cielęca z warzywami Pi... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...