jarzynowa - 3209 przepisów (strona:180/214)

Zupa ziemniaczano-serowa z parmezanem 173

Witam po kilkudniowej przerwie i zapraszam na pyszną zupę! Składniki: 2 litry bulionu warzywnego lub wody 1/2 dużego selera 3 ząbki czosnku pół dużej cebuli lub

Czerwień i błękit
FASOLKA PO BRETOŃSKU Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ 182

kostkę 1 cebula, posiekana 1 marchew, pokrojona w kostkę 1 niewielki korzeń pietruszki, pokrojony w kosteczkę 2 ząbki czosnku, posiekane 500ml passaty pomidorowej ok. 1,5 litra bulionu jarzynowego 1 ćwiartka z kurczaka po kilka ziarenek pieprzu i ziela ang. 1 liść laurowy 2 łyżki suszonego majeranku sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Suchą fasolę zalewamy zimną wodą

Moja Książka Kucharska
Sałatka z kurczakiem i ananasem 340

Jeśli planujecie przyjęcie albo mają Was odwiedzić znajomi i przyjaciele, to możecie przygotować szybką, prostą i smaczną sałatkę. Sałatka z kurczakiem i ananasem jest przygotowana trochę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klopsiki w delikatnym sosie z porem i selerem naciowym 135

jest pyszne! Składniki: Klopsiki: 700g mielonego mięsa wieprzowego, 2 łyżki bułki tartej, jajko, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, olej do smażenia Sos: 500 ml wywaru jarzynowego, pół szklanki śmietanki 12%, duży por pokrojony w półplasterki, 5 łodyg selera naciowego pokrojonego w drobne cząstki, pęczek posiekanego koperku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, zielona czubryca, łyżeczka mąki, olej

Życie ze smakiem
ZUPA POMIDOROWA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM 121

mniejsze kawałki jabłka (nie musimy obierać) - wszystko razem mieszamy, przykrywamy i na niewielkim ogniu dusimy, aż jabłka zmiękną i zaczną się rozpadać. Krok 3. W garnku zagotowujemy bulion jarzynowy lub drobiowy. Krok 4. Zawartość patelni dokładnie blendujemy - dodajemy do gotującego się bulionu. Krok 5. Do zupy dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy i chwilkę gotujemy - doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem

Moja Książka Kucharska
Obiad w 10 minut – makaron, białe wino, czosnek, szalotki i ziołowa posypka 271

liść laurowy 1 garść listków pietruszki i świeżego estragonu 4-5 ząbków czosnku 150ml białego półwytrawnego wina (sauvignon blanc) 100ml śmietanki 36% tłuszczu, gęstej 150ml rosołu drobiowego albo jarzynowego 1 niepełna łyżeczka płatków chili 1 łyżeczka skórki startej z cytryny ½ szklanki startego na drobnej tarce parmezanu sól pieprz

Karo in the Kitchen
Wigilia i Boże Narodzenie: Barszcz z kiszonych buraków 128

buraków) , majeranek, sól, cukier. Marchew i pietruszkę obierz, umyj i ewentualnie pokrój na mniejsze kawałki. Pora dokładnie umyj. Warzywa przełóż do garnka i ugotuj z nich wywar jarzynowy. Buraczki obierz, umyj i jeśli są duże, pokrój je na mniejsze kawałki. Z koszonych buraków zlej sok (będzie później potrzebny). Do drugiego garnka włóż buraczki „świeże” oraz te ukiszone. Zalej je wodą

blog.moje-pasje.info
ZUPA BURACZKOWA Z FETĄ I KOPERKIEM 147

Składniki na zupę: 50-60 dag ugotowanych lub upieczonych buraków, 5 łyżek oliwy, średniej wielkości cebula, 2 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz, sok z 1/2 pomarańczy, 750 ml bulionu jarzynowego. Dodatkowo:  50 g fety, duża garść posiekanego koperku. Przygotowanie: Cebulę i czosnek siekam, szklę na oliwie w garnku. Dodaję buraki pokrojone w kostkę oraz przyprawy - sól, pieprz i tymianek

JejKuchnia
POLICZKI WIEPRZOWE DUSZONE W CZERWONYM WINIE 139

niepotrzebnie- wyszło cudnie... Danie dla 4-6 osób (po 2-3 szt). Składniki: - 12 policzków wieprzowych - 1 większa cebula - 4 ząbki czosnku - 150ml czerwonego wina - 400-450ml bulionu jarzynowego (lub rosołu) - sól - świeżo mielony pieprz - 2 małe listki laurowe (lub 1 większy) - 3-4 kulki ziela angielskiego - 2 łyżki oleju kokosowego (u mnie bezzapachowy) lub smalcu Mięso umyć, lekko

Smaczne Zdrowe
Zupa gołąbkowa 200

Dziś przepis na zupę z kapusty. W weekend zdecydowałam się na ugotowanie zupy gołąbkowej z włoską kapustą. Bardzo nam ta zupa smakowała, a dzieci prosiły o

Czerwień i błękit
Zupa z soczewicą i batatami 242

Zupełnie nie miałam pomysłu na zupę. Tym bardziej, że moi synowie coś ostatnio marudzą przy zupach. Młodszy stwierdził, że on nie lubi już pomidorowej, co najwyżej

Czerwień i błękit
Dan dan noodles – makaron z wieprzowiną po syczuańsku 221

liście kapusty pekińskiej, mała sałata rzymska albo pak choy – 2 op. pszennego makaronu cienkiego do ramenu, paczkowany świeży taki jak ten – 200ml esencjonalnego bulionu drobiowego lub jarzynowego – 2 łyżki uprażonej w oleju na chrupiąco soi albo prażonych orzeszków ziemnych – grubo posiekany szczypior

Karo in the Kitchen
Kalafior zapiekany na sosie pomidorowym, z kaparami i fetą 226

białej ryby albo piersi z kurczaka. SKŁADNIKI 2 porcje jako danie główne 800-900g kalafiora 1 puszka (400g) pomidorów bez skórki, w paście pomidorowej 100ml bulionu lub rosołu jarzynowego albo drobiowego 100g greckiej fety 1 czubata łyżka kaparów z zalewy 1 duża cebula, biała lub czerwona 3 duże ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka masła

Karo in the Kitchen
Skandynawska zupa z porów 201

Dziś wspólne gotowanie po skandynawsku z Anią i Mirabelką . Tematem jest skandynawska zupa. Ja wybrałam porową z serową nutką. Już dawno nie jadłam tak pysznej zupy

Czerwień i błękit
Zupa brokułowo – porowa z kiełkami rzodkiewki 153

kiełki rzodkiewki w połączeniu z delikatnym kremowym serkiem dają posiłek idealny. Szybka w przygotowaniu, zdrowa i co najważniejsze bardzo smaczna. Czego chcieć więcej? Składniki: 500 ml czystego wywaru jarzynowego 1 średni por, pokrojony w półpasterki 1 mały brokuł, podzielony na mniejsze różyczki 2 serki śmietankowe, pokrojone w kostkę 1 cebula, pokrojona w piórka opakowanie kiełków rzodkiewki 2 ząbki czosnku, przeciśnięte

Życie ze smakiem

Proponowane wyszukiwania