Bardzo prosta ale zarazem smaczne sałatka brokułowa z sosem czosnkowym. Sałata ta idealnie sprawdzi się na każdą okazję – jest bardzo szybka w przygotowaniu i nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W czajniku studzi się woda na domowy zakwas na żurek świąteczny, a ja proponuję przepis na zakwas i żurek z białą kiełbasą i ziemniakami, bo taki
Czerwień i błękitewentualnie kupić gotowy zakwas, ale zdecydowanie polecam ten domowy ;) Robi się go w mniej niż 5 minut, a smak domowego zakwasu na żurek jest o niebo lepszy! :) Przygotować bulion jarzynowy z tego przepisu: Bulion warzywny – przepis Boczek pokroić w kosteczkę. Kiełbasę zwyczajną pokroić w plasterki. Białą kiełbasę ugotować, pozbawić osłonek (jelit), pokroić w plasterki. Rozgrzać patelnie, wrzucić boczek
Kulinarne Przebojemięsa wieprzowo – wołowego 1 cebulka, posiekana i przesmażona bułka tarta jajko surowe sól, pieprz, majeranek suszony olej do smażenia sos: 1 łyżka masła, 2 łyżeczki maki, szklanka wywaru jarzynowego, 3 łyżki chrzanu, szklanka śmietanki 18%, sól, pieprz biały, łyżka posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Do miski przekładamy mięso, cebulkę, dodajemy surowe jajko, bułkę tartą oraz sól, pieprz i majeranek. Masę
Życie ze smakiemSzukając prostej zupy w stylu azjatyckim, natknęłam się na przepis Asi . Zupę ugotowałam i bardzo mi smakowała.O dziwo, mój młodszy syn zjadł całą miskę, choć
Czerwień i błękitJeśli mają odwiedzić Was niezapowiadani goście, nie macie zbyt wiele czasu na przygotowanie przystawek to najszybszym daniem będzie sałatka z pora i groszku. Do przygotowania tej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Za oknem nieustający mróz poniżej 10 stopni Celsjusza. Na rozgrzewkę proponuję dziś zupę, której głównym składnikiem jest soczewica. Smakuje bardzo podobnie jak zupa grochowa. Przygotowałam ją
Czerwień i błękitZamiast nitek makaronu do bulionu z kurczaka i włoszczyzny dodałam kluski kładzione. Zupa była bardziej pożywna. Polecam przygotować również taki bulion z dodatkiem świeżych pomidorów lub
Czerwień i błękitSałatka z ryżem i tuńczykiem to bardzo szybka do przygotowania propozycja przystawki. Świetnie sprawdzi się na każdym spotkaniu rodzinnym lub w gronie znajomych. Bogata jest w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sprawdzony przepis krok po kroku. Zainspiruj się przepisem i ulepszaj go :) Ślicznie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: 1 kurczak podzielony na części 300ml białego wina (np. półsłodkie) 300ml bulionu drobiowego lub jarzynowego (może być z koncentratu) 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka nasion kolendry 1 łyżka ziaren kolorowego pieprzu 1 szklanka małych, marynowanych cebulek 1 ząbek czosnku sól do smaku 2 łyżki
Moja Książka KucharskaWitam po kilkudniowej przerwie i zapraszam na pyszną zupę! Składniki: 2 litry bulionu warzywnego lub wody 1/2 dużego selera 3 ząbki czosnku pół dużej cebuli lub
Czerwień i błękitkostkę 1 cebula, posiekana 1 marchew, pokrojona w kostkę 1 niewielki korzeń pietruszki, pokrojony w kosteczkę 2 ząbki czosnku, posiekane 500ml passaty pomidorowej ok. 1,5 litra bulionu jarzynowego 1 ćwiartka z kurczaka po kilka ziarenek pieprzu i ziela ang. 1 liść laurowy 2 łyżki suszonego majeranku sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Suchą fasolę zalewamy zimną wodą
Moja Książka KucharskaJeśli planujecie przyjęcie albo mają Was odwiedzić znajomi i przyjaciele, to możecie przygotować szybką, prostą i smaczną sałatkę. Sałatka z kurczakiem i ananasem jest przygotowana trochę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jest pyszne! Składniki: Klopsiki: 700g mielonego mięsa wieprzowego, 2 łyżki bułki tartej, jajko, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, olej do smażenia Sos: 500 ml wywaru jarzynowego, pół szklanki śmietanki 12%, duży por pokrojony w półplasterki, 5 łodyg selera naciowego pokrojonego w drobne cząstki, pęczek posiekanego koperku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, zielona czubryca, łyżeczka mąki, olej
Życie ze smakiemmniejsze kawałki jabłka (nie musimy obierać) - wszystko razem mieszamy, przykrywamy i na niewielkim ogniu dusimy, aż jabłka zmiękną i zaczną się rozpadać. Krok 3. W garnku zagotowujemy bulion jarzynowy lub drobiowy. Krok 4. Zawartość patelni dokładnie blendujemy - dodajemy do gotującego się bulionu. Krok 5. Do zupy dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy i chwilkę gotujemy - doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem
Moja Książka Kucharska