łyżka oleju, łyżka masła, nieduża cebula, 1/2 mniejszego pora, opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagowej (450 g), 4 większe ziemniaki, 2 małe marchewki, mała pietruszka, około 1,5 l bulionu jarzynowego, 1/2 łyżeczki kurkumy, sól i pieprz do smaku, małe opakowanie śmietany 18% (180 g), łyżka posiekanego koperku, łyżka posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Na rozgrzanym oleju z masłem szklę posiekaną cebulę
JejKuchniaSałatka ze smoczym owocem to kolejna propozycja śniadania na słodko. Zdarza się, że nie mamy chęci na śniadanie to alternatywą na takie dni właśnie może być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tym razem będzie obiadek na słodko według pomysłu Madzi. Ryż z jabłkami z odrobiną cynamonu spowoduje, że ten fantastyczny zapach będzie się rozchodził po całym Waszym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka Caprese – to bardzo prosta przystawka, która nie tylko świetnie się prezentuje na stole i wyróżnia się kolorystyka przypominając flagę Włoch. Przygotowanie tej sałatki jest bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!żółtka 7 łyżek śmietany sól świeżo utarta gałka muszkatołowa 2 cebule 100 g marchwi 100 g selera naciowego 200 g porów pół strąka czerwonej papryki 200 ml bulionu jarzynowego 100 g startego parmezanu pieprz 8 płatów lasanii masło do formy Przygotowanie Rozmroziłem obgotowane mrożone podgrzybki ( jeszcze lepiej wykorzystać świeże smardze lub prawdziwki ). Osączyłem na sicie. Cebule drobno posiekałem w kostkę
R'n'G KitchenSałatka z pomidorów ,bazylii i czosnku z jogurtem Jest to lekka sałatka z kolorowych pomidorów i bazylii . Właśnie jest pełnia sezonu i warto zaczerpnąć świeżych składników
Ogrodnik w podróżySałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ostatnio miałam problem z pomysłami na zupy. Dzieci wyjechały do babci, więc zupa dla nas dwojga była zbędna. Pomyślałam jednak, że ze względu na sprzyjające warunki
Czerwień i błękitŻe w kuchni warto “grać w zielone”, wiadomo nie od... Artykuł LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEZiemniaki na styl skandynawski ,gotowane w sosie z cukinią Zupełnie, nie tak dawno zamieszczałam, tradycyjny przepis na ziemniaki po skandynawsku .Był świetny , wszystkim w domu smakował
Ogrodnik w podróżyMłoda kapusta z kalarepką – lekka zupa na podsmażonych skrzydełkach Zupy , uwielbiam prawie wszystkie , a szczególnie te z nowalijek . Kalarepka do tego typu dań pasuje znakomicie
Ogrodnik w podróżyZupa kalafiorowa to nasza kolejna propozycja na pewną odmianę obiadową. Zupa wyśmienicie smakuje przygotowana ze świeżych warzyw, jednak w okresie zimowych możecie ją również przygotować z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj na blogu jedna z moich ulubionych zup, a mianowicie barszcz czerwony z ziemniakami. Buraków nie wyrzucamy, ale dodajemy do zupy, dzięki czemu jest bardziej syta
Czerwień i błękitjajecznym makaronem – koniecznie posypany dużą ilością drobno pokrojonej natki pietruszki. SKŁADNIKI proporcje na 4 porcje 750g grzybów – u mnie 500g pieczarek brunatnych i 250g boczniaków 350ml bulionu grzybowego lub jarzynowego 60ml białego wina (nada się nawet słodkie!) 75g gęstej kwaśniej śmietany albo jogurtu greckiego 2 łyżki masła 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 1 czubata łyżka mąki pszennej T500
Karo in the Kitchen