jarzynowa - 3209 przepisów (strona:185/214)

Filet z kurczaka w sosie jarzynowym 222

Dzięki współpracy z portalem urodaizdrowie.pl dostałam niedawno od marki Cirio pomidory do testowania. Postanowiłam wykorzystać je do sosu jarzynowego, który idealnie komponuje się z delikatnym kurczakiem :)    Składniki:    1/2 kg filetu z kurczaka,  1 i 1/2 szklanki mleka,  puszka pomidorów bez skóry (użyłam Cirio),  puszka groszku,  1 czerwona papryka,  1 marchewka

Z miłości do słodkości
Zupa fasolowa z soczewicą i wędzoną papryką na boczku 154

Mróz w nocy nie odpuszcza, choć w dzień już temperatura na plusie. Wiosny na razie nie widać, ale w końcu mamy środek lutego. Zupa, którą ugotowałam

Czerwień i błękit
Bulion na żołądkach indyczych z pieczarkami 170

Bulion na żołądkach indyczych z pieczarkami Lekki i delikatny bulion , na indyczych żołądkach z pieczarkami , to bardzo smaczna zupa . Jest prosta w przygotowaniu , niskokaloryczna i lekko

Ogrodnik w podróży
Rosół z kurczaka 114

Na moim blogu były przepisy na wszystkie popularne zupy, ale nie było klasycznego rosołu. Czas nadrobić zaległości. Zwykle gotuję rosół na samym kurczaku, ale lepszy według

Czerwień i błękit
Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku 158

Na kilku blogach kulinarnych widziałam kremową zupę z pieczonego kalafiora. Byłam ciekawa smaku. Zupa nie jest mdła, o ile dodamy dużo ziół, przypraw oraz sporo pieczonego

Czerwień i błękit
Barszcz ukraiński z czarną fasolą 126

Dzisiaj na blogu jedna z moich ulubionych zup - barszcz ukraiński. Tuta w wersji z czarną fasolą. Składniki: szponder wołowy 2 listki laurowe, kilka kulek ziela angielskiego

Czerwień i błękit
INNA WERSJA SAŁATKI WARZYWNEJ 235

Sałatka warzywna to bardzo tradycyjne danie. Gości niemal przy każdej okazji. Lubią ją dorośli i dzieci. Można ją serwować w porze obiadowej do kurczaka czy kotletów

kuchniabellissima.wordpress.com
Barszcz biały z grzybami 163

Najlepszy barszcz biały powstaje na domowym zakwasie. Podstawą takiego barszczu są suszone grzyby i czosnek, którego do tej zupy nie żałuję. Składniki: zakwas na barszcz biały

Czerwień i błękit
Zupa z czerwonej soczewicy 166

Termomix zaczyna rządzić w mojej kuchni. Uwiódł mnie szybkim wyrabianiem ciasta drożdżowego (niedługo pojawią się przepisy), a zupy w nim wykonane to prawdziwe perełki. Nie wiem

peggiwkuchni
Krupnik na kurczaku 175

Zazwyczaj krupnik gotuję na żeberkach. Dziś nieco łagodniejsza wersja, bo z kurczaka. Składniki: 3 udka z kurczaka (tylko górne części) 1 seler 1 duża marchew 3

Czerwień i błękit
ZUPA Z SAŁATY 154

wygląda i naprawdę jest bardzo smaczna.Moi znajomi byli bardzo zachwyceni tylko niestety było za mało...:( 2 łyżki masła 1 cebula 1 główka sałaty 1/2 szkl.białego wina 2 szkl.bulionu jarzynowego sól pieprz 4 łyżki kremówki starta gałka muszkatołowa sok z cytryny sos worcester ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę obieramy.Masło topimy w garnku,wrzucamy cebulę,podsmażamy.Sałatę myjemy,osuszamy.Kilka liści zostawiamy,pozostałe posiekać,dodać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa marchewkowa. Niepozorna, a z charakterem 171

pokruszonymi wodorostami nori i świeżą kolendrą. Spróbujcie, z czym Wam najbardziej pasuje i podzielcie się proszę wrażeniami znad talerzy SKŁADNIKI na 4-6 porcji 1,200ml rosołu drobiowego lub jarzynowego 500g świeżej marchwi karotki 1 duża słodka pomarańcza 1 łyżka drobno startej skórki z pomarańczy 1 średnia cebula – dowolna 3cm świeżego imbiru 3 łyżki oleju kokosowego 1 duży ząbek czosnku

Karo in the Kitchen
ZUPA JARZYNOWA (WARZYWNA) 176

Składniki: 450 g mieszanki warzywnej z marchwi, brokułów, kalafiora, groszku zielonego, fasoli 4 średnie ziemniaki 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 2-3 łyżki śmietany 1

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zupa krem z kabaczkiem 149

Kolejna żółta kremowa zupa na moim blogu. Składniki: 1 młody kabaczek 1 mały seler 1 duża marchew 1 duża pietruszka 3 ząbki czosnku 5 szklanek bulionu

Czerwień i błękit
Kotlety z selera z żółtym serem 243

Plasterki łączymy w pary według kolejności krojenia. Odkładamy na deskę. W sporym garnku, najlepiej takim, żeby wszystkie plastry selera zmieściły się na pionowo, grzejemy tyle bulionu lub rosołu (drobiowego, jarzynowego) żeby po włożeniu selera prawie go przykrywał. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i wkładamy sparowane plastry selera na pionowo, blokując je w tej pozycji kolejną parą – na sztorc. Garnek przykrywamy

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania