wyjątkowego smaku. Gwarantuję, że na jednej miseczce się nie skończy ;) 2 duże selery (ok 700 g) 4 ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku oliwa 1,5-2 l wywaru jarzynowego sól świeżo zmielony pieprz maggi 2 łyżki śmietany 18% 1/2 szkl orzechów włoskich ser formaggio lub parmezan Na dwóch łyżkach oliwy zeszklić posiekaną cebulę. Dodać pokrojonego w kostkę selera
Smakołyki AsiSałatka Wielkanocna Tradycyjna sałatka Wielkanocna , to ogólne pojęcie , gdyż każdy ma nią nieco inny patent . Moja jest prosta , taka jaką lubią domownicy , bez groszku , za to
Ogrodnik w podróżyłatwe w przygotowaniu. Polecam! SKŁADNIKI: 200g ryżu do risotto 200g kurek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 duży, jędrny pomidor 1 szklanka białego, wytrawnego wina około 3 szklanki bulionu jarzynowego lub drobiowego 6 łyżek tartego parmezanu + parmezan do posypania potrawy 4 łyżki masła po gałązce melisy cytrynowej oraz tymianku (lub innych ulubionych, świeżych ziół) sól i pieprz do smaku (ewentualnie
Moja Książka Kucharskamniejsze kawałki jabłka (nie musimy obierać) - wszystko razem mieszamy, przykrywamy i na niewielkim ogniu dusimy, aż jabłka zmiękną i zaczną się rozpadać. Krok 3. W garnku zagotowujemy bulion jarzynowy lub drobiowy. Krok 4. Zawartość patelni dokładnie blendujemy - dodajemy do gotującego się bulionu. Krok 5. Do zupy dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy i chwilkę gotujemy - doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem
Moja Książka Kucharskaoraz kwiatostanów kopru 4-5 dużych, białych cebul, pokrojonych w cienkie krążki 1 łyżeczka brązowego cukru 3 ząbki czosnku, rozgniecione płaską stroną noża - lekko posiekane 850 ml esencjonalnego wywaru jarzynowego lub mięsnego (podgrzanego) liść laurowy sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku świeża zielenina do dekoracji dodatkowo: 4 kromki chleba ciabatta masło do posmarowania kromek około 75g sera
Moja Książka Kucharskakładziemy kilka plasterków boczku, układamy niewykorzystane liście kapusty, a na to ciasno gołąbki - wrzucamy kilka ziaren pierzu i ziela, listek laurowy, ziarna kminku, trochę soli i bulionu (drobiowego lub jarzynowego). Całość przykrywamy i wkładamy na 2 godziny do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach. Krok 5. Po tym czasie gołąbki zalewamy sosem - pomidorowym lub grzybowym, dalej pieczemy, tak około jeszcze
Moja Książka KucharskaSkładniki - fasolka szparagowa - kalarior - brukselka - szpinak - ziemniak - seler naciowy - natka pietruszki - oliwa - sól - pieprz Do zupy można użyć świeżych warzyw lub mrożonek. Przygotowanie 1. Warzywa umyć
Kuchenne innowacjeSKŁADNIKI 500g gnocchi 250g pieczarek, drobnych 100-200g młodego szpinaku 1 kula sera mozzarella 60-70g miękkiego żółtego sera (ja użyłam włoskiego Asiago Pressato) 250ml rosołu/bulionu jarzynowego lub drobiowego 4 łyżki śmietany 18 lub 30% 3 szalotki (60-80g) 2 ząbki czosnku 3 płaskie łyżki mąki pszennej TYP 500-550-650 1 łyżeczka suszonej bazylii
Karo in the KitchenDzięki współpracy z portalem urodaizdrowie.pl dostałam niedawno od marki Cirio pomidory do testowania. Postanowiłam wykorzystać je do sosu jarzynowego, który idealnie komponuje się z delikatnym kurczakiem :) Składniki: 1/2 kg filetu z kurczaka, 1 i 1/2 szklanki mleka, puszka pomidorów bez skóry (użyłam Cirio), puszka groszku, 1 czerwona papryka, 1 marchewka
Z miłości do słodkościBulion na żołądkach indyczych z pieczarkami Lekki i delikatny bulion , na indyczych żołądkach z pieczarkami , to bardzo smaczna zupa . Jest prosta w przygotowaniu , niskokaloryczna i lekko
Ogrodnik w podróżySałatka warzywna to bardzo tradycyjne danie. Gości niemal przy każdej okazji. Lubią ją dorośli i dzieci. Można ją serwować w porze obiadowej do kurczaka czy kotletów
kuchniabellissima.wordpress.comTermomix zaczyna rządzić w mojej kuchni. Uwiódł mnie szybkim wyrabianiem ciasta drożdżowego (niedługo pojawią się przepisy), a zupy w nim wykonane to prawdziwe perełki. Nie wiem
peggiwkuchnipokruszonymi wodorostami nori i świeżą kolendrą. Spróbujcie, z czym Wam najbardziej pasuje i podzielcie się proszę wrażeniami znad talerzy SKŁADNIKI na 4-6 porcji 1,200ml rosołu drobiowego lub jarzynowego 500g świeżej marchwi karotki 1 duża słodka pomarańcza 1 łyżka drobno startej skórki z pomarańczy 1 średnia cebula – dowolna 3cm świeżego imbiru 3 łyżki oleju kokosowego 1 duży ząbek czosnku
Karo in the KitchenSkładniki: 450 g mieszanki warzywnej z marchwi, brokułów, kalafiora, groszku zielonego, fasoli 4 średnie ziemniaki 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 2-3 łyżki śmietany 1
Przepisy kulinarne babci AntoninyPlasterki łączymy w pary według kolejności krojenia. Odkładamy na deskę. W sporym garnku, najlepiej takim, żeby wszystkie plastry selera zmieściły się na pionowo, grzejemy tyle bulionu lub rosołu (drobiowego, jarzynowego) żeby po włożeniu selera prawie go przykrywał. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i wkładamy sparowane plastry selera na pionowo, blokując je w tej pozycji kolejną parą – na sztorc. Garnek przykrywamy
Karo in the Kitchen