Panna cotta waniliowa z sosem malinowy Roladki z sercem Makaron z krewetkami i pomidorami Różane piersi Filet z kurczaka z salsą truskawkową Krewetki z pomarańczami Wieprzowina pomidorowo jarzynowa Polędwiczki w sosie różanym Serca śniadaniowe Pizza z żurawiną i serem pleśniowym Sałatka z figami i kurczakiem Bułeczki różyczki Zupa pomidorowa z pieczoną papryką
Smaczna Pyzasłonecznikiem Surówka z białej kapusty, kukurydzy, marchwi i pora Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Marchewka ‚na krótko’ z groszkiem (marchewka na słodko) Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Sałatka pieczarkowa (ze smażonymi pieczarkami i sałatą lodową) Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem
Kulinarne Przebojenuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Ciasta Ciasteczka ‚jajka sadzone’ Red Velvet Cake – czerwone ciasto z kremem Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Bardzo puszysty sernik Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym
Kulinarne PrzebojeKolejny przepis z zastosowaniem moich pomidorów to właśnie przepis na sos pomidorowo-jarzynowy pochodzący z książki Siostry Anastazji pt:,,153 Przetwory i Dani Mięsne". Rewelacyjny do kanapek, zapiekanek i wędlin Składniki: 1 kg pomidorów 25 dag jabłek 25 dag warzyw - marchew seler pietruszka 1 duża cebula 25 dag papryki 1 płaska łyżeczka musztardy 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu
Bea(u)ty kitchencebula, drobno posiekana 3 ząbki czosnku, starte na tarce 6-7 dużych, dojrzałych pomidorów, sparzonych, obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę 1,5 litra bulionu z kurczaka lub jarzynowego 800ml passaty pomidorowej 2 łyżeczki suszonych ziół : oregano, bazylia, tymianek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka śmietany kremówki 30% około 150-200g tortellini (z dowolnym nadzieniem) sól, pieprz
Moja Książka KucharskaTradycyjnie dodaje się do niego włoski parmezan, ale dodatek sera wegańskiego również świetni się sprawdzi. Borowikowe risotto Składniki: opakowanie (20g) suszonych borowików Devaldano ok. 1 litr bulionu jarzynowego (nie musi być wykorzystany cały) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 200 g ryżu do risotto (np. Arborio) 1 łyżka płatków drożdżowych 1 łyżka jogurtu 1 łyżka oleju
wegujemyTUTAJ znajdziecie więcej przepisów na zupy Polecam również gulasz z kurczaka z fasolką szparagową : Zupa z czerwoną fasolą i ryżem, składniki: ok. 1.5 - 2 l domowego wywaru drobiowego lub jarzynowego, puszka czerwonej fasoli, duża cebula lub mały por, 2 ząbki czosnku, 1-2 marchewki (może być z wywaru), korzeń pietruszki (może być z wywaru), duża papryka, duża gałązka selera naciowego
Lekcje w kuchniKrólowa świąt, a także imprez karnawałowych - sałatka warzywna/jarzynowa lub potocznie zwana w moim domu kaczy żer :) Sałatkę każdy zna, ale nie każdy wie w jakiej formie
Ana Mari's worldKrólowa świąt, a także imprez karnawałowych - sałatka warzywna/jarzynowa lub potocznie zwana w moim domu kaczy żer :) Sałatkę każdy zna, ale nie każdy wie w jakiej formie
Ana Mari's world5 / 5 ( 21 votes ) Węgierska sałatka z wędzonym kurczakiem Pyszna węgierska sałatka z wędzonym kurczakiem, mocno paprykowa. Chyba tylko papryka łączy ją z Węgrami, którzy zapewne
Ogrodnik w podróżyBardzo smaczna i efektowna sałatka warzywna, w wersji z kurczakiem. Ta atrakcyjnie wyglądająca sałatka nada waszemu stołowi świątecznego wyglądu i splendoru. Goście będą zachwyceni. SKŁADNIKI: 2
Pani M - kuchnia smakowitapapierowym. Natrzeć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na ok. 1h lub dłużej. Z łba karpia ugotować wywar. Ja nie miałam łba, gotowałam tylko wywar jarzynowy i też był pyszny. W garnku zagotowałam 1,5l wody, dodałam warzywa, ziele angielskie i liść laurowy oraz ziarna pieprzu i gotowałam na małym palniku ok. 1h. Doprawiłam oczywiście solą
Smaczne Zdroweduża czerwona papryka, mała cukinia, cebula, 2 ząbki czosnku, puszka pomidorów (można zastąpić świeżymi albo passatą), 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1-2 szklanki wody lub bulionu (drobiowego albo jarzynowego), opcjonalnie średnia marchewka, opcjonalnie 250 g pieczarek, opcjonalnie listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego, przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, słodka i ostra papryka, granulowany czosnek, tymianek Przepis
Lekcje w kuchniPyszna wegańska paella z dużą ilością warzyw: cukinią, kolorową papryką, świeżymi pomidorami, selerem naciowym, marchewką i czarnymi oliwkami. Pełna smaku dzięki dodatkowi wytrawnego białego wina i jarzynowego bulionu z szafranem. Przed podaniem skropiona oliwą wymieszaną ze startym czosnkiem i posiekaną kolendrą lub natką pietruszki. Serwowana z cząstkami limonki do wyciśnięcia. Całe danie przygotujecie na jednej patelni w mniej niż
cool and mintyAromatyczna i pyszna zupa koperkowa z dodatkiem pieczarek. Idealna zupa dla całej rodziny, którą szybko przygotujesz przez cały rok. W sezonie wybierz młode ziemniaki i młodą
Zasmakuj Kuchni