Czas Przygotowania : 20 min Gotowe w : 2:20 h Liczba porcji : 4 osoby Fasolkę szparagową można przygotować na wiele sposobów. Tym razem postanowiłam zrobić sałatkę
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyCzas Przygotowania : 20 min Gotowe w : 2:20 h Liczba porcji : 4 osoby Fasolkę szparagową można przygotować na wiele sposobów. Tym razem postanowiłam zrobić sałatkę
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisydoskonałą opcją na tak zwane czyszczenie lodówki. Jeśli macie resztki warzyw (marchewki, pietruszki, kalarepy, kalafiora, brokuła czy cukinii), na które nie macie pomysłu, możecie z powodzeniem wykorzystać je gotując jarzynowy krem. Warzywa z pewnością świetnie się w nim odnajdą :D W moim w przewadze jest botwinka i kalafior, ale znalazło się też miejsce na marchewkę i ziemniaki ;) Wisienką
HealthyCreationsZrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zupa krem z kalafiora – to pyszna kremowa zupa, którą możecie zrobić na bazie bulionu warzywnego lub mięsnego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W naszym domu często gotujemy większą ilość bulionu jarzynowego , czy też rosołu , a potem dzielimy go na mniejsze porcje, a następnie mrozimy, by w razie potrzeby mieć go zawsze pod ręką, gdy najdzie nas ochota na zupę na bazie
Kulinarne Przebojeporcje 2 łyżki oleju kokosowego, nierafinowanego, o mocnym aromacie kokosa 150g cebuli 3 średniej wielkości ząbki czosnku 600g marchwi (waga po obraniu) 1 litr rosołu drobiowego lub jarzynowego 70g masła orzechowego 2 łyżki Srirachy z imbirem albo innego sosu chili (mniej niż 2 łyżki jeśli jest bardzo ostry
Karo in the KitchenCzas Przygotowania : 10 min Gotowe w : 10 min Liczba porcji : 6 Dziś chcę się podzielić przepisem na surówkę śmietnik która bardzo często gości na naszym
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyZimową porą kapuśniak smakuje najbardziej. Ja chcę Wam pokazać jego wersję podkręconą szczyptą wędzonej papryki. Zapach wędzonki trochę podobny do wywaru na wędzonych żeberkach. Kapuściane danie
Czerwień i błękitskładników na 4 porcje 3-4 łyżki oliwy 180-200g marchewki 180-200g selera naciowego 180-200g cebuli 2-3 ząbki czosnku 1 litr rosołu drobiowo-jarzynowego 1 łyżeczka suszonego tymianku 100-120g makaronu orzo 1 puszka pomidorów bez skórki 2-3 łyżki ulubionego zielonego pesto 100g szpinaku starty ser Pecorino albo parmezan do podania
Karo in the KitchenBłyskawiczny krem z dyni to rozgrzewająca zupa idealnie pasująca na chłodne zimowe wieczory. Pokażę Wam jak w kilku krokach przygotować to danie i zachwycić domowników. Pamiętajcie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rozgrzewająca zupa z dyni to propozycja na chłodne jesienno – zimowe wieczory. Zupa z dyni jest bardzo aromatyczna z delikatną ostrością imbiru i papryczki chilli –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!