KREM Z ZIEMNIAKÓW Z KLOPSIKAMI JAJECZNYMI

KREM Z ZIEMNIAKÓW Z KLOPSIKAMI JAJECZNYMI

KREM Z ZIEMNIAKÓW Z KLOPSIKAMI JAJECZNYMI

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-7 Składniki na krem: 8 średnich ziemniaków, średnia marchewka, mały por, mała pietruszka, 750 ml bulionu drobiowego lub jarzynowego, 2 łyżki śmietany (opcjonalnie), łyżka oleju, szczypta pieprzu cayenne, papryka słodka, lubczyk, suszona natka pietruszki, curry. Składniki na klopsiki: 4 jajka ugotowane na twardo + 1 surowe, sól, pieprz, dwie garście posiekanego koperku, bułka tarta do obtoczenia, olej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.