jarzynowa - 3209 przepisów (strona:182/214)

Kalafior zapiekany na sosie pomidorowym, z kaparami i fetą 208

białej ryby albo piersi z kurczaka. SKŁADNIKI 2 porcje jako danie główne 800-900g kalafiora 1 puszka (400g) pomidorów bez skórki, w paście pomidorowej 100ml bulionu lub rosołu jarzynowego albo drobiowego 100g greckiej fety 1 czubata łyżka kaparów z zalewy 1 duża cebula, biała lub czerwona 3 duże ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka masła

Karo in the Kitchen
Skandynawska zupa z porów 186

Dziś wspólne gotowanie po skandynawsku z Anią i Mirabelką . Tematem jest skandynawska zupa. Ja wybrałam porową z serową nutką. Już dawno nie jadłam tak pysznej zupy

Czerwień i błękit
KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW 189

wykorzystać ich do kolejnego dania. Jako, że mamy ostatnio chłodne dni, idealnym pomysłem było zrobienie rozgrzewającej zupy 🙂 Składniki: – 1 kg pomidorów – ok. 250 ml bulionu jarzynowego (ilość bulionu zależy od Czytaj więcej → Artykuł KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
Zupa brokułowo – porowa z kiełkami rzodkiewki 140

kiełki rzodkiewki w połączeniu z delikatnym kremowym serkiem dają posiłek idealny. Szybka w przygotowaniu, zdrowa i co najważniejsze bardzo smaczna. Czego chcieć więcej? Składniki: 500 ml czystego wywaru jarzynowego 1 średni por, pokrojony w półpasterki 1 mały brokuł, podzielony na mniejsze różyczki 2 serki śmietankowe, pokrojone w kostkę 1 cebula, pokrojona w piórka opakowanie kiełków rzodkiewki 2 ząbki czosnku, przeciśnięte

Życie ze smakiem
Kremowa zupa pomidorowo-cukiniowa 164

Dzisiaj na blogu przepis na gęstą pomidorówkę z dodatkiem cukinii. Podałam ją z groszkiem ptysiowym. Składniki: 2 młode cukinie (użyłam żółte) pół dużego selera 1 marchew

Czerwień i błękit
Gęsty krupnik na wołowinie i żeberkach 162

ziemniaki 200g 1 cebula 150-200g 2 duże ząbki czosnku 5g grzybów suszonych 4-5 ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe 2 litry bulionu wołowego, drobiowego lub jarzynowego 1 czubata łyżka mąki pszennej 150-200g kaszy pęczak olej rzepakowy do smażenia 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej sól pieprz

Karo in the Kitchen
"Flaczki" z boczniaków na indyku 221

Dzisiaj na blogu aromatyczna zupa z boczniaków na indyku. Pozostaje mi jeszcze przekonać do niego moich synów, ale dzieci czasami długo dorastają do pewnych smaków. Składniki

Czerwień i błękit
ZUPA Z KASZY MANNY MOJE SMAKI DZIECIŃSTWA 155

ilość kaszy do wrzącego np.mleka i gotować 3-5 min.Zalecane proporcje to: płynna- 1 łyżeczka kaszy na 100ml. płynu gęsta-2 łyżeczki kaszy na 100 ml. płynu. 1 szkl.bulionu jarzynowego 10dag.masła 150gr .kaszy manny  1 cebula 1 seler 1 por 1 łyżka natki,koperku lub innych ziół   oregano lub majeranek sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Masło rozgrzewamy w rondlu i wrzucamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym 103

kokosowego, 1 cebulę, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczkę mielonej kurkumy, ¼ łyżeczki mielonej ostrej papryki, 1 łyżeczkę przyprawy curry w proszku, 1 łyżkę świeżego startego imbiru, 1,5 szklanki bulionu jarzynowego, 1 puszkę (400 ml) mleka kokosowego. Mleko kokosowe otwórz i odłóż kilka łyżek (przydadzą się do dekoracji). Dynię umyj i obierz. Usuń z niej pestki, a miąższ pokrój w kostkę

blog.moje-pasje.info
Zupa kurkowa z makaronem orzo 222

Dzisiaj na blogu zupa kurkowa z dodatkiem makaronu orzo. Smacznego! Składniki: 2 golonki z indyka 1/2 dużego seler 2 średnie marchwie 4 ząbki czosnku 250 g

Czerwień i błękit
Jesienna zupa grzybowa 132

Wprawdzie kalendarzowa jesień zaczyna się dopiero w sobotę, ale patrząc na pogodę za oknem, czyli ciągle padający deszcz, wiejący wiatr i niskie temperatury naszło mnie na

Kulinarne przygody Gatity
Zupa dyniowa z wędzoną papryką 146

Kiedy znalazłam w popularnej sieci sklepów wędzoną paprykę i po raz pierwszy dodałam ją do sosu paprykowego, przyprawa ta na stałe zagościła w mojej kuchni. Dzisiaj

Czerwień i błękit
Zupa bagienna wersja studencka JEDYNA PRAWDZIWA (wpis sentymentalny) 158

Życie w komunie z dwoma kulinarnymi blogerkami-biegaczkami-entuzjastkami sklepów z garami - nie było łatwe. Oczywiście podstęp -porządny dolus-to moja specjalność więc w czasie gdy

U Fiolki
Zupa z bobem i fetą 162

W te pierwsze deszczowe tygodnie września chętnie przywołuje smaki i zapachy lata. Dlatego też dzisiaj chciałabym Wam zaproponować jeden z moich ulubionych smaków lata czyli zupę

U Fiolki
Pikantny kociołek 137

Aromatyczne, pełne warzyw danie z jednego garnka. Szczególnie polecam jako gorące danie na rodzinnych przyjęciach. Składniki: pęto dobrej jakości wędzonej kiełbasy, niezbyt tłustej 1 cebula 4

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania