łyzki Sól Cukier Sok z cytryny Pieprz kolorowy Kapustę oczyścić i poszatkować, usuwając głąb, posypać solą i pozostawić na 30 minut. Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Cebulę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać śmietanę, opłukane rodzynki doprawić do smaku i razem dobrze wymieszać
Camilla w kuchninaturalny -1/2 szkl Sok z cytryny Miód- 1 łyżeczka Sól Pieprz kolorowy Kalarepę i jabłka opłukać i obrać ze skórki. Następnie zetrzeć jabłka i kalarepkę na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać ziarna słonecznika i rodzynki. Przygotować sos: jogurt wymieszać z miodem, solą i pieprzem kolorowym i polać sosem surówkę, dobrze wymieszać
Camilla w kuchniłyżki Śmietana – ½ szkl Sok z cytryny Miód – 1 łyżeczka Sól – szczypta Pieprz Seler obrać , opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Wsypać sparzone rodzynki, polać miodem, dodać sól i odrobinę pieprzu., dodać śmietanę i wymieszać wszystko razem
Camilla w kuchnioprószyć pieprzem do odgrzanego gulaszu dodać pieczarki z papryką i podgrzewać razem przez 10 minut, by smaki się połączyły obrane ziemniaki i cebulę zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki jarzynowej. Odstawić na 10 minut. Odstałą wodę odlać, a pozostałą na dnie miski skrobię ziemniaczaną dołożyć do placków. Do masy ziemniaczanej dodać mąkę (im mniej, tym bardziej chrupiące będą placki), wbić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżki Jabłka – 30 dag Cukier Sól ziołowa Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować, usuwając głąb, posypać solą i odstawić na 30 minut. Jabłka opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Ogórki kiszone opłukać, obrać cienko i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka i ogórki połączyć z kapustą, dodać posiekany opłukany szczypiorek oraz do smaku
Camilla w kuchniząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz suszony majeranek kasza manna do zagęszczenia masy mięsnej bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej razem ze skórką. Dodać odrobinę soli i odstawić, by puściła sok. Po 10 minutach odcisnąć cukinię i dodać do mięsa. 2. Cebulę drobno posiekać, chwilkę podsmażyć na patelni
Kuchnia domowa AniSeler – ½ szt Sok z cytryny Jogurt naturalny – ½ szkl Czosnek – 1 ząbek Płatki migdałowe -2 łyżki Sól Pieprz Cukier Marchew, seler i jabłka opłukać, obrać. Następnie zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach., skropić sokiem z cytryny. Jogurt wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku przez praskę, solą, cukrem i pieprzem i polać tym sosem surówkę, dodać płatki migdałowe i wymieszać
Camilla w kuchnidrobniej pokrojone warzywa, tym wydaje się być lepsza. U mnie bez jajek, groszku czy też kukurydzy. Wierzcie mi, nasi zachodni sąsiedzi są nią zachwyceni. Sałatka jarzynowa www.kuchniasmakow.blogspot.com 6-7 ziemniaków 4-5 marchewek kawałek selera 2 pietruszki 2-3 jabłka 4-5 ogórków konserwowych 1 cebula lub 1 por majonez, 1-2 łyżki musztardy pieprz, sól
Kuchnia smakówkiedy masa zaczęła robić się sztywna, wsypywałam partiami cukier. Na koniec dodałam wiórki kokosowe i wymieszałam. Do masy jabłkowej potrzebowałam obrane jabłka. Starłam je na tarce jarzynowej. Dodałam cynamon i kaszę mannę. Wymieszałam. Piekarnik włączyłam na 180° C. Teraz czas na złożenie mojego przekładańca. Foremkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Na spód formy rozłożyłam kakaowe ciasto
Kuchnia u Krysiłyżki masła sklarowanego Wykonanie: Filety umyłam, osuszyłam i pokroiłam na cienkie płaty. Pieczarki po obraniu pokroiłam w plasterki. Obie papryki pokroiłam w kosteczkę. Ser starłam na tarce jarzynowej. Cebulę i czosnek drobno posiekałam. Na patelni roztopiłam 1 łyżkę masła i na gorący tłuszcz wkładałam porcjami mięso. Oprószyłam przyprawą do kurczaka. Szybko obsmażyłam
Kuchnia u Krysioliwek Wykonanie: Marchewki starłam na tarce o grubych oczkach. Polałam miodem i oliwą. Wymieszałam. Jabłka, po usunięciu gniazd nasiennych również starłam na tarce jarzynowej. Skropiłam sokiem z cytryny. Jabłka dodałam do marchewki i wymieszałam. Surówkę wstawiłam do lodówki na 10 minut. Miód, oliwa i cytryna połączą się tworząc wyśmienity sok. Wspaniała surówka. Uwielbiają
Kuchnia u Krysizagotowaniu zdjęłam z gazu. Na cieście wyłożonym na spodzie tortownicy rozsmarowałam dżem a następnie wyłożyłam przestudzone śliwki. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Na wierzchu starłam na tarce jarzynowej ciasto z wiórkami kokosowymi. Rozłożyłam równo i wstawiłam do piekarnika na około godzinę. Po wystudzeniu wstawiłam do lodówki. Zimne ciasto wyłożyłam na paterę i pokroiłam na porcje
Kuchnia u KrysiCiasto wyrabiałam długo, ale dokładnie tak, aby przestało się kleić. Przykryłam ściereczką i odstawiłam do wyrośnięcia na około pół godziny. Masło wyjęłam z zamrażarki, starłam na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Żeby zabezpieczyć przed ogrzaniem wstawiłam na chwilę do lodówki. Wyrośnięte ciasto odgazowałam uderzając w nie pięścią. Wyrobiłam i rozwałkowałam na kształt prostokąta. Masło wyjęłam
Kuchnia u Krysimałym gazie. Dobrze jest czasami zamieszać, żeby się nie przypaliło. Po około 15 minutach zestawiłam z gazu. Wystudziłam. Jabłko obrałam i starłam do miski na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dołozyłam ryż, dodałam przecier pomidorowy, jajka, proszek do pieczenia i śmietanę. Na koniec wyspałam mąkę. Wszystko dokładnie wymieszałam. Na dużej patelni rozgrzałam olej
Kuchnia u Krysiwarzywa, w tym pieczarki i ziemniaki obrałam i umyłam. Pieczarki pokroiłam w plasterki. Ziemniaki pokroiłam w grubszą kostkę. Por pokroiłam w krążki. Marchewkę, pietruszkę i seler starłam na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Do garnka z filetem dodałam marchewkę, pietruszkę, seler i por. Wsypałam Vegetę i zostawiłam na gazie na około 15 minut do gotowania. Dodałam ziemniaki
Kuchnia u Krysi