jarzynowa - 3209 przepisów (strona:114/214)

Królik w sosie grzybowym z risotto fenkułowym 186

Królik w sosie grzybowym z risotto fenkułowym Składniki – królik: Królik – 1 sztuka Podgrzybki świeże lub mrożone – 2 szklanki Szalotki – 3 sztuki Czosnek – 2 ząbki Bulion jarzynowy – 2 szklanki Śmietana 30% - 3 łyżki Sól, pieprz Natka pietruszki – 1 pęczek Oliwa – 2 łyżki Składniki – risotto – 4 porcje: Ryż Arborio -2 szklanki Bulion jarzynowy – 3 szklanki Wino białe wytrawne – 200 ml Koper włoski

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka leśna polana 540

Konieczne jest jej schłodzenie przed podaniem, aby bez problemu wyjąć ją później na talerz. Sałatka smakuje naprawdę pysznie, jak dla mnie jest ona lepszą wersją tradycyjnej sałatki jarzynowej. Przy krojeniu i obieraniu warzyw pomocne mi były noże, które otrzymałam w paczce niespodziance od  Fiskars . W zestawie znajdował się duży i ostry nóż

Marta Gotuje
Zapiekanka makaronowa z rybą i cukinią 355

ugotowanego makaronu muszelki 4 jajka 1 szklanka śmietany 18% 200 g sera żółtego 1 cukinia 1 łosoś z puszki sól pieprz czarny bazylia pomidorki koktajlowe Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej, posolić i odstawić. Kiedy puści sok przepłukać na sicie, dobrze odcisnąć i dodać do ugotowanego makaronu. Łososia odsączyć z zalewy, rozdrobnić na mniejsze części i wrzucić do makaronu. Wszystko

https:KKuchniaMniam
pyszne krokiety z jajecznym farszem-idealne na Wielkanoc :-) 234

troszkę wody -bułka tarta  Przygotowanie farszu zaczynamy od namoczenia bułek lub chleba w mleku. Następnie ugotowane na twardo jajka mielimy w malakserze na drobno lub trzemy na tarce jarzynowej. Szczypiorek bardzo drobno siekamy i dodajemy do jajek. Cebulkę oraz czosnek również bardzo drobno siekamy i smażymy na łyżce masła. Dodajemy do jajek. Chleb lub bułki odsączamy z mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
surówka do obiadu z młodej białej kapusty 214

biała lub czerwona -3 łyżki śmietany 12% -trochę pieprzu -pół łyżeczki soli -płaska łyżka cukru, nawet mniej  Kapustę szatkujemy na szatkownicy bardzo drobno następnie marchew trzemy na tarce jarzynowej kapustę oraz marchew dajemy do jednej miski, dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do całości dodajemy resztę składników

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Krokiety z farszem na bazie młodej białej kapusty, z marchewką, pieczarkami i ryżem. Pyszne 198

garnka, smażymy na małej ilości oleju, dodajemy pokrojone grzyby lub pieczarki, chwilkę dusimy.  Następnie dodajemy kostkę rosołową grzybową. Wszystko mieszamy i dalej dusimy. Dodajemy startą na tarce jarzynowej marchewkę oraz poszatkowaną kapustę.  Wszystko razem dusimy do miękkości.  W osobnym garnku gotujemy ryż. Gdy wszystko jest już miękkie, dodajemy ugotowany i odcedzony z wody ryż, mieszamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Cukinia faszerowana farszem z kaszą jaglaną 227

opakowaniu. Odsączamy z niej wodę. Do osobnego garnka dajemy troszkę oleju około 3 łyżki i dajemy pokrojoną cebulkę oraz pieczarki, całość podsmażamy.  Następnie dodajemy startą na tarce jarzynowej marchewkę, mieszamy i dusimy chwilkę, dodajemy mięso, i dusimy, jak z mięsa wyjdzie woda odlewamy ją z farszu.  następnie dodajemy przyprawy oraz koncentrat i na końcu kaszę jaglaną. Całość

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
DIETETYCZNE KOTLETY Z KURCZAKA 3782

PRZYGOTOWANIE :  Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.  Paprykę ( bez gniazd nasiennych ) i cebulę kroimy w małą kostkę.  Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Do miski przekładamy wszystkie składniki, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt i  doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy mięso na 15 minut aby się przegryzło.  Teflonowa patelnie

Kulinarne Fantazje Marioli
Spaghetti z zielonym pesto, fetą i pomidorkami koktajlowymi, Wrocław 209

rzeszowskiej, również pokazy laserowe na tle wody)   4. Gastronomia: bar Vega na rynku  (niedrogo, duże porcje i smacznie,  choć nie wszystkie dania; najlepsze żurek, zup jarzynowa i placki z soczewicą), na parterze znajdziecie kuchnię tradycyjną, na 1. piętrze dania z całego świata;     Cafe Rozrusznik : pyszna kawa i ciasta Mechanica Organica : kawa ok, orientalny wystrój

Qlinarnie i Qlinarnie
Czekoladowe muffinki z buraczkami 239

gorzkiej 70% 1 1/2 szklanki kremówki 1/2 łyżeczki kardamonu 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody płatki czekoladowe do dekoracji Ugotowane buraczki zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej i wymieszać z octem. Czekoladę wraz z masłem rozpuścić nad kąpielą wodną lub w garnku na bardzo małym płomieniu. Dokładnie wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Jajka ucierać z cukrem

https:KKuchniaMniam
Sernik z jabłkami 225

waniliowy bez cukru 1 cukier wanilinowy Jabłka: 8 antonówek 6 łyżek cukru cynamon (ilość wg uznania) 1/4 szklanki wody Suche składniki mieszamy razem, następnie dodajemy masło starte na tarce jarzynowej i całość rozcieramy w dłoniach aż powstaną maluteńkie grudki (przypominające mokry piasek). Dodajemy jajko i żółtko i szybko zagniatamy ciasto (pamiętajcie, że ciasto kruche im dłużej jest zagniatane

Czary - gary w kuchni
Flaki wołowe 197

paski do rosołu dodać pokrojone flaki i gotować do miękkości. Gotowałam jeszcze 1,5 godziny  warzywa wyłowione z rosołu (oprócz pora) zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, następnie połączyć z flakami. Dodać pokrojone mięso z rosołu i wszystkie przyprawy, gotować jeszcze 10-15 minut podawać posypane zieleniną z pieczywem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pesto z rukoli 144

dekorujemy płatkami migdałów. Tak wykonane pesto możemy wykorzystać do ugotowanego makaronu al dente, jako sos , czy do świeżego pieczywa jako pasta do kanapek. Jedna łyżka dodana do zup jarzynowych dodatkowo może urozmaicić jej smak, a dodana do sałatek może nadać jej niepowtarzalny charakter. Pesto wykorzystuję do różnych dań, ma przeróżne zastosowania.  Co prawda nieco odbiega od prawdziwego

Aromatyczne Podróże
Surówka z kalarepy i bakalii 194

theme-font:minor-bidi;} Kalarepa – 2 szt Rodzynki – 6 łyżek Płatki migdałowe – 5 łyżek Majonezu – 5 łyżek Sok z cytryny Cukier Sól Kalarepę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Płatki migdałowe   dodać do kalarepki, Rodzynki przebrać, opłukać i wsypać do surówki z kalarepki. Dodać do smaku sól i cukier, wymieszać

Camilla w kuchni

Proponowane wyszukiwania