jarzynowa - 3209 przepisów (strona:119/214)

Tradycyjna sałatka jarzynowa 133

font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Tradycyjna sałatka jarzynowa Składniki: 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler korzeniowy 3 jajka ugotowane na twardo 2 duże ogórki kiszone 1 jabłko 1 mała cebula 1 puszka groszku konserwowego Majonez Musztarda Sól

Smaki Natalii
Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej 145

Wykonanie: wierzchnie liście kapusty odrzucić. Kapustę przekroić wzdłuż na pół, następnie pokroić w paski. Kapustę wymieszać z solą, dobrze wygnieść i odstawić, by zmiękła zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej obraną marchew i jabłko wymieszać olej z octem i miodem na jednolitą emulsję wymieszać kapustę z przygotowanym sosikiem, marchewką i jabłkiem. Oprószyć pieprzem podawać schłodzoną w lodówce. Przed podaniem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z sałaty i selera 161

Seler korzeń – 20 dag Sok z cytryny Ocet winny – 2 łyżki Sól Pieprz kolorowy Oliwa -2 łyżki Cukier -1 łyżka Seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i skropić sokiem z cytryny   oraz dodać szczyptę soli. Sałatę opłukać i podzielić na kawałki, dodać do selera. Następnie przygotować sos z octu winnego, oliwy, soli, cukru

Camilla w kuchni
Sałatka ziemniaczana z wędliną 141

Jajka na twardo – 3 szt Majonez Sól Pieprz Ziemniaki pokroić w kostkę, wsypać do miski, wędlinę pokroić w kostkę. Jabłka i ogórki opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Groszek odsączyć, jajka ugotowane na twardo obrać i posiekać   i połączyć z sałatką. Dodać majonez sól, pieprz i razem wymieszać wszystko

Camilla w kuchni
Domowa zupka pomidorowa 133

Dzisiaj piątek, więc czas na jakąś dobrą i pożywną zupkę. Ja wpadłam na pomysł, aby ugotować pomidorówkę, choć zastanawiałam się między tą a jarzynową. Jest to mój jedyny przepis na pomidorówkę, tylko taką przyrządzała moja mama, a teraz ja. Życzę smacznego i miłego weekendu :) Składniki dla 5 osób: 2 litry wody kostka rosołowa 2 marchewki pietruszka mały kawałek selera

Wołowina od rekina
Co Lila jadła w środę? 10 192

znajdzie. Oprócz tego mamy wiele aromatycznych ziół do zup. Pomidory i papryka też sobie rosną.  II Śniadanie 10:00 Truskawki z jogurtem naturalnym.  Zupa 13:00 Zupa jarzynowa (seler, pietruszka, por, marchewka) z ryżem. Do tego koperek i masło.   II Danie 16:00 Makaron pełnoziarnisty z warzywami. Mieszanka warzyw po włosku. Jeśli nie masz czasu

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Zupa meksykańska z mieloną wołowiną 718

pachnącej i apetycznej zupy? Nas na pewno nie i z przyjemnością ją zjedliśmy. To że jestem zupiara nie jest żadną tajemnicą ani dla domowników, ani dla znajomych. Kartoflanki , krupniki, jarzynowe "śmietniki" czy grzybowe wariacje są u nas często bo wolę zjeść dobrą zupę niż jakieś inne danie. W lasach i sklepach pojawiły się już kurki więc koniecznie

Smaczna Pyza
Placki z cukinii 179

średnia cukinia 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Cukinię umyć, odciąć zdrewniałą końcówkę, cukinię zetrzeć na tarce o oczkach jarzynowych, delikatnie posolić, chwilkę powygniatać ręką, żeby puściła sok. Umieścić na sicie i odcisnąć dokładnie sok, resztę przełożyć do miski. Dodać jajko, mąki, jeszcze troszkę soli i pieprz. Wymieszać łyżką

Cakes By Kejt
Duszony schab w sosie ze świeżych ogórków z koperkiem 217

razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Przełożyć do kotletów ze schabu i wszystko zalać bulionem. Mięso dusić przez ok 50 min. Ogórki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej. Jeżeli są małe i młode można nie obierać ze skórki. Dusić jeszcze przez 20 min i zaprawić śmietanką wymieszaną z mąką. Zagotować i na sam koniec dodać świeżo posiekany

https:KKuchniaMniam
Najprostszy chłodnik z botwinką 575

porcję) sól i świeżo zmielony pieprz Botwinkę dokładnie opłukać i osuszyć. Jeśli buraczki nie są bardzo małe, to odciąć je, obrać i zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej. Botwinkę (liście i łodyżki) posiekać drobno. Czosnek obrać i posiekać jak najdrobniej. Zeszklić w garnku na oleju, dodać botwinkę i przez kilka minut na średnim ogniu podsmażyć. Podlać wodą, dodać ewentualne starte

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kruche ciasto z czekoladową pianką i porzeczkami 179

końcu cienkim strumykiem wlać olej. Budyniową piankę przełożyć na podpieczone ciasto i wyłożyć oczyszczoną porzeczkę, lekko wciskając ją w piankę. Na wierzch zetrzeć zmrożoną część ciasta, przy użyciu tarki jarzynowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 60 min. Smacznego :) Wystudzone ciasto można oprószyć dodatkowo cukrem pudrem. Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta

https:KKuchniaMniam
Minestrone 150

chętnie spożywana w wielu regionach Włoszech. Istnieje wiele wersji tej smacznej zupy i nie ma jednego oryginalnego przepisu. Polakom jednak bardzo przypadnie do gustu, bo to taka włoska zupa jarzynowa. Post Minestrone pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne dla Każdego

Pancook
KARCZEK NADZIEWANY CEBULĄ, CZOSNKIEM I MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ 121

ostra papryka do smaki 5 ząbków czosnku, przeciśniętych przez praskę 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki musztardy francuskiej 1 duża cebula, pokrojona w talarki 1 marchewka, starta na tarce jarzynowej 3 łyżki oleju rękaw do pieczenia mięsa

Kulinarne Fantazje Marioli
BIGOS PO MYŚLIWSKU Z DZICZYZNĄ 111

pokrojone pieczarki oraz śliwki suszone i wlewamy wino. Dusimy około 20 minut co jakiś czas mieszając, trzeba uważać aby bigos się nie przypalił. Marchew i seler ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy do bigosu i doprawiamy do smaku. Całość dusimy jeszcze około 20 minut, często mieszając i doprawiając do smaku. Bigos jest już gotowy, możemy jeszcze go odpowiednio przyprawic

Kulinarne Fantazje Marioli
DORSZ PO PROWANSALSKU 126

gotujemy na parze około 15 minut. Jeżeli nie mamy garnka do gotowania na parze, filety dusimy na patelni beztłuszczowej lekko polewając je wodą. Warzywa kroimy, marchew ścieramy na tarce jarzynowej.  W wysokiej patelni podpiekamy na oleju cebulę i czosnek, następnie dodajemy warzywa, pomidory, ciecierzycę i przyprawy. Prużymy około 20 minut aż warzywa będą miękkie. Do naczynia żaroodpornego wykładamy

Kulinarne Fantazje Marioli