Przygotowanie: Ugotować ryż, ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor, ostudzić. Do surowego mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, jajko i przyprawy. Wymieszać. Papryki umyć, odciąć górę, oczyścić z nasion oraz ponownie umyć. Papryki napełnić farszem. Przygotować bulion. Połowę wlać do naczynia żaroodpornego. Do naczynia włożyć papryki, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 50min
W kuchni u Monikiorzechy. Całość przyprawiamy vegetą, solą i pieprzem ( trudno określić dokładnie ilość, gdyż mięso mielone może być już solone ). Na koniec dodajemy jajko. Całość mieszamy. Kurczaka zszywamy w taki sposób aby powstała duża kieszeń, pozostawiamy kawałek do nakładania farszu. Po włożeniu farszu, zszywały do końca. Kurczaka przyprawiamy z wierzchu solą i papryką. Pieczemy w temp. 190 o C w zależności
Smaki EwyNaleśniki z twarogiem i czereśniami Składniki Danie dla czterech osób Ciasto 1,5 szklanki mleka 2 jajka 2 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 łyżka cukru Szczypta soli 1 łyżka oleju Farsz 200 gr twarogu 2 łyżki miodu 50 g jogurtu naturalnego Konfitura z czereśni, przepis dostępny w tym miejscu . Sposób przygotowania Gotowe naleśniki Jaja mieszamy trzepaczką z mlekiem
Miód i pieprzalbo piec albo podawać bez smażenia i pieczenia z warzywnym farszem. SKŁADNIKI: * papier ryżowy – 6-8 szt * makaron ryżowy – 100 g * mięso mielone ( u mnie łopatka ) – 200 g * duża marchew – 1 szt * szczypiorek – 1 pęczek * cebula – 1 szt * grzyby mung – 4 szt * jajko – 1 szt * sos sojowy – 2 łyżki * chili , sól(...)Mięso mielone mieszamy z ugotowanym i posiekanym makaronem, grzybami, marchewką, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Doprawiamy do smaku sosem sojowym , odrobiną soli, pieprzu, chili i cukrem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Papier ryżowy moczymy po ok. 6 sekund w ciepłej wodzie, układamy na wilgotnej ściereczce, dodajemy porcję farszu i zwijamy jak krokiety. Tak do wykończenia składników. W woku rozgrzewamy olej na bardzo
Ostra na Słodkonaleśniki z jabłkami To opcja dla tych większych i mniejszych domowników Składniki na naleśniki: - 230 g mąki - 230 ml mleka - 2 jajka - 180 ml wody mineralnej gazowanej - szczypta soli - 2 łyżki oleju - 1 łyżeczka cynamonu Składniki na farsz: - 1 kg jabłek - 2 łyżki cukru (opcjonalnie) Dodatkowo do posypania łyżeczka cukru pudru. Z tej ilości ciasta wychodzi 8-10 naleśników. Najpierw
Kuchenne Wariacjegoszczą u mnie na blogu. A przecież tak niewiele trzeba, by przygotować smaczne, pożywne i przede wszystkim zdrowe danie. Wystarczy do jajek dodać trochę otrąb i mamy wspaniały pełen błonnika omlet. Jeśli jeszcze do niego przygotujemy warzywny farsz na bazie fasolki szparagowej to będzie z tego całkiem sycący posiłek.” Czytaj więcej
Wiem co jemblogu Belgia od kuchni . Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g masła szczypta soli 60 g wody Składniki na farsz: 300 g obranej skorzonery 150 g boczku 150 g słodkiej śmietany 150 g mleka 3 jajka kilka łyżek oliwy kilka gałązek tymianku gałka muszkatołowa sól, pieprz Robimy ciasto: wysypujemy mąkę na blat, robimy górkę, a na środku górki
Marder&Marder ManufactureSkładniki mąka pszenna 300 g jajko 1 szt. woda (ciepła) 100 ml Zagnieść ciasto i bardzo dobrze wyrobić. Rozwałkować, wykrawać kółka. Farsz Pieczarki 200 g cebula 1 szt papryka 1 szt marchewka 1 mała sól pieprz ostra papryka tymianek majeranek masło klarowane Na patelnię z roztopionym masłem wrzucić drobno pokrojone pieczarki, podsmażyć, następnie dodać pokrojoną cebulę, paprykę oraz
harrisaprzepis często nazywany jest u mnie w domu: schabem po góralsku :) ze względu na pyszny farsz serowy (z oscypka) Składniki: schab bez kości 1/2 kg masło 1/2 kostki oscypek 25 dag jajka 1 szt. mąka 2 łyżki bułka tarta 2 łyżki sól olej do smażenia Wykonanie: Schab opłukać, obsuszyć i rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć solą z obu stron
Tradycyjna Kuchniaprzynajmniej pół godziny. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni i piec ciasto do lekkiego zrumienienia. Upieczone przestudzić bez wyjmowania z formy. Farsz: 1 średni pęczek botwinki , 1 średnia cukinia lub 2 mniejsze, 1/3 opakowania sera feta , 1 jajko , 5 łyżek kwaśnej śmietany , 1 łyżka płynnego miodu , 2 łyżki oliwy z oliwek , sól , pieprz . Botwinkę dokładnie
Codzienna kuchnia niecodziennanastępnie dodać posiekaną pietruszkę. Odstawić do ostygnięcia, dodać 2 łyżki śmietany, doprawić solą i pieprzem. Dodać pokruszony biały ser i jajko. Dobrze wymieszać. Ciasto francuskie dociąć do foremki pozostałe paski pozostawić do dekoracji. Na ciasto nałożyć farsz, wyrównać. Ozdobić wierzch tarty pozostałym ciastem. Piec przez 30 min w temperaturze 220 stopni. Zjadać delikatnie ostygniętą. Smacznego
MarciochaKucharzytwarogu półtłustego 2 jajka Szpinak podsmażyć na maśle, odcisnąć nadmiar płynu. Do wystudzonego szpinaku dodać pokrojoną fetę, twaróg, dwa całe jajka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę włożyć ciasto francuskie, nałożyć farsz i przykryć kolejnym płatem ciasta. Docinać na brzegach. Piec 30 -40 minut w temperaturze
Humanistka w kuchnimożna dać ze 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Odstawiamy na bok. Krok 3 Mięso wkładamy do dużej miski. Dodajemy ugotowaną kaszę, jajka, bułkę tartą i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą. Krok 4 Farsz nakładamy na liście i zawijamy w paczuszki. Układamy w dużym naczynku żaroodpornym z pokrywką. Jeśli mamy już pozawijane gołąbki, układamy na nich kiszoną
CoolinarniePLdodaję do cebuli, doprawiam solą i pieprzem ( ma być pikantne), smażę około 5-10 min., zostawiam do wystudzenia, przygotowuję ciasto: mąkę, jajko, wodę zagniatam na gładkie ciasto (wodę dolewam stopniowo), ciasto musi być elastyczne, ciasto rozwałkowuję, nakładam farsz, wykrawam księżyce(lub kwadraty), łączę rogi, wywijam brzeg- uszka gotowe Wykrawanie uszek na zdjęciach: ciasto rozwałkować, nałożyć farsz zawijamy ciasto i kieliszkiem
Kuchnia Beatyposypania 350 g pieczarek 1 łyżka masła natka pietruszki musztarda rosyjska przyprawa do wieprzowiny PRZYGOTOWANIE: Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką, dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy na jednolity mięsny farsz. Pieczarki kroimy w kostkę i podduszamy na masełku z odrobiną soli, na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki