poczęstunek. Klasyczny farsz mięsa z ryżem podmieniłam zdrowszym, lekkostrawnym mięsem z indyka, a ryż kaszą gryczaną. Zimowe kolorowe danie nie tylko fantastycznie wygląda, jeszcze lepiej smakuje. Całość zapieczona w aromatycznym sosie pomidorowym. Zapraszam! Składniki: 500 g czerwonej papryki (3-4 sztuki) 200 g ugotowanej kaszy gryczanej (2 woreczki) 250 g mięsa z udźca indyczego 1 małe jajko 1 mała cebula(...)ząbek czosnku 1 łyżka masła ghee, oleju 1 łyżeczka ciemnego octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz oregano, tymianek Wykonanie: mięso z indyka zmielić razem z cebulką, dodać przyprawy, jajko i wymieszać. Dodać pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej, wymieszać powtórnie przygotować sos pomidorowy. Drobno pokrojoną cebulkę i ząbek czosnku zeszklić na łyżce masła. Wlać pomidory z puszki, dodać przyprawy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!bardzo ładnie. A farsz? Szpinak z fetą i czosnkiem, brokuły i dużo sera. Czy nie brzmi to smacznie? 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 1 opakowanie ciasta francuskiego (25x40 cm) 2 łyżki masła 200 g szpinaku (mrożonego) 3 ząbki czosnku 100 g sera feta 5 różyczek brokuła 200 g żółtego sera 1 jajko Sól Pieprz Filet(...)feta, sól i pieprz. Przygotowanym szpinakowym farszem smarujemy każdy płat kurczaka. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Roladki układamy na środku ciasta francuskiego. Obsypujemy je serem, a na wierzchu dociskamy różyczki brokułu. Boki ciasta nacinamy w 3 cm paseczki. Przeplatamy je dociskając do mięsa (zaplatamy jak warkocz). Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Roladę układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy
VioletoweKucharzeniepieprzem. Pieczmy w temp. 180-200 st. C do czasu, aż zetnie się białko jajka. Awokado można upiec na wiele różnych sposobów. To, czym wypełnimy miejsce po pestce zależy tylko od naszej wyobraźni i stanu lodówki. Bardzo dobrze smakuje z serem typu feta. Można zrobić farsz z kawałka łososia wymieszanego z fetą. Może być całkowicie wegetariańskie – tofu z warzywami
KucharzycaPrzygotowujemy ciasto jak na szarlotkę, tylko że bez cukru. Bierzemy 3 jajka, szklankę mąki, 1/2 szklanki śmietany lub kefiru, 1/2 szklanki majonezu, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1 łyżka soli. Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Następnie przygotowujemy farsz. Ugotowane mięso (ok. 800 g) przepuszczamy przez maszynkę do mięsa( lub surowe, mielone podsmażyć), dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną
kulinarnajamka.blogspot.comSkładniki: Farsz: 3 ziemniaki 1/2 szklanki suszonych grzybów (np. prawdziwki, podgrzybki) 1 cebula 1 łyżka masła sól, pieprz Ciasto: 1,5-2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli ciepła woda Sposób przygotowania: 1 . Ziemniaki obrać i ugotować. Zmielić. 2. Grzyby dwukrotnie odgotować. Drobno pokroić i dodać do ziemniaków. 3. Cebulę pokroić, podsmażyć na maśle, zmielić. 4. Całość ze sobą połączyć
A Ty Smakuj Mniesolą oraz pieprzem. składniki na ciasto pierogowe: 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy mięsny farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię
Domowy Smak Jedzeniapodsmażone i wystudzone pieczarki z cebulką, natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do farszu dodajemy również majonez, całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Połówki białek faszerujemy przygotowanym nadzieniem najlepiej małą łyżeczką a następnie ozdabiamy listkami pietruszki, faszerowane jajka podajemy na zimno. Artykuł Jajka faszerowane pieczarkami + film pochodzi z serwisu Smakowite
Smakowite Daniaciasta francuskiego pokroić na 8 kwadratów. Po jednej stronie każdego kwadratu zrobić po kilka nacięć. Nałożyć farsz i przykryć ponacinaną stroną (jak kołderką ). Widelcem docisnąć brzegi ciasta i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka każde ciastko posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 14 minut. Smacznego
Oryginalny smaktłuczeniu. Masło roztarłam z posiekaną natką i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Na każdy kotlet nakładałam po łyżce farszu i oprószyłam wszystko solą i pieprzem Zawijałam w roladki i spinałam brzegi wykałaczkami. Z wierzchu tak samo oprószyłam solą i pieprzem. Panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. W takiej też właśnie kolejności. Smażyłam na głębszym oleju do uzyskania złoto-brązowego koloru
Pieprzyć z Fantazjąsurowych ziemniaków garść koperku łyżeczka lub więcej czosnku w proszku nadzienie 100 g boczku 1 duża lub 2- 3 małe szalotki 100 g sera (użyłam cheddar'a) 1 duże jajko ok 100 ml mleka garść tartej bułki z pietruszką z tego przepisu przygotowanie foremki piekarnik nagrzać do 190 st.C. Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach(...)powinna się lekko podpiec i zbrązowić. Długość pieczenia zależy od wielkości foremek i grubości ziemniaczanych babeczek. farsz Boczek i obraną szalotkę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć (osobno) na patelni. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W misce wymieszać jajko, mleko, ser. Posolić - nie za dużo - boczek jest słony, popieprzyć. Quiche formę z podpieczonymi ziemniaczanymi babeczkami wyjąć
Stare GaryCałość zalać wodą i gotować 7. Dodać wątróbkę 8. Odcedzić mięso i warzywa 9. Zmielić ugotowane mięso i warzywa 10. Dodać jajka 11. Wlać wywar spod królika 12. Doprawić solą i pieprzem 13. Foremki wysmarować tłuszczem 14. Przełożyć farsz do foremek 15. Zapiec Poprzedni 1 z 15 Następny Więcej Wielkanocnych przepisów znajdziecie poniżej: http://kuchniawedwoje.pl/category/okazje/wielkanoc/ Artykuł Pasztet
KuchniaWeDwoje.plodwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI NA OK 10 SZTUK : Naleśniki ok 10 sztuk 2 jajka 2 szklanki mąki 1.5 szklanki wody gazowanej 1.5 szklanki mleka Szczypta soli 3 łyżki oleju rzepakowego Farsz 1 ugotowany brokuł 1 filet z kurczaka podwójny 1 cebula czerwona Olej rzepakowy do smażenia 1 kulka mozarella 1 łyżka suszonej
Gotowanie Patkiobieram i również kroję drobno, przekładam do mięsa. Do miski dodaję jeszcze drobno posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, tarty ser żółty, jajko oraz bułkę tartą. Na koniec dodaję musztardę i ketchup. Mieszam dokładnie. Na gotowe, kruche ciasto przekładam farsz. Zawijam . Końcówki ciasta dokładnie zlepiam tak by farsz nie wypadł podczas pieczenia. Ciasto dokładnie smaruję mlekiem a następnie posypuję solą
Gotowanie Patkigrubych oczkach i mieszamy ze sobą. Podsmażamy chwilę. Mięso mielone smażymy, dodajemy podsmażone warzywa i mieszamy z zupką chińską. Dodajemy jajko, sos sojowy oraz sól i pieprz. Mieszamy. W ciepłej wozie namaczamy papier ryżowy. Nakładamy na niego farsz oraz zwijamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Przygotowujemy sos: Na gładką masę ucieramy czosnek z chilli. Dodajemy sos rybny oraz
Kuchnia w oparachsól, pieprz parmezan tarty Sałatę myje , osuszam. Pomidorki koktajlowe kroję na ćwiartki, papryczkę chili drobno, przekładam do miski. Dodaję jedno pokrojone jajko, ziarna 7 zbóż mieszanka ryżu, pokrojone oliwki czarne, pokrojona natkę. Doprawiam sola, pieprzem, dodaję kawałki łososia. Farszem napełniam liście sałaty, polewam sosem i dekoruję natką, posypuję parmezanem
wesoła kuchniadwóch zdań przypadły do gustu mojej rodzinie. W pysznym pomidorowym sosie smakują obłędnie :) Składniki: NA FARSZ 500 g mięsa mielonego drobiowego ( lub innego ) 500 g białej kapusty 1 cebula 3 pieczarki 2 jajka 1/2 szklanki surowego ryżu 2 czubate łyżki posiekanej natki pietruszki sól, świeżo zmielony czarny pieprz olej do smażenia NA SOS POMIDOROWY
Fiołkowe Talerzegotowy :) Składniki: Ciasto: 125 g miękkiego masła 260 g mąki pszennej szczypta soli ok. 20 ml zimnej wody 1 żółtko Farsz: 2 kiełbasy typu śląskie 1 brokuł 1 por 1 czerwona papryka 1 mała śmietana 12% 2 jajka + białko, które pozostało z ciasta ok. 50 g startego na małych oczkach żółtego sera sól, pieprz Wszystkie składniki na ciasto
Simply FoodPrzepyszne pierogi z gotowanymi ziemniakami, dodatkowo dosmaczone wędzonym serem. -- Farsz: 1 kg utłuczonych i wcześniej ugotowanych ziemniaków, 200 g wędzonego sera typu włoskiego, 3 cebule, 2 jajka, czubata łyżka majeranku, łyżeczka pieprzu, łyżeczka płaska soli. -- Cebulę kroimy, dusimy i dorzucamy do pozostałych składników tj. utłuczonych ziemniaków, pokruszonego sera, wbitych jaj, dosypanych przypraw...wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto
chleba naszegojest miłośnikiem otrąb może z nich zrezygnować lub dodać coś innego. Składniki: wersja dla dwóch osób Ciasto 1 jajko „S” 150 ml mleka 0,5% 2 łyżki otrąb owsianych 3 łyżki mąki owsianej Szczypta soli Farsz 100 g kurek 1 łyżeczka oliwy ½ cebuli 10 g parmezanu 1 plaster szynki szwarcwaldzkiej Sól pieprz Wykonanie: Z podanych składników na ciasto przygotowujemy jednolitą
Smaki Ewypiórka. Na kurczaka kładziemy plasterek szynki, na to cebulę, ser i pomidorki. Zawijamy w roladki. Jajko rozbijamy widelcem. Roladki maczamy w jajku i następnie panierujemy w bułce tartej, staramy się całość dokładnie panierować i zakleić, w ten sposób farsz nie wypłynie podczas smażenia. Smażymy na maśle lub oliwie z oliwek ze wszystkich stron, na małym ogniu
Delusional Trinestopni. Cukinię myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Ricottę mieszamy z odsączonym tuńczykiem, passatą pomidorową i roztrzepanym jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz wędzoną papryką i swieżą bazylią. Przekrojone na pół, wydrążone cukinie nadziewamy farszem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i posypujemy startym serem. Pieczemy około 30 minut. Danie jest gotowe gdy cukinia zmięknie a ser się
Mienta blogziele marchewka ,kawałek pora śmietana Z kapusty wyciąć głąb, oddzielić liści, ściąć zgrubienia i sparzyć.Ryż ugotować.Do mięsa mielonego dodać jajko, posiekaną cebulkę ,ryż, przyprawy [ ja dodałam jeszcze troszkę posiekanej kapusty]i wymieszać.Na liście kapusty nakładać farsz mięsny i zwijać.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w wolnowarze, dodać marchewkę , pora, listek ,ziele i zalać wodą wymieszanym z koncentratem pomidorowym
Moje domowe kucharzeniełyżeczki soli 3-4 łyżki zimnej wody (zamiast wody dodaje maślanki) 2 łyżki sezamu białego (opcjonalnie) Farsz 1 spory brokuł ( blanszowany) 1 spory ząbek czosnku ser feta 60 g parmezanu (opcjonalnie) 4 duże jajka 200 ml śmietany kremówki Z mąki, tłuszczu, soli i reszty składników zagnieść ciasto. Owinąć folią
Piekarz-Kucharz-Garkotłukktóre kroimy w małą kostkę. Pieczarki myjemy i ścieramy na grubych oczkach lub drobno siekamy. Dodajemy do nich posiekaną paprykę,cebulę, jajka, przygotowany chleb i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser ścieramy i dodajemy ok 1/4 do farszu. 2. Przygotowanym farszem wypełniamy chlebowe okienka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st C na ok 15 minut
Kuchnia w czekoladzieopłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, na dłoń ciut oleju wlać i każdą paprykę nasmarować po wierzchu do miski wsypać kaszę, mielone mięso, jajka, koperek posiekany, ząbki czosnku wyciśnięte, pokrojoną cebulę, kucharka, pieprz mielony, wszystko dobrze wymieszać każdą paprykę nadziać farszem do pełna, postawić w naczyniu żaroodpornym, wierzch nakryć ściętymi czubkami, wlać wodę piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół
W Mojej Kuchni Lubięwsypałam szczyptę soli, dodałam pokrojone w kostkę masło i margarynę, oraz jajko i żółtka. Drożdże wymieszałam ze śmietaną na gładki mus. Dodałam do miski do pozostałych składników. Wymieszałam i szybko zagniotłam. Uformowałam z ciasta kulę, przykryłam folią i wstawiłam na 3 godziny do lodówki. Zrobiłam farsz do pasztecików: Pieczarki po oczyszczeniu drobniutko pokroiłam. Cebulę posiekałam w drobną kosteczkę, wrzuciłam(...)wzdłuż i na każdym kawałku rozłożyłam po ¼ części farszu. Złożyłam boki, skleiłam ze sobą i położyłam szwem do spodu. Pokroiłam na kawałki szerokości około 4 cm. Paszteciki ułożyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiłam na 180 °C. Paszteciki posmarowałam rozmąconym jajkiem i posypałam czarnuszką. Wstawiłam do piekarnika na około 20 – 25 minut. Wyjęłam
Kuchnia u Krysijajko 5 czubatych łyżek mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dokładamy jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku. Smażymy duże placki na złoty kolor z obu stron. Farsz: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego puszka kukurydzy 2 papryki czerwone 2 cebule 2 ząbki czosnku pół szklanki przecieru pomidorowego
Smaki NataliiFarsz : 200 g kabanosów pieczonych Henryk Kania 1 mały brokuł ugotowany na parze 1 czerwona cebula 3 jajka 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml śmietany 18 % sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku 100 g sera żółtego papryka konserwowa do smaku
Kulinarne Fantazje Mariolikostkę, podsmażamy razem z posiekanym miąższem z cukinii. Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajka, kaszę, pieczarki z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy na gładką masę. Cukinie napełniamy farszem i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy ok 40 min w 180 C, 10 minut przed końcem posypujemy startym
e-PrzepisyKulinarnezłocistego koloru, wyjmij je z piekarnika. Na podpieczony spód quiche wyłóż podsmażone cukinie, posyp pokruszonymi kawałkami ricotty, a następnie wlej mieszaninę jajek ze śmietaną i tartym serem. Piecz w temperaturze 180-200°C przez około 30 minut, aż farsz się zetnie i będzie złocisty. Podawaj na ciepło. * Na przykład Śmietany Szefa Kuchni Danone’a 22% do zup i sosów. ** Najlepiej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamoczyć, tym kolor będzie ciemniejszy. Następnie jajka wyjmujemy na papier ręcznikowy i wycieramy. Każde jajka przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka z jajek i przekładamy do miseczki. Dodajemy do nich starty żółty ser, majonez oraz sól i pieprz. Zagniatamy farsz widelcem. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Farszem wypełniamy białka jaj. Całość posypujemy rzeżuchą, szczypiorkiem, płatkami migdałów oraz ziarenkami czerwonego pieprzu
Aga w kuchnimuszę przyznać, że wyszły bardzo smaczne :) Składniki na naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 3 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia Farsz: szklanka płatków ryżowych błyskawicznych CENOS 2 szklanki mleka Dodatkowo: syrop trzcinowy Diamant do polania naleśników dżem truskawkowy Wszystkie składniki na naleśniki
Kuchnia u Bietkiniewielką kosteczkę. Podsmażamy je na oliwie aż zmiękną. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie mieszamy z ricottą, odsączonym tuńczykiem i roztrzepanym jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz natką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przekrojone na pół papryki nadziewamy farszem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy parmezanem i pieczemy około 20 minut. Danie jest gotowe gdy papryka zmięknie (ale pozostanie jędrna
Mienta bloggranatem. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 0,5 szklanki wody zmiksowanej z dwoma marchewkami ugotowanymi na miękko. 1 jajko 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta soli Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę .Odstawić na czas przygotowywania farszu . Następnie usmażyć na złoty kolor z dwóch stron. Nadzienie: Kremowy serek zmieszany z cukrem pudrem granat
Ladylaura.Ziemniaki formujemy w taki kopczyk i dzielimy na 4. Jedna część (1/4) wyjmujemy, to miejsce puste uzupełniamy mąką ziemniaczaną, wbijamy całe jajko i rękami wyrabiamy gładkie ciasto. 3. Następnie odrywamy po kawału formując placki, na powstałe placki nakładamy farsz. Zalepiamy szczelnie i tak postępujemy aż do wykończenia ciasta. 4. Gotujemy w osolonej wodzie od wypłynięcia przez około
Gotowanie...to proste !użyć piekarnika jednak nie mam pewności co do czasu jej pieczenia, będziecie musieli sami to zbadać ;) Dwie spore porcje: Ciasto 2 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 6 łyżek otrębów 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli oregano Farsz: 500g mięsa mielonego z indyka/kurczaka 1 słoiczek koncentratu pomidorowego sporo świeżego oregano sól, pieprz 450g mrożonej brukselki brukselki Sposób przygotowania: Mięso
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćposypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na cienkie placki o grubości około 2 mm. Mieszankę serów doprawiamy do smaku,dodajemy do nich jajko i mielimy całość w maszynce do mielenia mięsa. Nożem odcinamy pasek ciasta, nakładamy nań mini porcje farszu, nakrywamy drugim paskiem ciasta o identycznej szerokości, sklejamy obydwa kawałki ciasta tak aby po pokrojeniu uzyskać zgrabne kwadraty, dzielimy na pojedyncze
Wielki apetytwyciśniętym czosnkiem i chilli. Żółty ser zetrzeć na tarce, fetę pokruszyć. Do miski wsypać ugotowany bób, rozgnieść go. Dodać do niego jajko, boczek i oba sery, wymieszać. Na wierzch można wysypać kilka całych ziaren bobu. Na ciasto wyłożyć farsz i dokładnie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec ok. 20-25 minut. Jeść delikatnie ostygniętą
MarciochaKucharzystudzimy. Bułki kroimy w większą kostkę, opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Do większego naczynia przekładamy pokrojone bułki, wlewamy wystudzone masło, dodajemy jajka oraz posiekaną zieleninę wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dłonią łączymy wszystkie składniki. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kurczaka, otwór spinamy wykałaczkami aby farsz nie wypłynął. Kurczaka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C. około
Smakowite Daniagrzyby z wywarem i wszystko dusimy do miękkości . Nadzienie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Do lekko przestudzonego nadzienia wbijamy surowe jajko , aby masa się nie rozpadała . Zagniatamy ciasto, cienko rozwałkowujemy i wycinamy kieliszkiem kółka, na środek kładziemy farsz, zlepiamy jak pierogi i łączymy razem oba brzegi. Uszka wrzucamy do wrzącej wody osolonej , wyjmujemy gdy wypłyną
Smakowite Daniazrumienione dodajemy cebulę , całość dusimy, doprawiamy sola i pieprzem . Podsmażone pieczarki z cebulką przekładamy do miseczki i delikatnie studzimy, dodajemy jajko, starty ser i natkę pietruszki całość dokładnie mieszamy. Na dużej blasze układamy arkusz folii aluminiowej. Przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze pieczarek i układamy na blasze. Pieczarki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 st C. i zapiekamy 25 minut
Smakowite Daniaoliwie. Do ziemniaków dodaję ser, cebulę, jajko, sól oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki. 2. Mąkę przesiewam na stolnicę. Dodaję jajko, olej oraz odrobinę wody. Zagniatam ciasto. Ciasto cienko rozwałkowuję. Szklanką wycinam w cieście krążki. Nakładam porcję farszu i zlepiam pierogi. 3. Pierogi wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję 5 minut. Odcedzam. 4. Boczek kroję w drobną kostkę i smażę
Tradycyjna kuchnia Kasioleju lub maśle podsmażamy czosnek, dodajemy szpinak i dusimy, aż woda odparuje. Następnie dodajemy twaróg, doprawiamy i na koniec wbijamy jajko, aby związać całość. W okrągłej formie umieszczamy ciasto francuskie zawijając go na brzegach, wykładamy na ciasto farsz i zapiekamy ok.30 minut w temp. 190-200 stopni. Po upieczeniu, warto odczekać i podać tartę dopiero, gdy lekko przestygnie
ZofianaSkładniki na ciasto naleśnikowe: 1/2 litra mleka 1 jajko mąka pszenna (ponad szklankę) szczypta soli olej Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajko. dodajemy sól i mąkę. Ciasto musi być gęstości jogurtu pitnego. Smażymy na naleśnikowej patelni wysmarowanej oliwą. Farsz: 1/2 kg pieczarek 2 małe cebule 1/3 dużej papryki czerwonej sól, pieprz zioła prowansalskie smalec Dodatkowo: ser żółty Pieczarki dobrzy
tojestpyszne.blogspot.com