jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:244/455)

Tarta z dynią i grzybami 162

Przepis Składniki: Ciasto: 300 g mąki pół kostki drożdży szczypta cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju Farsz: pół niedużej dyni (w naszym przypadku Hokkaido) 500 g pieczarek (lub innych grzybów) cebula 2 ząbki czosnku oliwa rozmaryn 200 g kwaśnej śmietany 2 jajka tymianek sok i skórka z cytryny 200 g potartego sera (na przykład gouda) Przygotowanie: Mąkę wsypujemy(...)miksera. Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodajemy mąki, jak za suche wody. Wyrobione ciasto przygrywamy szmatką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. W międzyczasie zabieramy się za farsz. Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w dość cienkie i nieduże paski. Grzyby czyścimy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i siekamy w piórka, czosnek w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy

KasiaiKrzysiu.pl
"Tosty" z ziemniaków z pieczarkami i serem 207

tostów") użyłam: 50 dkg surowych, obranych ziemniaków 25 dkg ugotowanych i zmielonych ziemniaków 1 jajko łyżka kopiata mąki pszennej łyżka płaska mąki ziemniaczanej poł łyżeczki soli (lub więcej jeśli gotowane ziemniaki nie były solone) szczypta mielonej gałki muszkatołowej świeżo zmielony pieprz olej do smażenia Farsz: 30 dkg pieczarek cebula 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżeczki przecieru pomidorowego sól

Maślane ciasteczko
Bułki chlebowe z pieczarkami 166

mąki pszennej chlebowej typ 650 20 ml oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz: 650 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól, pieprz 300 g sera żółtego, startego 1 woreczek kaszy jaglanej (100 g) Dodatkowo: 1 roztrzepane jajko do posmarowania bułek Przygotowanie: Zaczyn: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z cukrem i mąką. Dobrze wymieszać(...)klei się do rąk, jest gładkie i elastyczne. Ciasto odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do wyrastania. Więcej przeczytasz tutaj .   W międzyczasie przygotować farsz: Kaszę jaglaną ugotować jak zaleca się na opakowaniu. Pieczarki, czosnek i cebulę obrać. Czosnek i cebulę drobno posiekać, a pieczarki pokroić w kostkę. Cebulkę z czosnkiem zeszklić na oliwie, dodać

Nastoletnie Wypiekanie
Pierożki z ciasta filo z farszem z łososia, szpinaku, ricotty i fety 380

pysznie! Składniki: opakowanie ciasta filo, ok. 100 g łososia, 100 g ricotty, 50 g fety, duża garść szpinaku, 1 duży ząbek czosnku, chili, tymianek, oregano, sezam, masło klarowane, 1 jajko, czarnuszka Łososia umyć, oczyścić i osuszyć, doprawić solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w sezamie. Obsmażyć do lekkiego zrumienienia z dwóch stron i odstawić do przestudzenia. Na drugiej patelni rozgrzać(...)pasy o szerokości 10 cm, posmarować przy pomocy pędzelka rozpuszczonym klarowanym masłem, a następnie na rogu każdego pasa umieścić farsz i składać ciasto dalej formując trójkąt. Kiedy wszystkie pierożki są już naszykowane wykładamy je na blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pierożki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 12-15 minut. Smacznego

Plate of Joy
Naleśniki Gundel 65

nadzieniu czekoladowo orzechowym i podaniu, ale w domu to danie smakuje także pysznie. Składniki(na 8 naleśników): Ciasto: 150g mąki 1 jajko 3 szklanki mleka 1 łyżka wody sodowej lub wody mineralno gazowanej szczypta soli trochę cukru Farsz: 20dkg posiekane orzechy włoskie 2-3 łyżki . rumu szczypta cynamonu 4-5 łyżki . cukru 1 łyżka mleka 1 łyżka śmietany

Smaczne Potrawy
Różowe naleśniki na wytrawnie 267

kawałki jako przystawka na imprezy! Składniki: na naleśniki: ok 50 ml soku z buraków, szklanka mleka, ok 200 g mąki, jajko, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki cukry, 3 łyżki oleju, na farsz: 5-6 plasterków szynki np. konserwowej, 2 op. serka śmietankowego kanapkowego, 3 łyżki gęstej śmietany 18%, duży pęczek pietruszki (lub dwa małe), mieszanka

Lena Gotuje
Grzybowa tarta z fetą 156

swój aromat.  Tradycyjny kruchy spód, ugotowane suszone grzyby i wierzch z dwoma rodzajami sera i śmietanki. Propozycja idealna. Składniki na farsz: 1 opakowanie sera typu feta 300 ml śmietanki 30 % 200 gram serka twarogowego zmielonego 3 jajka mały pęczek natki pietruszki suszone grzyby, u mnie ilość mieszcząca się w pojemniczek 300 ml 3 ząbki czosnku 1 czerwona cebula

Życie zaczyna się w kuchni
Pulpety wołowe z bananem 109

cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu mielonego cukier  sól, pieprz Przygotowanie Mięso wyrabiamy z przyprawą i jajkiem. Banany obieramy, kroimy na 1- 1,5 cm kawałki, skrapiamy sokiem z limonki. Bierzemy część farszu, owijamy każdy kawałek banana. Następnie pulpety obtaczamy w mące i lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Cukinię i marchew ścieramy na tarce

R'n'G Kitchen
Zalipianki Ewy Wachowicz - czy warto tu wpaść? 188

niestety jestem rozczarowana; jest wymoczony, niesłony i bez wyrazu, pierogi z twarogiem, ziemniakami i lubczykiem (25 zł) - pierogi smaczne, ciasto miękkie, farsz lekko pikantny, niepotrzebnie tylko zostały wykąpane w ogromnej ilości tłuszczu na talerzu, sałatka z krewetkami, jajkami i młodym szpinakiem (34 zł) - sałatka wygląda ładnie, lecz jest zupełnie bez wyrazu i smaku, nie licząc bardzo ostrej czerwonej cebuli, której

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z cukinią i twarogiem bez laktozy 127

cukinii z aromatyczną ziołową nutą to moja propozycja sezonowego obiadu. Składniki: Ciasto: 125g masła bez laktozy Mlekovita 230g mąki pszennej 1 jajko 1/2  łyżeczka soli 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia masło bez laktozy Mlekovita do wysmarowania formy Farsz: 1 cukinia 230g twarogu półtłustego bez laktozy Mlekovita 5 łyżek śmietany 18% bez laktozy Mlekovita 1 mała cebula 1 ząbek czosnku

Szalona Kuchnia Eweliny
" PASZTECIKI " PO MYŚLIWSKU 222

jako przystawkę , na śniadanie , kolację lub obiad.  Ciasto na naleśniki : ************************** 20 dag. mąki pszennej 1 szkla. wody 1 szkl.mleka 2 jajka 1 łyżka oliwy sól 0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej 0.5 łyżeczki przyprawy myśliwskiej  olej do smażenia Farsz : ************************ 25 dag.małych pieczarek 2 cebule sól i pieprz pół łyżeczki zmielonego jałowca oliwa *********†************************ Do posypania : kozi ser lub inny

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tureckie bułki z serem i ziołami 187

soli  2 łyżki cukru 1 małe opakowanie proszku do pieczenia 1 opakowanie drożdży  ok 600 -700 g mąki Farsz 250 g sera białego 1 łyżka czosnku niedzwiedziego szczypta ziół prowansalskich  sól pieprz  ponadto  1 jajko  2 łyżki czarnego sezamu Sposób przygotowania : 1.  Do miski wlać mleko, wodę ,śmietanę i jogurt , Dodać rozkruszone drożdże

W królestwie smaków Beaty
Calzone z kurczakiem BBQ 124

Calzone, potrawa pochodząca z Neapolu, jest niczym innym, jak pierogiem z ciasta pizzowego wypełnionym po brzegi farszem. Tradycyjnie calzone wypełnia się salami, szynką lub warzywami, mozzarellą, ricottą, parmezanem lub serem pecorino i jajkiem. W zależności od regionu są różne wariacje odnośnie wypełnienia, ale zazwyczaj kojarzą się one ze składnikami do pizzy. We Włoszech calzone jest uważane za najlepszą formę pizzy

Zielona Kuchnia
Kulki rybne w zalewie octowej 224

pokroić w krążki wrzucić do zalewy. Odstawić do przestygnięcia. Rybę zmielić razem z cebulą w maszynce do mięsa. Następnie dodajemy jajko, 2 łyżki bułki tartej i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z farszu formujemy kuli wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor, wystudzić. Kulki rybne przekładamy

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania