jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:240/455)

Tarta ze szparagami, oscypkiem i żurawiną 125

tradycja.  Już niebawem podzielę się fotorelacją;) Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki 175 g masła 2 żółtka sól składniki na farsz: kostka białego chudego twarogu 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku 2 białka 4 jajka 3 małe oscypki kilka łyżek konfitury żurawinowej sól ziołowa pieprz cytrynowy pęczek szparag łyżka masła Przygotowanie: Składniki na cisto zagniatamy, wykładamy ciastem

Życie zaczyna się w kuchni
Faszerowane pieczarki na Walentynki 145

całe pieczarki drobno kroimy i dokładamy do cebulki. Wszystko razem dusimy, pod koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i przyprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane jajka kroimy w kosteczkę i dodajemy do przestudzonych pieczarek plus posiekaną natkę pietruszki. Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze, które wcześniej lekko solimy. Na wierzchu posypujemy drobno startym serem. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, układamy w nim pieczarki i zapiekamy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kapuśniaczki drożdżowe z kiszonej kapusty 146

dodatek np. do barszczu) Składniki na ciasto: 1 kg mąki pszennej typu 450 ½ litra mleka 1 szklanka oleju 10 dag drożdży 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 1 łyżeczka kopiata proszku do pieczenia Składniki na farsz: 1/2kg kapust kiszona 30 dag pieczarek 2 białe cebule masło klarowane do smażenia zmielić sól, pieprz do smaku Wykonanie farszu: Kapustę opłukać

Tradycyjna Kuchnia
CHRUPIĄCA TARTA SEROWA Z KURCZAKIEM I KUKURYDZĄ + KONKURS 153

patelni rozgrzewamy odrobinę masła, dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek, oczyszczonego i pokrojonego w kosteczkę kurczaka, przesmażamy, wrzucamy paprykę oraz kukurydzę – mieszamy. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, dodajemy starty ser i doprawiamy do smaku. Na podpieczony spód wyciągamy farsz z kukurydzy , zalewamy masą serowo-śmietanową i ponownie zapiekamy – tym razem ok. 20-25 minut / 180C Podajemy gorące posypane świeżymi ziołami

Ostra na Słodko
Faworki z nadzieniem serowo- dyniowym 176

Kolejna odsłona nadziewanych faworków, tym razem w słodkiej wersji. Wystarczy napełnić ciasto ulubionym farszem aby nasze ulubione chrusty zyskały całkiem nowego smaku. Składniki ciasto 250 g mąki 1 jajko 2 żółtka 1 łyżka cukru pudru ekstrakt waniliowy szczypta soli 120 g kwaśnej śmietany 1 łyżeczka octu 1 łyżki spirytusu nadzienie 250 g białego sera 3-4 łyżki pure z dyni

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pierogi z ciasta z dodatkiem sody 228

ciasta pierogowego dodajemy sodę..pierwszy raz tak robiłam i polecam..nadzienie pierogów oczywiście wg własnego gustu.  3 szkl.mąki 1 jajko 1 łyżka oleju  1 szkl.ciepłej wody 1/3 łyżeczki sody 1 łyżeczka soli dowolny farsz Sodę rozpuścić w wodzie.Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie i dodać resztę składników. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić

Moje domowe kucharzenie
omlet ze szpinakiem 127

smażenia wykonanie: Jajka mieszamy z wodą na jednolitą masę. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą oraz pieprzem. Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wylewamy jajka ze szpinakiem i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy na ciepło z farszem szpinakowym. składniki na farsz: ok. 50 g świeżych liści szpinaku 1 ząbek czosnku 1/4 cebuli sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Cebulę kroimy

Domowy Smak Jedzenia
Buraki nadziewane mięsem mielonym. 184

ugotować ze skórą w lekko osolonej wodzie na półtwardo. Wystudzić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Buraki obrać, przekroić na pół, wydrążyć środek, następnie nadziać mięsnym farszem. Posypać bułką tartą i polać roztopionym masłem Przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropionego oliwą i piec w temperaturze 200°C przez 30 minut

zadanie-gotowanie
Różowe jajka z kiełkami 137

przekrajamy na pół. Dodatkowo: 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól, pieprz kiełki np. rzodkiewki Z jajek usuwamy żółtka. Umieszczamy w miseczce i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy majonez, musztardę i przyprawy. Mieszamy.  Farsz przekładamy do wyciskarki z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdki. Wypełniamy zagłębienia po żółtkach. Dekorujemy kiełkami. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
GÖZLEME, czyli tureckie placki 133

Każda pora dnia jest dobra na tureckie placki gözleme! Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (ciasto) 2 szklanki mąki 1 jajko pół łyżeczki soli 2 łyżki jogurtu naturalnego trochę letniej wody olej do smarowania Składniki (farsz) 100 g białego sera 250 g szpinaku czerwony pieprz czarny pieprz Przygotowanie Najpierw przygotować farsz. Umyty i oczyszczony szpinak zblanszować na patelni, aż woda

Tureckie Przepisy
Quiche z brokułami i gorgonzolą 143

widelcem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Piec spód około 15 minut. Ciasto powinno tylko lekko się zarumienić. Wyjąć, pozostawić do ostygnięcia. Farsz: 500 g brokułów 250 g sera gorgonzola lub Lazur 300 g śmietany 18 % 3 jajka sól i czarny pieprz do smaku oraz:  około 30 g płatków migdałowych do posypania wierzchu Brokuły umyć, podzielić na różyczki. Wrzucić

maniapieczenia
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 134

śniadanie. Zapraszam do przepisu! Składniki na ciasto: 250 g mąki orkiszowej jasnej 125 ml mleka 2 łyżki masła 1 żółtko 1 jajko 1 łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki drożdży instant czarnuszka  Składniki na farsz: 500 g pieczarek 1 cebula tłuszcz sól, pieprz     Wykonanie: masło podgrzać w garnuszku z mlekiem. Wszystkie składniki umieścić w misie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
klopsiki z mięsa kapusty i ryżu 111

włożyć do miski, kapustę pokroić na bardzo drobno ( ja kapustę mielę przez maszynkę na dużych oczkach takich jak na steka )dodać ryż , jajka, kaszę mannę sól pieprz i wegetę i dokładnie wymieszać. Odstawić na dwie godziny. Z farszu formować nieduże klopsiki, obtoczyć w bułce i obsmażyć z dwóch stron. Z wody kethupu, przecieru pomidorowego, kostek rosołowych ugotować sos. Usmażone klopsiki

Darcia w kuchni
Ryżowe placuszki 182

bułka tarta 2  łyżki - sól, pieprz do smaku - olej do smażenia Wykonanie - ryż i marchew włożyć do miski, lekko zblęderować. - dodać jajka i bułkę tartą, wymieszać. doprawić solą i pieprzem ,wymieszać. - na rozgrzana patelnię kłaść porcje farszu( czubata łyżka) rozgnieść na płaski placek. - smażyć po dwie minuty z każdej strony. Placuszki świetnie smakują z sosem gulaszowym na bazie karkówki

Eli Gotowanie
Naleśniki z czernicami 180

daje nam zupełnie inny smak. Polecam skosztować, jeśli na krzaczkach macie jeszcze troszkę jeżyn :) Składniki: Na 10 naleśników: 250ml mleka 2 jajka 1/2 szklanki wody mineralnej lub przegotowanej 1/2 łyżeczki soli 150g mąki olej do smażenia Farsz: 250g sera białego 1 żółtko 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią Sos: 150g czernic 60ml słodkiej śmietanki 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania