jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:237/455)

Calzone z mięsem i warzywami 109

szklanki ) 5 łyżek oleju 200 ml. woda ( potrzebna do ciasta ) 1 łyżeczka soli Farsz: 250 gr. mięsa wieprzowego 3 ząbki czosnku 150 gr. ziaren kukurydzy ( z puszki lub świeżej ) 200 gr. sera 1 łyżka oliwa z oliwek Smarowanie: 1 jajko Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól, wmieszać drożdże ( w letniej wodzie rozkruszyć drożdże ). Zrobić w środku dołek, wlać trochę(...)oliwę. Wyrobić ciasto aż będzie miękkie i gładkie. Uformować kulę (umieścić w misce), naoliwić, przykryć ręcznikiem i pozostawić na około 40 minut do podwojenia objętości. W międzyczasie przygotować farsz. Na rozgrzanym oleju podsmażamy czosnek na złoty kolor, dodajemy do niej umyte i pokrojone w kawałki mięso. Smażymy wszystko na rumiany kolor a następnie dodajemy kukurydze. Wszystko dokładnie mieszamy i chwilę

Smaczne Potrawy
Pierogi z kapustą i grzybami 118

miski (w tym jedną bardzo dużą), szklankę, wałek do ciasta, stolnicę lub inną płaską powierzchnię (np. stół), łyżeczkę. Przygotuj składniki:  Farsz: 500 – 600 g kiszonej kapusty, opakowanie mrożonych podgrzybków, sporą garść grzybów suszonych, dużą cebulę, 1 – 2 jajka, sól, pieprz, 1 - 2 listki laurowe, 3-4 ziarenka ziela angielskiego, olej lub masło. Ciasto: 0,5 kg mąki, 1 szklankę(...)stygła, zabierz się za przygotowanie ciasta. Jajko sparz, a mąkę przesiej. Na stolnicę wysyp mąkę i dodaj do niej szczyptę soli. W powstałym kopczyku zrób zagłębienie, w które wbij jajko oraz wlej ciepłą wodę. Ciasto wyrabiaj dłońmi do momentu dokładnego połączenia się składników i uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ciasto na pierogi powinno być przede wszystkim elastyczne. Nie może być także zbyt

blog.moje-pasje.info
Rożki z pieczarkami 388

tarce o dużych oczkach i wymieszać z ostudzonym farszem. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Na każdy nakładać porcję farszu i złożyć w trójkąty. Zlepić brzegi lub docisnąć je za pomocą widelca.  Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem.  Piec na złoty kolor w temperaturze ok. 200 st.C

Pasja Smaku
Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i szparagami. 206

Uwielbiam naleśniki z wytrawnym farszem .Nie mogło więc zabraknąć tu moich ulubionych ,szpinakowych z kurczakiem i szparagami .Tak mogę jeść codziennie. Składniki:(na 10 sztuk ,cienkich) 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 10 łyżek wody szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego 150 g świeżego szpinaku ,zmiksować Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę i smażyć cienkie naleśniki z dwóch

Ladylaura.
Zapiekane naleśniki z kurczakiem i szpinakiem 177

kurczakiem i szpinakiem Składniki: Naleśniki (około 10 sztuk): 250 ml mleka 150 g mąki pszennej 1 jajko około 100 ml wody gazowanej (dzięki niej nasze naleśniki będą bardziej chrupkie) pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżka oleju sól masło, margaryna lub olej do smażenia Farsz: 2 ugotowane lub upieczone ćwiartki z kurczaka 400 g mrożonego szpinaku 200 g sera favita(...)czosnku 2 łyżka masła pieprz sól Sos beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 350 ml mleka czosnek granulowany pieprz sól Dodatkowo: starty żółty ser do posypania Mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia, sól, łyżkę oleju i wody miksujemy na gładkie ciasto. Gotowe ciasto odstawiamy na około 20 minut. Jeśli po tym czasie wydaje nam się, że jest

PatiGotuje
Naleśniki ze szpinakiem i ricottą 195

łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła Wykonanie: Naleśniki. Mąkę, mleko, wodę gazowaną, jajko i szczyptę soli zmiksować. Ciasto odstawić na 20 minut. Po tym czasie smażyć naleśniki na wysmarowanej oliwą patelni, z obu stron na złoty kolor. Farsz. Na patelni rozgrzać oliwę i masło. Zeszklić posiekaną drobno cebulę. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek

Trufelkowo
Wołowe gołąbki z suszonymi pomidorami i borowikami z pęczakiem 149

gołąbków i się nim zachwycał. Okazało się, że ta wersja skradła serca moich mężczyzn :) Składniki: farsz 1 średnia młoda kapusta 500 g mielonego wołowego mięsa ( zmieliłam łopatkę) 40 g suszonych borowików 50 g suszonych pomidorów 200 g kaszy pęczak  3 jajka sól i pieprz do smaku 500 ml bulionu wołowego 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka pasty z papryki(...)ostudź. W misce wymieszaj mięso, kaszę, posiekane borowiki u pomidory, jajka. wszystko dopraw do smaku.  Do dużego garnka włóż kapustę i zalej wszystko gorąca wodą, gotuj 5-10 minut. Następnie ostrożnie oddzielaj pojedynczo liście, górne liście ułóż w oddzielnym garnku na dnie, następnie pozostałe liście napełniaj farszem i zakręć, gołąbki układaj ciasno jeden obok drugiego. Piętra przekładaj

Niezły Młynek
Pierogi z ciecierzycą i pieczarkami z salsą z rukoli i posypką z parmezanu. 152

ciecierzycą i salsą z rukoli. Ciasto na pierogi jedną ręką robione, a w tym samym czasie drugą farsz. No prawie. Czego nam potrzeba? Ciasto: -dwa kubki mąki TYP550 -3/4 kubka ciepłej wody, temperatura ok. 42 stopni -łyżka oliwy -mała szczypta soli -jajko Wszystkie składniki zagniatamy razem i wyrabiamy około 15 minut. Ciasto powinno być bardzo elastyczne, w zasadzie

BaRepas
Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 105

Składniki 4 filety z kurczaka pieprz czarny sól Nadzienie 100 g chorizo 2 średnie pory 1 szalotka 4 plasterki sera cheddar 2-3 łyżki masła pieprz biały Panierka 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej Dodatkowo oliwa do smażenia Instrukcje Filety kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przy pomocy ostrego noża nacinamy każdy filet wzdłuż, tak aby powstała kieszonka. Nadzienie Pory(...)momentu, aż pory zmiękną. Doprawiamy do smaku pieprzem. Soli nie używałam, ponieważ chorizo jest dość intensywne w smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewamy każdy filet kurczaka. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i solą z obu stron. Filety obtaczamy w rozkłóconym jajku. Jajkiem smarujemy również nacięte brzegi i dociskamy, aby się nie otworzyły podczas smażenia. Obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy oliwę

Wędrówki po kuchni
Pierożki francuskie z wołowiną i warzywami 193

sojowy. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Z ciasta francuskiego wykrawać kubkiem kółka.Nałożyć farsz, złożyć na pół i skleić pierogi.  Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierożki. Posmarować je jajkiem. Piec 15-20 minut. Smacznego! Źródło

Moja Galeria Smaku
Naleśniki z nadzieniem owocowym 130

farszami jada się na obiad, ale z powodzeniem można je serwować również na deser. Dziś proponujemy naleśniki z farszem owocowym, na bazie jabłek i mandarynek. Naleśniki  z nadzieniem owocowym SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 1 jajko szczypta soli olej do smażenia 1 pomarańcza 2 jabłka 4 mandarynki 1 łyżka cukru pudru 200 ml jogurtu greckiego(...)sobą mąkę, mleko, jajko i szczyptę soli. Po wymieszaniu dodajemy do masy łyżkę oleju , wtedy ciasto nie będzi przywierało do patelni. Smażymy naleśniki.  Wszystkie owoce obieramy. Dwie mandarynki zostawiamy do dekoracji, resztę owoców kroimy w małe kawałki i podsmażamy na patelni, aż zmiękną. Dodajemy cukier puder i jogurt i całość mieszamy. Naleśniki smarujemy farszem owocowym i składamy. Czekoladę rozpuszczamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
nadziane wątróbką z kurczaka mielone kotlety... 165

czosnek - ile potrzeba KOTLETY MIELONE: mielone z łopatki wieprzowej 1 kg, jajka 2 sztuki "L", kucharek 1 łyżeczka, cebula biała 1 sztuka, papryka czerwona 1 sztuka, bułka tarta 2 szklanki, woda 1 szklanka, olej rzepakowy Wielkopolski czosnek - ile potrzeba woda 1/2 szklanki pierwszy raz robiłam z tym farszem i na pewno nie ostatni = wątróbki oczyścić, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym

W Mojej Kuchni Lubię
Chaczapuri megruli 222

danie. Chaczapuri to rodzaj Gruzińskiego chlebka/placka drożdżowego z serowym farszem. Chaczapuri megruli wyglądem przypomina trochę pizze, jest okrągłe, a farsz znajduje się w środku. Chaczapuri adżarskie ma kształt łódeczki, a w środku oprócz sera bardzo często pojawia się również jajko. Do nadzienia używa się serów podpuszczkowych młodych lub dojrzały odciśniętych. Najbardziej zbliżonym w smaku do gruzińskiego sera na chaczapuri jest

PatiGotuje
Tarta z kurczakiem, dynią i serem pleśniowym 145

oregano - kilka listków świeżego oregano Forma na tarte 24 cm. Naszą tartę zaczynamy od ciasta. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, jajko, śmietanę oraz zimne posiekane masło i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto schładzamy w lodówce ok. 30 min. Teraz robimy farsz do tarty. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula nam się zeszkli dodajemy

Kuchenne Wariacje
Kaczka faszerowana zapiekana w cieście 154

łyżki koniaku 2 łyżki porto sól, pieprz, mielone ziele angielskie Farsz: 4 łyżki drobno posiekanej cebuli 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżki masła 120 ml porto lub madery po 350 g mielonego mięsa wieprzowego i cielęcego 230 g mielonej słoniny 2 lekko roztrzepane jajka ½ łyżeczki tymianku sól, pieprz i ziele angielskie do smaku Ciasto kruche: 600 g mąki pszennej(...)tłuszcz w palcach do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dodać jajka, wymieszać, dodać zimną wodę i kilkoma szybkimi ruchami zagnieść ciasto, zwinąć w kulę, owinąć folią i umieścić w lodówce na co najmniej 20 minut. 5. Wyjąć kaczkę z lodówki, rozłożyć na dużej desce skórą do dołu. Rozprowadzić farsz na środkowej część kaczki. Złożyć obie strony do wewnątrz środka i zaszyć

GRUBY WAŁEK

Proponowane wyszukiwania