jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:235/455)

Jeczpomaki pierogi z kuchni tatarskiej 160

będę próżna. Są bardzo podobne. Nie jestem pewna ciasta, ale farsz jest bardzo, bardzo podobny. Jeśli ktoś zna przepis na ciasto będę wdzięczna.  Na ciasto:  500 gram mąki, świeże drożdże wielkości orzecha włoskiego, szczypta cukru, pół łyżeczki sol i  3 jajka, 3 łyżki masła, pół szklani mleka. Zagnieć składniki i odstaw

AZgotuj!
Bułeczki na Tang Zhong, nadziewane kurczakiem w curry 214

bazylią 2 łyżki curry 6 łyżek wody 1 duża cebula 2 średnie ziemniaki 200 g piersi z kurczaka 1/2 łyżeczki soli odrobina pieprzu, inne przyprawy wg gustu Przygotowanie farszu: Ugotuj ziemniaki i pokrój je w drobną kostkę. Kurczaka pokrój na drobne kawałeczki. Wymieszaj dokładnie curry z 3 łyżkami wody. Rozgrzej na patelni olej Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią, podsmaż(...)naczynie żaroodporne z wodą, aby piekarnik był naparowany. W tym czasie posmaruj ciasto odrobiną roztrzepanego jajka z mlekiem w celu poglazurowania. Kiedy piekarnik jest już rozgrzany, włóż bułeczki i piecz 15 minut. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw na kratce do wystygnięcia. Farsz do bułek. Czas na drugie wyrastanie. Gotowe bułki. Gotowe bułki. inspirował blog Go on...Have

Grahamka, weka i kajzerka
Krokiety Z Pieczarkami I Mięsem Z Rosołu 164

łyżki masła do naleśników 200-300 gr pieczarek mięso z 1 dużego uda z kurczaka 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju Panierka: 1 jajko bułka tarta sól, pieprz do jajka 1. Z podanych składników smażymy naleśniki. 2. Na oleju przesmażamy cebulkę, do której następnie dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki. Przesmażamy całość aż do odparowania wody z pieczarek(...)miksera ) dodajemy do masy przesmażone pieczarki z cebulką. Przyprawiamy do smaku. 4. Na każdy naleśnik nakładamy trochę farszu ( zawsze dzielę sobie mniej więcej w misce na ile starczy mi naleśników ) i zwijamy. 5. Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej i obsmażamy na złoty kolor na patelni. Możemy podać np. z sosem pieczarkowym <-- Klik.     Smacznego

Gotowanie...to proste !
Zimowa szarlotka 182

moim ulubionym przepisem na to ciasto. Może też wypróbujecie? Ja polecam :) "  Składniki na spód: 2 żółtka jajko 3/4 szklanki miałkiego cukru  4 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 300 g mąki tortowej 150 g miękkiego masła łyżka cynamonu Składniki na jabłkowy farsz: 5 jabłek pokrojonych w kosteczkę 0,5 szklanki cukru brązowego 3 łyżki cynamonu 2 łyżeczki przyprawy

Słodkie Przyjemności
Pierogi ruskie 126

rodzinnego odkrycia poniższego przepisu. Z nim kleić pierogi z wszelkim nadzieniem mogłabym każdego dnia. :) W przypadku tego farszu jestem tradycjonalistką. Nie ma lepszych ruskich, niż te okraszone jedynie cebulą i majerankiem. Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 jajko 2 łyżki oleju szczypta soli Z  podanych składników zagniatamy dość twarde ciasto i ugniatamy około

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierogi ruskie + film 162

pierogów                                    ciasto 2 czubate szklanki mąki pszennej 1 jajko 1/2 szklanki gorącej wody                                   nadzienie 5 ugotowanych ziemniaków 30 dag sera białego(...)praskę ugotowane i ostudzone ziemniaki ( mogą być z poprzedniego dnia ), przez praskę przepuszczamy również biały ser, dodajemy podsmażoną cebulkę. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie mieszamy. Na stolnicę wsypujemy mąkę, robimy w niej dołek, wbijamy jajko, stopniowo dolewamy gorącą wodę i wyrabiamy elastyczne ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na dość cienki placek i szklanką wycinamy z niego

Smakowite Dania
Tarta z kiełbasą, pieczarkami i czerwoną cebulą 158

propozycję na pyszną tartę, która dla 4 osobowej rodziny posłuży jako obiad na 2 dni.  Potrzebujemy: Spód: 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 500 g pieczarek 300 g kiełbasy śląskiej z szynki Maestro Henryk Kania 2 czerwone cebule 1 szklanka startego żółtego sera 3 jaja  1 szklanka mleka 1 pęczek(...)minut co jakiś czas mieszając. Tak przygotowane składniki schładzamy do temperatury pokojowej. W misce mieszamy jajka z mlekiem, mąką, posiekaną natką pietruszki i serem żółtym. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy do miski przesmażone składniki i całość dokładnie mieszamy.  Tak przygotowany farsz przelewamy na schłodzony spód tarty. Tartę pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Papryka faszerowana mięsem 204

mięsem i ryżem. Tym razem urozmaiciłam nieco nadzienie, dodałam do farszu rodzynki i cynamon. Uwierzcie, wyszło na prawdę przepysznie. Zapraszam na szybki i prosty obiad. Składniki: 4 czerwone papryki 25 dam mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 cebula 1 woreczek ryżu (ok. 10 dag) duża garść rodzynek 1 jajko 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu(...)odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Do miski wkładamy mięso, ryż, rodzynki i jajko. Dodajemy wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy, jak trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z papryk ścinamy wierzchy. Od środka posypujemy solą i pieprzem. Napełniamy przygotowany farszem. Papryki układamy w garnku. Zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 45 min. Podajemy na ciepło

Pobite gary Barbary
Krokiety pieczarkowo - warzywne 162

Ciasto na naleśniki 2 jajka 1 szk wody gazowanej 3 szk mleka 1 łyżeczka soli 2 szczypty cukru 3 szk mąki pszennej typ 450 50 ml oleju 1 łyżeczka kurkumy Farsz 400 g pieczarek 1 cebula 1/2 cukinii 2 garście świeżego szpinaku 1/3 blanszowanego brokuła 100 g sera feta sól do smaku pieprz kolorowy do smaku 1/3 kostki masła Dodatkowo

Ewa w kuchni
Pizza 188

mąki  - 1 szklanka mleka  - 30g drożdży - 1 jajko  - sól do smaku  sos: -200 ml wody  - 3-4 czubate łyżki koncentratu pomidorowego  - 4 ząbki czosnku  -  łyżka śmietany  - bazylia, majeranek, oregano  - papryka słodka/ostra - sól pieprz  farsz: (tak jak na obrazku) - pieczarki  - papryka (zielona, żółta , czerwona) - salami  - cebula

Gotuj Z Muzyką
WARKOCZ FRANCUSKI Z BROKUŁAMI, KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 153

zimno i to jest właśnie zaleta! Oprócz tego jest tanie i można je kupić, zamiast trudzić się samemu.  Z dodatkiem pysznego farszu smakują obłędnie ! Ja wykorzystałam do farszu brokuły, które są bardzo zdrowe i zawierają żelazo, pieczarki i soczystego kurczaka.  Całość uzupełnia czerwony barszcz, który właśnie podaje do takiego dania.  Składniki: ciasto francuskie 2 op.  filet(...)którym będziemy piec. Ponacinać po bokach wzdłuż w stronę środka, ale tak byśmy mogli ułożyć farsz. Na cieście układamy kilka plastrów sera. Na to brokuł i pieczarki z mięsem. Zwijamy warkocza, na przemian boki układamy do środka. 4.  Gotowy warkocz posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem oraz lnem. Wstawić do nagrzanego piekarnika

Kuchnia Paulettes
domowe pierogi z serem i jabłkami 160

cukier. Wszystko mieszamy. składniki na ciasto pierogowe: ok. 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 ml wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię

Domowy Smak Jedzenia
Chleb nadziewany. 170

części (po 8 na każdy chleb). Z każdej części formujemy placuszek, nadziewamy farszem, sklejamy i układamy w wyłożonej papierem formie. Gotowe chlebki odstawiamy na około 20 minut do wyrośnięcia,  w tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Wyrośnięte  chleby smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem, makiem lub czarnuszką i pieczemy do zarumienienia, czyli około 20 minut. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Kotlety Twardowskiego 943

masła 1 ząbek czosnku 15dkg żółtego sera pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartej 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano olej do smażenia     *** Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy z miękkim masłem oraz przeciśniętym czosnkiem. Tak powstały farsz dzielimy na 3 części *** *** Kotlety schabowe cienko rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą pieprzem(...)oregano. Na każdym kotlecie umieszczamy porcje farszu *** *** Mięso z farszem w środku składamy na pół i zbijamy tłuczkiem brzegi, następnie obracamy i z drugiej strony również zbijamy brzegi *** *** Każdy tak zamknięty kotlet podwijamy i formujemy w dłoniach zgrabne roladki *** *** Kotlety obtaczamy dokładnie w mące, później w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i ponownie w dłoniach formujemy na kształt

Blog z Apetytem
pierogi z serem i borówkami 122

polecam SKŁADNIKI ciasto -0,5 kg mąki -3/4 szklanki letniej wody -50 g miękkiego masła -1 jajko -2 żółtka -1 płaska łyżeczka soli Z podanych składników zagniatamy ciasto, jeśli się klei, podsypujemy mąką. Ciasto odkładamy na około 10 minut do odpoczęcia. farsz -250g serka białego  kremowego, kanapkowego -200 g sera białego chudego -250g borówek -3 łyżki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku