jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:148/455)

KURCZAK, BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM MIELONYM + FILMIK 123

FARSZ :  700 - 800 g mięsa mielonego  2 jajka  1 duża, czerstwa bułka  1 łyżka soli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu  1/2 łyżeczka mielonej kolendry  1 łyżeczka majeranku 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

Kulinarne Fantazje Marioli
Empanadillas z chorizo 150

warzywami pokrojonymi w kostkę. Całość doprawiamy do smaku i pozostawiamy do przestudzenia. Ciasto rozwałkowujemy i wykrajamy kółeczka (jak na pierogi lub większe). Następnie układamy na cieście farsz i sklejamy. Gotowe pierożki można posmarować jajkiem i posypać czarnym sezamem. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut

Kuchnia Bon Appetit
NALEŚNIKI Z CYNAMONOWYM TWAROGIEM I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 124

Przygotowanie: Mąkę, sól, cukier, wodę i mleko dokładnie mieszam (mąkę dodaję stopniowo, zaczynając od jednej szklanki, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta na naleśniki). Następnie wbijam jajka, mieszam. Odkładam ciasto na czas przygotowania farszu, po tym czasie dodaję olej i dokładnie łączę. Smażę naleśniki na rozgrzanej patelni. Przygotowuję farsz: dokładnie rozcieram twaróg z żółtkiem i cukrem, dodaję cynamon i mieszam

JejKuchnia
BUŁECZKI Z SEREM 148

dag.mąki pszennej 35 g.drożdży 3/4 szkl.mleka 2 żółtka 1/3 kostki margaryny 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli Farsz z sera : *********************** 40 dag.sera twarogowego 1 jajko 1 łyżka cukru marcepanowego kilka kropel olejku migdałowego  1 łyżka masła miękkiego 1 łyżka cukru pudru ***************************************  Mleko podgrzewamy, margarynę roztapiamy. Do połowy mleka dodajemy pokruszone  drożdże

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
NALEŚNIKI Z SEREM 158

podsmażeniu są niezwykle chrupiące. Z przepisu mojej mamy :) SKŁADNIKI Ciasto na naleśniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego Farsz z sera białego  500 g twarogu półtłustego 1 łyżka cukru waniliowego 150ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cynamonu cukier do smaku WYKONANIE Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe

Mała w garnku miesza
Naleśniki czosnkowe. 138

Szybko się robi, a smakują de luxe:) Potrzebujemy twaróg, śmietanę, czosnek, sól, pieprz,paprykę, ogórek świeży lub korniszon. Kroimy, wlewamy, kruszymy, przyprawiamy, wyciskamy .... i już jest farsz do naleśników. Ciasto robimy z mleka, jajka, szczypty soli i mąki :) rozrabiamy mikserem... Chwilę czekamy i jeszcze raz mieszamy przed użyciem. Smażymy na jasno brązowy kolor z jednej strony i na blady

chleba naszego
Uszka z mięsem Babci Stefci 162

Najsmaczniejsze uszka pod słońcem:) Przepis mojej babci!  Składniki na ciasto: 25 dag mąki 1 jajko sól do smaku woda Składniki na farsz: 25 dag mięsa drobiowego/ wieprzowego 5 dag cebuli sól i pieprz do smaku masło do smażenia papryka mielona ostra do smaku Wykonanie ciasta: Z podanych  składników zgnieść ciasto ręką i odstawić na 15-20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Koreczki naleśnikowe 160

następnych dniach dodam resztę przepisów na przekąski z mojego sylwestrowego stołu. Składniki na ciasto naleśnikowe:  1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 jajko szczypta soli szczypta cukru Składniki na farsz: 2 opakowania serka śniadaniowego naturalnego np "Delikate" lub "NaTurek" Kilka do kilkunastu ogórków korniszonych sól, pieprz Wykonanie:  Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować razem ze sobą

Justa próbuje gotować
Pasztetowa swojska-wędzona 288

mielimy na drobnym sitku 2-3 mm dwa trzy razy lub po zmieleniu jednorazowym posiłkujemy się blenderem. Po zmieleniu składników zabieramy się za przyprawianie oraz dodanie jajek. Podczas mieszania musimy ocenić gęstość naszego farszu i w razie potrzeby dolewamy rosołu. Ja dolałem 250 mil. Masa mięsna ma być w miarę luźna pasztetowa ma być smarowna. Jelita dokładnie wypłukać. Teraz napełniamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasta z awokado i makreli -pasta do chleba 211

Pastę z awokado i makreli, zrobiłam jakiś czas temu, tak nam zasmakowała że są częste powtórki.  Doskonała pasta nie tylko na kanapki, to doskonały farsz np. do kruchych korpusów, makaronów czy jajek. To że smaczna to jedno, dodatkowo zdrowa, tłuszcz omega 3 i omega 6, zawarty w makreli i awokado jest bardzo potrzebny dla naszego zdrowia

Takie tam pichcenie
Pierogi ze szpinakiem 209

Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko szczypta soli 300 ml ciepłej wody Farsz: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (400-450g) 2 ząbki czosnku 1 kostka twarogu półtłustego (200-250g) 150g wędzonego boczku sól, pieprz 1/2 kostki masła 1 cebula Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 2. Szpinak przełożyć do patelni i na wolnym ogniu odmrozić

A Ty Smakuj Mnie
Kotleciki „dzikuski” z chrupiącymi frytkami i pieczoną papryką 267

duże papryki (żółta i czerwona) oliwa Przygotowanie: Filet z kurczaka myjemy i razem z obraną cebulą drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce i dodajemy do mięsa. Jajka wraz z pozostałymi składnikami dołączamy do farszu i dokładnie wszystko mieszamy. Formujemy kotlety (jak spłaszczone mielone) i wykładamy na rozgrzaną patelnię (smażymy z każdej strony) lub do piekarnika na około 25-30 minut

ChilliJemy
Dyniowa tarta na pochmurne poniedziałki i inne dni tygodnia 122

wyrazista zarazem na pewno zachwyci także Wasze podniebienia! Dyniowa tarta z groszkiem i cebulką na szpinakowym spodzie Potrzebujesz: Ciasto 120g zimnego masła/ margaryny 220g mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 150g mrożonego szpinaku Farsz: 400g dynii 1 średnia cebula 3 łyżki zielonego groszku ( u mnie z puszki) 2 jaja 1/3 szklanki mleka 3/4 łyżeczki otartej gałki muszkatołowej 3/4 łyżeczki pieprzu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Papryka faszerowana kaszą orkiszową i wędzonym boczkiem 144

miski. Na tłuszczu wytopionym po boczku podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Do przestygniętego boczku dodajemy kaszę, podsmażoną cebulę z czosnkiem, roztrzepane jajko, posiekaną drobniutko natkę pietruszki oraz olej. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym oraz pieprzem świeżo mielonym dokładnie mieszamy. Przygotowany farsz wkładamy do środka papryki, układamy jedną obok drugiej w naczyniu żaroodpornym zalewamy 3/4 litra

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania