jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:153/455)

Pierożki Ravioli + film 138

cebule 2 łyżki oleju jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz przepis Cebulę i pieczarki drobno siekamy, podsmażamy na tłuszczu, odstawiamy z ognia , przestudzamy . Farsz przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy bułkę tartą , jajko i dokładnie mieszamy. Z przesianej mąki, jajka i gorącej wody wyrabiamy elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wycinamy szklanką krążki .Na każdym krążku układamy porcję

Smakowite Dania
Kaczka barbie z farszem i pieczonymi jabłkami 127

Sucha marynata: 1 łyżeczka majeranku 1/2 łużeczki kurkumy 1/2 łyżeczki soli 2 zabki czosnku przeciśnięte przez praskę Farsz:  200 g surowego boczku  200g watrobki drobiowej ( u mnie z kaczki) 2 namoczone  w mleku i odciśnięte kajzerki 2 jajka 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 pęczek natki pietruszki Dodatkowo: 8-10 średnich mięsistych jabłek goździki pietruszka(...)rozgrzć olej i wrzucić pokrojony w kostkę boczek. Lekko podsmazyć.  Wątróbkę, namoczoną  i odciśniętą bułkę oraz podduszony boczek przekręcić przez maszynkę, dodać jajka, przyprawy, masło i pokrojoną drobno pietruszkę. Wymieszać i tak przygotowanym farszem nadziać kaczkę. Zaszyć grubą nicią, przełożyć do zakrywanego naczynia żaroodpornego i pozostawić w lodówce na kolejne 24 godziny. Po tym czasie kaczkę lekko posmarować

Gosia gotuje
Naleśniki z farszem ruskim 159

obowiązkowo z dużą ilością prażonej cebulki. Składniki (na około 8 dużych naleśników): 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 szklanki mąki 1 duże jajko 2 łyżki oleju szczypta soli łyżka suszonego szczypiorku – opcjonalnie Na farsz: 700g ziemniaków 500g chudego twarogu 3 średnie cebule 4 łyżki oleju sól i pieprz do smaku Dodatkowo: śmietana do posmarowania po 2 plasterki sera(...)Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników. Próbujemy i jeśli jest taka potrzeba, doprawiamy do smaku.   Robimy ciasto na naleśniki – do miski wlewamy mleko, wodę, olej, wbijamy jajko i dodajemy szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy rózgą cukierniczą. Następnie, do miski przesiewamy mąkę i dokładnie mieszamy na gładkie, jednolite ciasto. Ciasto powinno być konsystencji śmietany kremówki i zostawiać cienką

Smaczna Strona
Krokiety z młodą kapustą i pieczarkami 163

bardzo dobrze smakuje. Krokiety najpyszniejsze z czystym czerwonym barszczem, ale solo również świetnie smakują. Składniki: 8-10 usmażonych naleśników Farsz: 1/4 dużej główki młodej kapusty 1 mała marchewka 1 mała cebulka kilka pieczarek sól, pieprz tarty żółty ser + jajko, mleko, bułka tarta do panierowania + olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować. Wrzucić do garnka, zalać wodą, lekko posolić(...)dodać marchewkę. Całość lekko posolić. Dorzucić kapustę, dokładnie wymieszać, chwilę dusić razem, doprawić solą i pieprzem do smaku. 4. Na naleśniki nakładać łyżkę farszu, rozprowadzić, posypać trochę tartym żółtym serem, zwinąć jak krokiety. 5. Panierować w jajku wymieszanym z odrobiną mleka, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego!!! A poniżej przepis

Kuchnia domowa Ani
Pierogi z mięsem. 168

szybciutko znikają. Polecam!!! Składniki na pierogi z mięsem ciasto: około 500g mąki pszennej 350 ml ciepłego mleka farsz: 500g ugotowanego mięsa np.z rosołu lub z innej zupy(ja użyłam wieprzowiny, ale może być również drób) 2 duże cebule 2 jajka 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki majeranku 1/4 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej typu vegeta sól(...)pieprz olej      Farsz. Cebule obieramy, drobniutko siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju. Mięso mielimy, dodajemy połowę usmażonej cebulki (bez oleju), przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, zioła i przyprawy. Dokładnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.      Ciasto. Na stolnicę wysypujemy mąkę formując stożek, robimy w nim wgłębienie i wlewamy trochę mleka. Delikatnie mieszamy

Rozpustne gotowanie
Recykling na całego. Wtórny produkt płyty paździerzowej czyli krokiety! 173

mego lokum) Studenckie dietetyczne krokiety. Wspólne gotowanie!              Krokiety żytnie z farszem pieczarkowo-marchewkowym z kurczakiem i cebulką Składniki(ACHTUNG! Długa lista!) naleśniki   1 szkl mąki żytniej   1/2szkl mąki pszennej   2  jajka 1 szkl mleka   1 łyżeczka proszku do pieczenia   1/2 szkl  wody gazowanej (spulchnia(...)łyżeczki oliwy  przyprawy   sól, pieprz, bazylia, czosnek farsz   500g pieczarek   1 pierś z kurczaka   2 marchewki     cebula   przyprawy sól,   pieprz,   papryka słodka,   chilli   1 łyżeczka oliwy   panierka   2 jajka   otręby Ogarnij co masz w lodówce. Zobacz że alkohol się skończył. Wybierz się do mekki studenckich

Fiolka w kuchni
Quiche ze szparagami 107

całości sama ;) Mam nadzieję, że i Wam zasmakuje!   Quiche ze szparagami Składniki:  Ciasto: 175g mąki 90g zimnego masła szczypta soli Farsz: nieduży pęczek szparagów, najlepiej cienkich serek kremowy 2 jajka żółty ser 150ml śmietany sól, pieprz gałka muszkatołowa tymianek Jak zrobić quiche ze szparagami? Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiać do miski, dodać sól i pokrojone masło - utrzeć(...)chleba. Dodać 2 łyżki zimnej wody i zagnieść na gładkie ciasto. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na około 30 minut.  Przygotowanie farszu: Piekarnik nagrzać do 180 stopni.  Ciasto wyjąć z lodówki, odwinąć z folii i rozwałkować na grubość około 0,5cm. Ciasto ułożyć w formie do tary (najlepiej z wyjmowanym spodem

Codzienne Gotowanie
Tarta na spodzie z kaszy jaglanej z łososiem, porem i camembertem 240

wody 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli 1/3 szklanki parmezanu 1/3 szklanki mąki jaglanej 1 łyżka masła do wysmarowania formy sól farsz: 300 g łososia 1/2 pora 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku sól, pieprz, szczypta cukru masa jajeczna: 4 jajka 120 g sera camembert 80 ml śmietanki 30% sól, pieprz 3 łyżki tartego parmezanu Przygotowanie: Jaglany spód: Kasze jaglaną przepłukać(...)przez 15 minut. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Ugotowaną kaszę jaglaną ostudzić, dodać parmezan, jajka, mąkę. Gnieść ręką do uzyskania ciasta. Formę na tartę wysmarować masłem, wyłożyć kaszę na dno oblepiając brzegi oraz spód. Wstawić do piekarnika i piec przez około 15 minut z termoobiegiem. Farsz: Łososia oddzielić od skóry i pokroić na 1 – cm kawałki. Pora, czosnek

Jaglusia
Krokiety z kapustą i grzybami 136

Krokiety z kapustą i grzybami, takie domowe, odsmażone i chrupiące. Farsz z kapustą kiszoną z dodatkiem tartej marchewki, suszonymi grzybami (własnoręcznie zbieranymi:) – podgrzybkami i borowikami) oraz pieczarkami. Wszystko delikatnie doprawione solą i pieprzem. Wspaniały dodatek do świątecznego barszczu czerwonego lub na co dzień na obiad, polecam!   Krokiety z kapustą i grzybami, takie domowe, odsmażone i chrupiące. SKŁADNIKI(...)dodaję posiekane drobno pieczarki (można zetrzeć na tarce o dużych oczkach), posiekane grzyby i kapustę. Całość smażę kilkanaście minut, przyprawiam. Jajka roztrzepuję w misce, lekko solę i pieprzę. Rozgrzewam na patelni olej rzepakowy. Na każdym naleśniku rozsmarowuję dwie łyżki farszu, zwijam (od góry ku środkowi jednocześnie postępując tak samo z dołem – jak kopertę, następnie zwijam wzdłuż jak sajgonki). Obtaczam

Zasmakuj Kuchni
Rogale Świętomarcińskie 176

świeżych drożdży  250 ml mleka 3,2%  60 g cukru  70 g masła 1 duże jajko  2 żółtka  1 szczypta soli  150 g masła (zamrożonego)   Farsz:    200 g białego maku  50 g biszkoptów  100 cukru pudru ( w zależności od upodobań(...)przed pieczeniem 1 łyżka mleka do posmarowania rogali przed pieczeniem  1 szklanka cukru pudru 4 łyżki wody  50 g blanszowanych, posiekanych migdałów    Ciasto: Jajko i żółtka zmiksowałam z cukrem.Polowe mleka podgrzałam, dodałam do niego drożże łyżeczkę cukru i dwie łyżki mąki.Zostawiłam rozczyn do wyrośnięcia na 15 minut.Po wyrośnięciu dodałam do zmiksowanych jaj. Podgrzałam

Różowa kuchnia
Schab nadziewany brokułem, serem i pieczarkami 179

łyżki oleju 2-3 łyżeczki musztardy mielona papryka słodka i ostra sól, pieprz Farsz: ok. 8-10 pieczarek 100-150 g żółtej mozzarelli 2-3 różyczki ugotowanego brokuła (opcjonalnie) 1 cebula papryka mielona słodka i ostra sól, pieprz 1 łyżeczka bułki tartej Dodatkowo: 1-2 jajka bułka tarta sól, pieprz olej   Umyty i osuszony ręcznikiem papierowym schab oczyszczamy(...)Studzimy. Mozzarellę kroimy w kostkę. Dodajemy do przestudzonych pieczarek. Brokuł kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do pozostałych składników. Całość oprószamy bułką tartą, mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy kieszonki schabowe. Spinamy wykałaczką. Do głębokiego talerza wybijamy jajko. Oprószamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Na płytki talerz wsypujemy bułkę tartą. Panierujemy mięso w jajku i bułce. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotleciki smażymy

Smaki Na Talerzu
Pierogi z kaszanką gryczaną 184

popularna, może nawet nie wszystkim znana potrawa – pierogi z kaszanką gryczaną. Składniki na ciasto: - 1 kg mąki tortowej - 100g miękkiego masła - 3 żółtka - 1 całe jajko - 1,5 łyżeczki soli - 1/2 litra gorącej wody Farsz: - 1,2kg kaszanki - 2 duże szalotki bananowe - majeranek - pieprz - olej Dodatkowo: - boczek wędzony i cebula do okraszenia pierogów Kaszankę pozbawiamy osłonek, kroimy w plasterki. Szalotki(...)kaszanka się rozpadnie doprawiamy według potrzeb i gustu – majerankiem, pieprzem (przed doprawieniem warto spróbować) . Odstawiamy do ostudzenia. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, miękkie masło – siekamy nożem. Dodajemy żółtka i całe jajko. Mieszamy składniki. Wlewamy gorącą wodę zarabiając ciasto poczatkowo nożem, następnie wyrabiamy ręką. Gdy składniki się dobrze połączą, a ciasto jest gładkie zawijamy je w ściereczkę i odstawiamy

mojewypiekiinietylko
Pierogi z mięsem z kurczaka i pieczarkami 160

Sałatki z Patisona firmy ORZECH.   Zapraszam i życzę smacznego :) SKŁADNIKI: Ciasto na ok 60 pierogów: 1.5 kg mąki 2 szklanki wrzącej wody 2 jajka sól i pieprz do smaku 100 g masła FARSZ: Farsz 1.5 kg fileta z kurczaka 2 kg pieczarek 3 łyżki warzywka sól i pieprz do smaku 2 cebule olej do smażenia   DODATKOWO(...)Wbijam jajka. Następnie stopniowo dolewam wrzącą wodę i zagniatam dodaje masło. Jeśli ciasto jest za bardzo mokre dodaję mąki jeśli jest suche dodaję wody. Zagniatam. Ciasto musi być elastyczne. Dziele na porcję. Pozostałe ciasto przykrywam ściereczka tak by nie było suche. Wałkuję bardzo cienko ok 2 mm. Wykrawam krążki. Na środek kładę porcję farszu. Zaklejam pierogi

Gotowanie Patki
Pierogi z jagodami 176

cierpkimi jagodami - żyć nie umierać! Lubicie pierogi z jagodami? Składniki  (na ok. 40 średnich pierogów) : * ciasto: - 3 szklanki mąki (przesianej) - 3/4-1 szklanka wrzątku - 1 jajko (rozmiar L) - 3/4 łyżeczki soli - 1 łyżka oleju * farsz: - jagody ok 250g - 2-3 łyżki cukru - śmietana/jogurt  Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki umieszczamy w maszynie i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto (na wolnych obrotach

CookYourself
Kruche ciasto z gruszkami i jabłkami 155

jabłek i gruszek z dodatkiem nektarynek. Najlepiej to ciasto przygotować dzień wcześniej, żeby farsz zdążył się związać. Ja zrobiłam ciasto tego samego dnia i farsz się rozlewał, ale i tak smakował świetnie. Składniki: ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 3 szklanki mąki pszennej ½  szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 - 4 łyżki kakao nadzienie(...)opakowanie galaretki cytrynowej Wykonanie: Przygotować farsz: Owoce obrać, usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w kostkę. Owoce przełożyć do garnka, sok z cytryny i smażyć na małym ogniu aż owoce puszczą sok i smażyć przez około 30 minut aż część owoców się rozpadnie. Owoce ostudzić, dodać cukier i galaretkę. Całość dokładnie wymieszać. Przygotować ciasto: Jajka, cukier i margarynę utrzeć

Mama Gotuje
W domu: wariacja na temat pierogów ruskich 264

się idealnie! Zapraszam SKŁADNIKI: na ciasto (z podanych proporcji ciasta starcza na ok. 70 pierogów): 4 szklanki mąki 1 jajko 1,5 cm pasek masła (z dużej kostki) ciepła woda do zarobienia (mi wyszło ok. 250 ml) sól na farsz (z tej proporcji farszu starcza na ok. 30 pierogów): kostka twarogu półtłustego 10 dag wątróbki pęczek szczypiorku pieprz, sól PRZYGOTOWANIE(...)Ciasto wyrabiamy z podanych składników – do mąki dodajemy łyżeczkę soli, masło pokrojone na kawałki oraz jajko i wyrabiamy ręcznie dodając po trochę wody. Ciasto ma być gładkie i elastyczne. Po wyrobieniu odstawiamy ciasto na 15 min. w misce pod przykryciem. W tym czasie przygotowujemy farsz. Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy sól i pieprz. Wątróbkę smażymy na maśle i w trakcie smażenia

Kuchnia w biegu

Proponowane wyszukiwania