jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:149/455)

Pierogi z młodą kapustą 131

czerwonym barszczykiem będą pyszną propozycją obiadową. Pierogi podałam na głębokim talerzu Porcelana Bogucice "Antonio" , barszczyk w kubku "Filona" . Ciasto: 1 kg mąki 2 łyżki oleju jajko szczypta soli ok 1 szkl gorącej wody Farsz: 1 główka młodej kapusty 20 dag kiełbasy wiejskiej 3 łyżki oleju cebulka + szczypior sól, pieprz Farsz: najlepiej przygotować go dzień wcześniej. W dużym garnku ugotować drobno

Smakołyki Asi
Jajka faszerowane groszkiem 151

majonez.Za pomocą blendera miksujemy je na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy każdą połówkę jajka, przykrywamy wierzchnią częścią jajka. Jajka możemy przekroić na pół i wypełnić farszem

Bajeczna Kuchnia
Quiche z pieczarkami 185

mąki  (1 1/2 szklanki) 125 g masła  1 płaska łyżeczka soli śmietana kremówka koło 1/4 szklanki lub tyle ile zabierze ciasto Na farsz  : 500 g pieczarek 2 cebule 2 jajka 3/4 szklanki śmietanki kremówki 150 g sera żółtego sól , pieprz olej + łyczka masła Wykonanie : Cebule kroimy w cienkie półplasterki  tak samo pieczarki  Rozgrzewamy olej

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Naleśniki z nadzieniem kapuściano- paprykowym 136

Naleśniki w wersji wytrawnej- z farszem kapuścianym. Pycha! Składniki na naleśniki: 3 jajka 12 łyżek mąki 1 szklanka mleka ¾ szklanki wody 6 łyżek oleju sól do smaku cukier do smaku Składniki na nadzienie: ½ kg kapusty 1 szklanka mleka 2 cebule 4 łyżki oleju sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku 2 czerwone papryki tłuszcz do smażenia Wykonanie naleśników

Tradycyjna Kuchnia
Torcik naleśnikowy a'la lazania 200

lazanii. składniki: naleśniki 3 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 duża szczypta soli 1 szczypta cukru 1 jajko 2 łyżki oleju + olej do smażenia farsz mięsny 700 g mięsa mielonego, u mnie z łopatki 1 cebula 250 g przecieru pomidorowego oregano sól,pieprz olej do smażenia beszamel 2 łyżki masła

Monia miesza i gotuje
Gołąbki z czerwonym ryżem i kaszą bulgur 127

które idą przez środek każdego liścia. Nie wylewamy wody z parzenia. Ryz i kaszę gotujemy w oddzielnych garnkach al dente (wg instrukcji na opakowaniu). Mieszamy z jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem kolorowym. Zawijamy farsz w liście kapusty. Dno garnka wykładamy zewnętrznymi liśćmi, których nie wykorzystaliśmy podczas parzenia. Przygotowane gołąbki wkładamy do garnka, zalewamy wodą z parzenia liści i dusimy

Marder&Marder Manufacture
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 142

faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Tom niestety nie lubi takich wegetariańskich, ja wręcz odwrotnie ... Ciasto:   0,5kg mąki,  jajko,   szklanka wody,  sól,  Zagnieść wszystkie składniki. Farsz:  2 szklanka kaszy, ugotować na pół miękko, ser biały-ilość wg uznania, podsmażona cebulka, sól, pieprz

Anioły w kuchni
Perliczka nadziewana kaszą gryczaną 176

zostawić pod przykryciem jeszcze 10 minut. Orzechy pokroić. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Pietruszkę, orzechy, boczek dodać do kaszy. Wymieszać, doprawić do smaku solą. Jajko rozbełtać, wymieszać z kaszą. Perliczkę nadziać farszem zostawiając trochę luzu. Otwory spiąć wykałaczkami a następnie nitką zasznurować wokół wykałaczek.  Perliczkę posmarować masłem. Formę do pieczenia posmarować masłem, ułożyć perliczkę Wstawić do piekarnika nagrzanego

królestwo garów
Muszle makaronowe ze szpinakiem 122

Pomidory gotujemy i doprawiamy do smaku. Sos wylewamy na dno naczynia żaroodpornego.  Do gorącego szpinaku dodajemy ser ricotta, czosnek oraz przyprawy. Na koniec wbijamy jedno jajko i energicznie mieszamy. Następnie przekładamy nasz farsz do rękawa cukierniczego i faszerujemy nim muszle makaronowe. Tak przygotowane, układamy na sosie pomidorowym (nie topimy tylko lekko zanurzamy). Na wierzch kruszymy ser mozzarella i całość

KuukBuuk
Barszcz z pasztecikami 155

drobno pokrojone masło i sól. Zagniatać, a w między czasie wlewać po łyżce śmietanę. Ciasto rozwałkować na ok 3mm i nożem wykrajać prostokąty. Z brzegu układać farsz i zawijać. Gotowe paszteciki posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do pieca na 200st C na ok 10min........ Smacznego

Gaździnka warzy
Naleśniki chłopskie 1383

fanów pierogów ruskich i naleśników;) Zapraszam do eksperymentów:) Naleśniki chłopskie   Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1 jajko 1 łyżeczka suszonego koperku szczypta soli Farsz: 200 g sera białego 7 ugotowanych ziemniaków cebula sól  pieprz vegeta Przygotowanie: Ciasto - wszystkie składniki miksujemy i smażymy cienkie naleśniki. Do smażenia naleśników polecam specjalną, cienką

Lawendowe Niebo
Gołąbki z dzikim ryżem i chili 182

łyżka mąki  olej do smażenia  suszona bazylia i oregano Ryż gotujemy wg polecenia producenta na półtwardo, później studzimy go. Następnie mieszamy z mięsem, jajkiem i solą i pieprzem, tak, aby farsz był ścisły. Kapustę wkładamy do garnka gotujemy przez około 10 minut. Następnie wyjmujemy ją z garnka i delikatnie oddzielamy liście od głąba. Jeśli sprawia nam to trudność

Bon Appetit Małgorzaty
Naleśniki z serem i jabłkami 270

powinny posmakować wszystkim miłośnikom połączenia sera, jabłek i cynamonu :) Składniki: Naleśniki: niepełna szklanka mąki pszennej niepełna szklanka mąki pełnoziarnistej 1 szklanka mleka pół szklanki wody 3 jajka sól, cukier do smaku olejek pomarańczowy Farsz: 350 g białego sera cynamon cukier 2 jabłka starte na dużych oczkach Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, odstawiamy na 15 minut

Kuchnia domowa Ani
Naleśniki z fetą i szpinakiem 149

Zapraszam Was dziś na zupełnie nie-halloweenowe, za to pyszne naleśniki. Składniki: Naleśniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 czubate szklanki mąki pszennej 2 jajka 1/2 łyżeczki soli kilka łyżek oleju Farsz: 100-150 g sera typu feta 500 g świeżego szpinaku typu baby 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego świeżo mielony pieprz Sposób wykonania

Kuchnia domowa Ani
Klopsy w skórkach 151

moczymy a następnie odciskamy wodę. Łopatkę mielimy dwukrotnie. Mięso z kurczaka, marchew, cebulę, czosnek i bułkę również przepuszczamy przez maszynkę.    Do zmielonego mięsa dodajemy jajka i przyprawy do smaku. Wyrabiamy nasz farsz.    Rozkładamy skórkę i częściowo wypełniamy ją farszem. Układamy odłożone kawałki mięsa oraz marchewkę. Uzupełniamy farszem.    Składamy brzegi skórki i zszywamy

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania