jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:150/455)

Barszcz z pasztecikami 151

drobno pokrojone masło i sól. Zagniatać, a w między czasie wlewać po łyżce śmietanę. Ciasto rozwałkować na ok 3mm i nożem wykrajać prostokąty. Z brzegu układać farsz i zawijać. Gotowe paszteciki posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do pieca na 200st C na ok 10min........ Smacznego

Gaździnka warzy
Naleśniki chłopskie 1381

fanów pierogów ruskich i naleśników;) Zapraszam do eksperymentów:) Naleśniki chłopskie   Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1 jajko 1 łyżeczka suszonego koperku szczypta soli Farsz: 200 g sera białego 7 ugotowanych ziemniaków cebula sól  pieprz vegeta Przygotowanie: Ciasto - wszystkie składniki miksujemy i smażymy cienkie naleśniki. Do smażenia naleśników polecam specjalną, cienką

Lawendowe Niebo
Gołąbki z dzikim ryżem i chili 178

łyżka mąki  olej do smażenia  suszona bazylia i oregano Ryż gotujemy wg polecenia producenta na półtwardo, później studzimy go. Następnie mieszamy z mięsem, jajkiem i solą i pieprzem, tak, aby farsz był ścisły. Kapustę wkładamy do garnka gotujemy przez około 10 minut. Następnie wyjmujemy ją z garnka i delikatnie oddzielamy liście od głąba. Jeśli sprawia nam to trudność

Bon Appetit Małgorzaty
Naleśniki z serem i jabłkami 266

powinny posmakować wszystkim miłośnikom połączenia sera, jabłek i cynamonu :) Składniki: Naleśniki: niepełna szklanka mąki pszennej niepełna szklanka mąki pełnoziarnistej 1 szklanka mleka pół szklanki wody 3 jajka sól, cukier do smaku olejek pomarańczowy Farsz: 350 g białego sera cynamon cukier 2 jabłka starte na dużych oczkach Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, odstawiamy na 15 minut

Kuchnia domowa Ani
Naleśniki z fetą i szpinakiem 145

Zapraszam Was dziś na zupełnie nie-halloweenowe, za to pyszne naleśniki. Składniki: Naleśniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 czubate szklanki mąki pszennej 2 jajka 1/2 łyżeczki soli kilka łyżek oleju Farsz: 100-150 g sera typu feta 500 g świeżego szpinaku typu baby 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego świeżo mielony pieprz Sposób wykonania

Kuchnia domowa Ani
Klopsy w skórkach 149

moczymy a następnie odciskamy wodę. Łopatkę mielimy dwukrotnie. Mięso z kurczaka, marchew, cebulę, czosnek i bułkę również przepuszczamy przez maszynkę.    Do zmielonego mięsa dodajemy jajka i przyprawy do smaku. Wyrabiamy nasz farsz.    Rozkładamy skórkę i częściowo wypełniamy ją farszem. Układamy odłożone kawałki mięsa oraz marchewkę. Uzupełniamy farszem.    Składamy brzegi skórki i zszywamy

Maminek kulinarny
duszona papryka nadziana ryżem z mięsem drobiowym... 152

papryki odciąć od brzegu z 1,5 cm czubek razem z ogonkiem ze środka papryki usunąć pestki i paprykę opłukać ugotowany ryż wymieszać z mielonym mięsem, jajkiem i resztą przypraw i składników nakładać farsz do papryk lekko ubijając papryki wybieram takie, aby mogły stać i nie miały czubka ostrego do garnka włożyć wkład do pary lub sitko rozkładane - papryki się

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 143

mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Moi bliscy uwielbiają  gryczane, które prezentuję poniżej... Ciasto:  0,5kg mąki,  jajko,  szklanka wody,  sól,  Zagnieść wszystkie składniki. Farsz:  2 szklanka kaszy, ugotować na pół miękko, ser biały-ilość wg uznania, podsmażona cebulka, sól, pieprz

Anioły w kuchni
Tradycyjne gołąbki na ostro 234

polecam ( majeranek, oregano) pieprz, sól Przygotowanie: Ryż ugotuj w osolonej wodzie i go ostudź, Cebulę posiekaj i podsmaż następnie połącz z ryżem. Do miski dodaj mięso, jajka, przyprawy (sól, pieprz, zioła). Wymieszaj dokładnie farsz. Następnie z kapusty usuń głąb i włóż kapustę do garnka z gorącą wodą ( gotuj ok 5 min). Zewnętrzne liście ułóż na dno garnka, w którym będą

Niezły Młynek
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem 304

beszamelem są  pycha:) składniki: naleśniki 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 duża szczypta soli Kamis 1 szczypta cukru 1 jajko 2 łyżki oleju + olej do smażenia farsz 500-600 g świeżego szpinaku 1/2 kostki fety 3 łyżki śmietany sól, pieprz  Kamis sos beszamelowy starty ser żółty do posypania Przygotować ciasto naleśnikowe - dokładnie

Monia miesza i gotuje
Pierogi z soczewicą i grzybami w barszczyku zatopione 186

pierogi: Ciasto: 800 g mąki pszennej 2 jajka 200-220 ml wody szczypta soli Farsz: 1,5 szkl. soczewicy czerwonej 1 duża cebula garść suszonych leśnych grzybów 250 g pieczarek sól, pieprz Wykonanie: Soczewicę ugotować w niewielkiej ilości lekko osolonej wody. Suszone grzyby ugotować w wodzie - odcedzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę - podsmażyć na oleju rzepakowym. Pieczarki i grzyby pokroić

kolorowotorcikowo
Śniadanie mistrzów ;) 316

Jajka dokładnie rotrzepujemy widelcem, dodajemy pieprz i sól. Zmniejszamy ogień na gazie i dodajemy środek z wydrążonych bułek, mieszamy. Następnie wylewamy jajka na patelnię. Mieszamy aż jajka się zetną. Do wydrążonych bułek nakładamy farsz. Posypujemy szczypiorkiem i serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 15-20 minut. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Placki z ziemniaków nadziewane szpinakiem 295

naleśnikach, pierogach czy właśnie plackach Z przepisu wychodzi 8 średniej wielkości placków. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym. 500 g ziemniaków 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej + do podsypywania (ok. 1/2 szklanki) szczypta soli szczypta pieprzu Farsz: 200 g mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 50 g sera feta 1 mała cebula szczypta soli szczypta pieprzu Dodatkowo: olej do smażenia Obrane ziemniaki(...)ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Lekko przestudzić i dokładnie ugnieść za pomocą ugniatarki do ziemniaków lub przecisnąć przy pomocy praski. Wymieszać łyżką z jajkiem, mąką, solą i pieprzem. Ciasto wyłożyć na stolnicę i podsypując mąką wyrobić ręką do uzyskania jednolitej, nielepiącej się konsystencji. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Dodać mrożony szpinak i smażyć

Bullio
Pierekaczewnik 245

zaczyn na ciasto 1 szkl wody (ciepłej) 0,5 kostki drożdży 1 łyżka mąki 1 łyżka cukru ciasto 1kg mąki 1 szkl wody 5 jajek 1 łyżeczka soli do smarowania ciasta 1 kostka masła farsz 1,5kg udźca z indyka (można dać wołowinę lub karkówkę, gęsinę, pokroić w drobne kawałeczki) 6 dużych cebul (pokroić w piórka) 0,5 główki czosnku(...)indykiem (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 szkl wody (ciepłej) 0,5 kostki drożdży 1 łyżka mąki 1 łyżka cukru 1kg mąki 1 szkl wody 5 jajek 1 łyżeczka soli 1 kostka masła 1,5kg udźca z indyka (można dać wołowinę lub karkówkę, gęsinę, pokroić w drobne kawałeczki) 6 dużych cebul (pokroić w piórka) 0,5 główki czosnku

CoolinarniePL
Krokiety z mięsem 129

ciasto na naleśniki  tu 600 g mięsa z rosołu 2 marchewki  1 pietruszka 1/2 selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz dodatkowo 2 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Mięso razem z warzywami z rosołu zmielić w maszynce.  Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju(...)praskę i chwilę razem podsmażyć. Do mięsa dodać cebulę, majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Na każdy naleśnik na całość nakładamy farsz i zwijamy jak krokiety. W misce roztrzepać jajka, dodać mleko i odrobinę soli, wymieszać. Następnie każdy krokiet panierujemy w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania