Szakszuka

Szakszuka

Szakszuka

Na to danie szykowałam się od dawna… a zobaczyłam je podczas codziennej kulinarnej “prasówki” Świetny wybór na rodzinne przywitanie dnia:) No to jest, pychotka mówię Wam! Szakszuka ( wielki bałagan ) to danie kuchni tunezyjckiej – bardzo aromatyczne smażone pomidory z papryką i cebulą z dodatkiem koncentratu pomidorowego, czosnku i przypraw – szczególnie królującego tu kminu – oraz jajek – no pyszne śniadanie dziś mieliśmy! Bagietka zamoczona w tym daniu jest obłędn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.