Na to danie szykowałam się od dawna… a zobaczyłam je podczas codziennej kulinarnej “prasówki” Świetny wybór na rodzinne przywitanie dnia:) No to jest, pychotka mówię Wam! Szakszuka ( wielki bałagan ) to danie kuchni tunezyjckiej – bardzo aromatyczne smażone pomidory z papryką i cebulą z dodatkiem koncentratu pomidorowego, czosnku i przypraw – szczególnie królującego tu kminu – oraz jajek – no pyszne śniadanie dziś mieliśmy! Bagietka zamoczona w tym daniu jest obłędn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...