jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:58/140)

KRUCHE SEROWE PIEROŻKI NADZIEWANE CZEKOLADĄ 185

pojemniku. Miękkie a zarazem kruche można nadziewać dowolnie, u mnie są z czekoladą, jednak doskonale będą też smakowały z powidłami, marmoladą czy innym nadzieniem. Spróbujcie koniecznie :) Do przygotowania serowych pierożków   wykorzystałam  twarożek sernikowo- kanapkowy "Mój ulubiony"  od  Wieluń . Składniki: * 3 szklanki mąki pszennej * 200 g twarogu zmielonego * 1 jajko * 1/2 szklanki cukru * 150 g masła

Zrób to smacznie
NALEŚNIKI DYNIOWE 143

Mleko, wodę, mus z dyni i jajka mieszamy aż składniki dobre się połączą. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia  energicznie mieszamy trzepaczką. Ciasto nie powinno być zbyt gęste ani rzadkie.  Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wlewa chochelką porcję ciasta i smażymy z obu stron na zloty kolor. Naleśniki nadziewamy ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierogi z jagodami + przepis na ciasto pierogowe bez jajek 175

jagodzianki, a nie po jakiejś pseudoowocowej mazi, jaką nadziewają producenci swoje wyroby. Chyba zresztą, nigdy nie jadłam dobrych pierogów z jagodami kupnych, zawsze domowe, nawet te nieudane, wygrają z tymi sklepowymi. Ponieważ to jak zwykle wspomnienie dzieciństwa, to i dzisiaj ciasto na pierogi, takie jak robi moja mama, czyli bez jajek. Najprostsze ciasto pierogowe z dodatkiem letniej, przegotowanej wody

Mieszam w Garnku
Puszyste bułeczki drożdżowe z nasionami chia 158

komentarzami czytelników u Pauliny. - Bułek nie musimy smarować jajkiem. Posmarowane wodą będą wyglądały, jak z piekarni (na zdjęciu nr 1 ta bez nasion chia. - Piekłam w piekarniku z termoobiegiem. - Z tego samego ciasta można upiec rogaliki. - Nie dosypujcie mąki. Ciasto będzie luźne, ale takie ma być. - Nie próbowałam ich jeszcze nadziewać, ale moim zdaniem, nadają się do tego idealnie. Puszyste

mojewypiekiinietylko
koreczki z tortilli z tuńczykiem 334

Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć. Jajka, rybę i majonez wymieszać i przyprawić pieprzem. Tortillę włożyć do mikrofalówki na 10 sekund, żeby zmiękły. Rozłożyć je na blacie "na zakładkę". Na plackach rozłożyć liście sałaty. Posmarować je pastą z tuńczyka i zwinąć w rulon. Kroić na małe kawałki i nadziewać je na wykałaczkę. Dodatkowo nabijać winogrona lub pomidorki koktajlowe

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jabłkowe naleśniki z indykiem, mimolette i surówką na zdrowy lunch 154

tych składników wychodzi około 8-10 sztuk nadziewanych naleśników więc mamy zapewniony lunch dla całej rodziny. Celowo użyłam 2 rodzajów surówek ponieważ ja lubię bardziej z kukurydzą a mąż z pomidorami ;) 2 szklanki ekologicznej mąki pszennej szklanka wody gazowanej świeży sok z jabłek i owoców granatu Marwit (250ml) 2 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego   10 plasterków sera mimolette

Mienta blog
Profiteroles nadziewane kremem pomarańczowym z advocatem w polewie czekoladowej 171

masa ostygnie miksując dodajemy kolejno po jednym jajka. Można mieszać również drewnianą łyżką. 5 Gdy masa będzie gładka przy pomocy szprycy z końcówką dużej gwiazdki wyciskamy małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec:  20-30 min w temperaturze 180 stopni Krem pomarańczowy: Wszystkie składniki zmieszać. Gotowym kremem nadziewać ostudzone ptysie szprycą z końcówką do nadziewania. Polewa czekoladowa

KreatywnePiny
Bakłażany nadziewane makaronem. 134

Hej :) Lubicie psiankę podłużną ? Hihi zawsze bawi nas ta właściwa nazwa bakłażana. Ciekawe, że ma jeszcze kilka ciekawych nazw: gruszka miłosna, jajko krzewiaste, bakman i oberżyna

vegetanie
DUUUŻO RZODKIEWKI 156

jest jej naprawdę sporo! Ugotowane na twardo jajka ścieram także na tarce z najmniejszymi oczkami, dorzucam do odsączonych startych rzodkiewek. Dodaję śmietanę, majonez i musztardę. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wkładam na noc do lodówki, aby smaki się wyostrzyły:) Zjadamy z tradycyjnym w naszym domu Murzynem (ciasto drożdżowe nadziewane białą kiełbasą, wędzonym boczkiem i szynką - PYCHA!) , pasztetem. Smacznego

KUCHARNIA
Pieczone pierogi z jabłkami i rodzynkami 163

masła 4 dag drożdży 2 jajka 1/2 - 3/4 szklanki mleka łyżeczka cukru sól (łyżeczka lub mniej) Składniki nadzienia: 1 kg kwaśnych jabłek 10-20 dag rodzynek ew. imbir lub cynamon 1 żółtko wymieszane z łyżką mleka do posmarowania pierogów gruby cukier do posypania pierogów Przepis na pierogi pieczone nadziewane jabłkami i rodzynkami: Rodzynki zalać wrzątkiem, po chwili odlać

Rodzinka w kuchni
Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym 296

Pyszne paluchy z tłuczonych ziemniaków, nadziewane szpinakiem, suszonymi pomidorami, zmielonymi orzeszkami ziemnymi i podane z sosem czosnkowo-orzechowym. Paluchy są mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Mniam… To ciekawa propozycja na smaczny i niebanalny obiad. Składniki: Paluchy ziemniaczane: 700 g ziemniaków 3/4 szklanki mąki 1 duże jajko 1 łyżka masła sól pieprz Farsz: 100 g młodego szpinaku

Oryginalny smak
Naleśnikowe tortille z kurczakiem, sałatą i pomidorem 192

przygotowania wykorzystuję naleśniki pozostałe z obiadu, a nadziewam tym, co akurat w lodówce znajdę. Jest to fantastyczny sposób na pyszne dane, jednocześnie dość lekkie i sycące. Składniki na około 4-6 porcji: naleśniki: 2 szklanki wody 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko Wszystkie składniki roztrzepać razem. Powinna wyjść dość rzadka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Rolada szpinakowa z serkiem topionym i pieczarkami 159

roladę zobaczyłam na przyjęciu weselnym. Nadziewana była łososiem i wyglądała rewelacyjnie. Postanowiłam  ż e również ją przygotuje w swoim domu, ale z innym nadzieniem. Farsz przygotowałam z pieczarek i cebulki. Rolada bardzo mi smakowała mam nadzieje, ze Wam również posmakuje :)  Biszkopt szpinakowy: szpinak świeży 1 opakowanie (230 g) jajka 4 szt., czosnek 3 ząbki

kulinarne odsłony pati
Jaja faszerowane tuńczykiem 157

ruccola 50 g oliwki zielone nadziewane z 20 szt Sos Winegret : oliwa z oliwek  2 łyżki sok z cytryny   papryka czerwona mielona 1 szczypta sól i pieprz   Krok 1 Ruccole rozsypujemy na dużym talerzu  i skrapiamy sosem winegret ( oliwa,sok z cytryny papryka sól i pieprz). Krok 2 Jajka gotujemy na twardo kroimy w poprzek

Różowa kuchnia
Czebureki- pierożki smażone w głębokim oleju z mięsnym farszem 143

Czebureki czyli placki nadziewane farszem z mielonego mięsa to tradycyjna potrawa kuchni Tatarskiej. Czebureki podbiły serca i żołądki także innych nacji.  W Polsce wykonywana przez starsze gospodynie podczas rodzinnych świąt na potrzeby domowników. Składniki na ciasto: 35 dag mąki 12 dag masła ½ łyżeczki mielonej gorczycy 1 jajko Składniki na farsz: 25 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 surowe ziemniaki

Tradycyjna Kuchnia