jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:65/140)

Kalafior nadziewany mięsem mielonym 250

Mój ulubiony przepis na szybki, zdrowy i smaczny obiad - czyli pora na kalafiora ;) SKŁADNIKI kalafior 500g mielonego mięsa wieprzowego + ulubione przyprawy np sól czosnkowa, szczypta gałki

zielonacukinka
mięciutkie domowe nadziewane pierniczki 3553

składniki: 150 g maki pszennej 150 g mąki żytniej 45 g cukru 125 g miodu 2 łyżki mleka 50 g masła 1 jajko 1 łyża kakao

Domowy Smak Jedzenia
Brownie z malinami 187

nadziewania użyłam mrożonych malin, które miałam jeszcze z zeszłego sezonu i właśnie takie wkładałam do środka, czyniąc brownie lekko kwaskowym w środku. Zobacz również inne przepisy na -----> BROWNIE Brownie z malinami - przepis: Składniki: (na 20 muffinek) 250 g gorzkiej czekolady 250 g masła 300 g cukru 50 g cukru pudru 4 jajka 32 g cukru waniliowego

Moje Qulinaria
Krokiety nadziewane serem, szynką, pieczarkami i ogórkiem kiszonym 201

Bardzo fajne danie na obiad lub podwieczorek. Składniki: Proporcje są proste. Na jeden naleśnik przypada: 1 średniej wielkości pieczarka 2 plasterki żółtego serca (ewentualnie ser

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Roladki nadziewane pomidorami i mozzarellą 376

nadziewane serem mozzarellą i suszonymi pomidorkami . Mięsko jest przepyszne i soczyste , połączenie mozzarelli z suszonymi pomidorkami zalewanymi oliwą z ziołami daje niesamowity smak i aromat :) Składniki ; 2, 3 piersi z kurczaka 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju  sól selerowa Skworcu    Bazylia suszona Skworcu Pieprz zielony Skworcu  Czosnek granulowany Mozzarella  bułka tarta jajka

Sama słodycz i szczypta chili
Uszka z grzybami do barszczu 340

uszka do barszczu, nadziewane farszem z borowików, kozaków i pogrzybków. Smakują wybornie, a w Wigilię w czerwonym barszczu przeważnie podawane są jako pierwsze danie w Polskich domach. Lepienie czas zacząć! Ciasto na uszka robimy podobnie jak na pierogi ale w mniejszych ilościach. Składniki na ciasto; 2 szklanki mąki pszennej typ 500 lub 550 1 jajko sól  woda

Apetyczna babeczka
Ciasteczka zbożowe 172

Kruche kwiatki migdałowe nadziewane (kruche ciasteczka migdałowe) albo Kruche ciasteczka czekoladowe , czy też Ciasteczka kruche z orzechami . Wszystkie te ciasteczka są delikatne, kruche, pyszne. Przepis na 16 sporej wielkości ciasteczek zbożowych: 1 szkl. mąki 1/2 szkl musli z rodzynkami 1/2 szkl. otrąb granulowanych z truskawkami 1/2 szkl. cukru 50 g masła lub margaryny 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka jaglane 248

Kruche kwiatki migdałowe nadziewane (kruche ciasteczka migdałowe) albo Kruche ciasteczka czekoladowe , czy też Ciasteczka kruche z orzechami . Wszystkie te ciasteczka są delikatne, kruche, pyszne. Ciasteczka jaglane z żurawiną i migdałami: Przepis na 16 sporej wielkości ciasteczek jaglanych: 1 szklanka płatków jaglanych 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/2 szklanki cukru 1 kopiasta masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Naleśniki-zeberki, z serem i z truskawkami 247

truskawki okazały się naprawdę pachnące, soczyste i słodkie. Ale i tak wszyscy wiemy że to nasze, polskie, czerwcowe- są najlepsze! Zaczynamy pracę od naszykowania ciasta na naleśniki- 3 całe jajka, mąkę, olej lub rozpuszczone masło i mleko mieszamy dokładnie, żeby nie było grudek, mikserem ręcznym lub rózgą. Ciasto naleśnikowe lubi sobie odpocząć- możecie o nim zapomnieć na godzinkę(...)nawet najświeższych białek. A nasze muszą być jak najsztywniejsze. Dodajcie do nich szczyptę soli. Już ubite dodajcie do przygotowanej wcześniej masy serowej z żółtkami i dokładnie wymieszajcie.   Nie nadziewajcie takich naleśników gotowym serem z wiaderka, ricottą czy twarożkiem wiejskim. To sery które mają w sobie dużo wody. Nadzienie się nie zetnie i będzie wypływać. Chudy ser pozbija się

Karo in the Kitchen
Ravioli z twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim 286

Pierożki nadziewane twarogiem utartym z czosnkiem niedźwiedzim i polane aromatycznym masełkiem. Przepyszne! A produkty do ich przygotowania nie zawierają laktozy, więc osoby z nietolerancją również mogą cieszyć się ich wyjątkowym smakiem. Ravioli są delikatne i lekkie, a czosnek niedźwiedzi podwyższa walory zdrowotne. Ciasto na ravioli: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 1 jajko 1/4 szklanki wody 2 łyżki

https:KKuchniaMniam
Pączki z marmoladą 151

miejscu. Żółtka i jajka ubić z pozostałym cukrem, dodać do mąki razem z wyrośniętym zaczynem, resztą mleka i cukrem waniliowym. Wyrobić ciasto, aż będzie jednolite, elastyczne i będzie odchodzić od ręki. Wówczas dodać rozpuszczone letnie masło i wyrobić do połączenia się z ciastem. Pozostawić do wyrośnięcia w cieple na ok 15-25 min. Formować kulki nadziewać marmoladą i odstawić

Pieguskowa Kuchnia
Pierniczki dojrzewające – piernik staropolski 300

najbardziej? Zwykłe, czy nadziewane. Solo czy w lukrze a może czekoladzie? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/pierniczki-dojrzewajace4.jpg","recipeIngredient":["500 g miodu (u mnie wielokwiatowy)\r","1,5 szklanki cukru (da\u0142am niewiele ponad 1 szkl.)\r","250 g mas\u0142a\r","1 kg m\u0105ki pszennej\r","3 jajka\r","3 \u0142y

Mieszam w Garnku
Pączki 123

śmietany. Żółtka i jajka ubić z pozostałym cukrem, dodać do mąki razem z wyrośniętym zaczynem, resztą mleka, cukrem waniliowym i olejkiem. Wyrobić ciasto aż będzie jednolite, elastyczne i będzie odchodzić od ręki. Wówczas dodać rozpuszczone letnie masło i wyrobić do połączenia się z ciastem. Pozostawić do wyrośnięcia w cieple na ok 15 min. Formować kulki nadziewać marmoladą i smażyć

Pieguskowa Kuchnia
Pieczone pączki z białą czekoladą 189

części i nadziewać konfiturą lub piec bez nadzienia. Powiem Wam, że takie pączusie pochłaniałam na śniadanie po dwa – raz się żyje. Pieczone pączki (donuty): 3,5 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki do rozczynu 50 g świeżych drożdży (pół standardowej kostki) 125 ml mleka (pół szklanki) 3 łyżki cukru pudru + 1 łyżka do rozczynu 2 jajka 1 żółtko (białko zostawiamy

Poezja smaku
Ciastka francuskie jabłkowo-migdałowe 211

gotowego ciasta francuskiego nadziewane jabłkami, uprażonymi mielonymi migdałami, cynamonem i posypane płatkami migdałowymi. Ekspresowy i pyszny deser do kawy lub herbaty. Polecam Składniki (na 16 ciastek) : 3 duże jabłka (użyłam jonagold) 2 opakowania ciasta francuskiego (2 x 275 g) 4 łyżki mielonych migdałów 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka miodu 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 jajko Przygotowanie: Jabłka obrać

Oryginalny smak