Mielone kotlety z indyka , nadziewane brokułem Bardzo smaczne i do tego proste danie, wprost wymarzone , na zdrowy obiad w tygodniu lub w weekend . Kotlety mielone z indyka są bardzo łatwe w wykonaniu , jedno tylko, jest niezbyt fajne , mięso , strasznie się lepi do palców podczas formowania , panaceum , na ten problem, stanowią jednorazowe rękawiczki , lekko przetarte olejem Polecam , szczególnie dla dzieci(...)gotujemy w osolonej wodzie ) bułka tarta ( 2 czubate łyżki do mielonego , reszta do obtoczenia ) 1 jajko 1 płaska ,łyżeczka ,czosnku granulowanego sól , pieprz do smaku masło ( twarde , z lodówki ) Masło ,kroimy w kostki ( tyle kostek ,ile kotletów – około 6 szt ). Mielone , wyrabiamy z jajkiem ( surowym ) , bułką tartą – 2 duże, czubate, łyżki , solą , pieprzem i czosnkiem ,na gładką masę
Ogrodnik w podróżyuniwersalność. Można ją nadziewać rozmaitymi farszami, można z niej tworzyć mini-pizzerki, można ją wrzucić do czekoladowego ciasta, można zrobić z niej makaron albo... placuszki! Ekspresowe w przygotowaniu, delikatne, puszyste i pyszne. Idealne jako samodzielny posiłek, dodatek do dań głównych czy przekąska. Uwielbiam! Składniki: 1 cukinia 3 jajka ząbek czosnku 100 g serka włoskiego kilka łyżek
Kuchnia EllieKurczak nadziewany mięsem jest idealny jako dodatek do pieczywa, można go również podać na ciepło, z sosem jako danie obiadowe. Jest bardzo smaczny, polecam. SKŁADNIKI : 1 kurczak ( 1/5 kg ) pozbawiony kości sól, pieprz, czosnek, słodka papryka do natarcia kurczaka(...)FARSZ : 700 - 800 g mięsa mielonego 2 jajka 1 duża, czerstwa bułka 1 łyżka soli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka majeranku 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
Kulinarne Fantazje Mariolisosem rabarbarowo-truskawkowym i naleśniki nadziewane kurczakiem, szpinakiem i grzybami – obłędne! Jeżeli nie przepadasz za przygotowywaniem sosu beszamelowego i posiadasz Tefal Companion, zrobi on go za Ciebie, szczegóły poniżej. Scroll down for recipe in English Naleśniki po bolońsku pod beszamelem (4 porcje) Składniki na naleśniki: 200 g mąki pszennej 2 jajka 2 szklanki mleka sól olej do smażenia
karmelowyHej! Placki ziemniaczane, to niemal klasyka polskiej kuchni. Już kiedyś zamieściłam przepisy na smaczne placki z ziemniaków surowych ( tutaj ) i ( tutaj ). A dziś re-we-la
Tylko pysznieprzygotować do zjedzenia I padło na nadziewane bułeczki. Są smaczne zarówno na gorąco, jak i na zimno. Łatwo je spakować, a do ich zjedzenia nie potrzeba sztućców, ani talerzy. Rolowane bułeczki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Składniki: Ciasto: 250 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki tortowej 1 jajko 2 łyżki miękkiego masła 1 łyżka cukru
PatiGotujedodatkowo uwielbiam je urozmaicać. Często robię nadziewane mięsem ( klik ), a tym chcę zaprezentować wersję z grzybami, która także jest uwielbiana w moim domu. Placki doprawiłam ziołami, dzięki czemu stały się jeszcze pyszniejsze i aromatyczne! To naprawdę nic trudnego... Koniecznie spróbujcie! Placki: 4-5 ziemniaków 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka mąki majeranek ( Cykoria ) bazylia
Di gotujeZazwyczaj na obiad jemy naleśniki wytrawne (nadziewane na przykład pikantnym chili , a czasem po prostu pieczarkami, parówką i serem). Taka porcja wystarcza na jeden solidny posiłek dla trzech osób, a resztę odgrzewamy następnego dnia na śniadanie i zjadamy z dżemem albo słodkim twarożkiem. składniki: 3 szklanki mąki pszennej szczypta soli 4 jajka 2 szklanki mleka 2 szklanki
babka w formiekolejny zrobiłam makaron cannelloni, czyli nadziewane grube rurki. Ostatnio była wersja mięsna z porem (przepis) Dzisiaj wersja bez mięsa i z sosem pomidorowym dla odmiany. Równie pyszna, choć ta z porem trochę lepsza ;) Składniki 150 g świeżego szpinaku 300 ml passaty pomidorowej 250 g ricotty 1/4 szklanki startego parmezanu 1 jajko 1 mozzarella 2 łyżki suszonego oregano Makaron
Delusional TrineJagodzianki... miękkie, puszyste, słodkie bułeczki nadziewane jagodami. Co prawda sezon jagodowy już dawno za nami, jednak można sięgnąć po jagody mrożone lub z kompotów :) Jagodzianki uwielbiam z letnim mlekiem, idealne są na śniadanie, bądź do popołudniowej kawki :) Przepis na ciasto drożdżowe już poznaliście (kliknij tutaj) . Składniki: * 1/2 kg mąki * 1 jajko * 40 g świeżych drożdży bądź
Zrób to smacznieszklanki mąki 1 margaryna 1 jajko 1/2 szklanki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki sody sól do smaku 1 szklanka cukru Wszystkie składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Z ciasta odrywamy malutkie kawałki i formujemy kuleczki. Kuleczki wkładamy do nagrzanej formy i pieczemy do momenty aż się zarumienią. Po upieczeniu połówki orzeszków nadziewamy masą i przykrywamy drugą
Pyszności Słodkości240g) Sposób przygotowania 1. Miksujemy jajko z mlekiem, wodą i szczyptą soli. 2. Dodajemy do masy olej rzepakowy, mąkę, kakao, cukier puder i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach. 3. Mieszamy serek z cukrem pudrem i ziarenkami laski wanilii. 4. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. 5. Naleśniki nadziewamy serkiem i dekorujemy owocami. Czekoladowe naleśniki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachśrednich obrotach dodając powoli po jednym jajku. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Na blaszce wyłożonej papierem, za pomocą rękawa bądź szprycy formujemy ptysie. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 st. przez 30 minut. Pieczarki i cebulę kroimy i smażymy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem Ptysie przecinamy na pół i nadziewamy pieczarkami
Pan i Pani Smith w kuchniSkładniki: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 jajko 1/2 szklanki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki sody sól do smaku 1 szklanka cukru Wszystkie składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Z ciasta odrywamy malutkie kawałki i formujemy kuleczki. Kuleczki wkładamy do nagrzanej formy i pieczemy do momenty aż się zarumienią. Po upieczeniun połówki orzeszków nadziewamy masą i przykrywamy drugą połową. Składniki
Salonik smakówpodsmażyc na tłuszczu .Wszystko razem wymieszać z jajkiem i przyprawami.Z kapusty wyjąć głąb i zanurzac w garnku z wrzącą wodą i zdjąc wierzchnie liście .Kolejno zdejmowac liście i dalej zanurzac we wrzątku,aż wszystkie liście będą gotowe.. Po osączeniu ściąć twarde części głąbów, tak by nie podziurawić liści. Tak przygotowane liście nadziewać ziemniaczanym farszem, nakładać 1-2 łyżki farszu
w mojej kuchni