jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:63/140)

Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym 172

Pulpeciki z białej kaszy gryczanej nadziewane kozim serem z sosem dyniowym z podgrzybkami to alternatywa dla tradycyjnych mięsnych pulpecików. Są delikatne i bardzo smaczne szczególnie w towarzystwie grzybowo-dyniowego sosu, który idealnie z nimi współgra. Całość tworzy wyjątkowe i oryginalne danie. Polecam   Składniki: Pulpeciki: 200 g białej kaszy gryczanej 2 małe jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki

Oryginalny smak
Bułeczki nadziewane na gorąco + film 149

Gorące i chrupiące bułeczki nadziewane to prosty sposób na urozmaicenie sobie śniadań lub kolacji. Przygotowuje się je szybko i w takim samym tempie zajada, po prostu  rozpływają się w ustach. Posypane startym żółtym serem smakują wyśmienicie. składniki na 8 bułeczek 8 małych bułeczek puszka mielonki 300 g 1/2 czerwonej papryki 1 jajko ugotowane na twardo 1 cebula

Smakowite Dania
Naleśniki na krokiety 454

naprawdę zapiekane naleśniki nadziewane farszem. Krokiety mogą być podawane jako danie główne, mogą być dodatkiem do czerwonego barszczu, krokiety można przygotować na wiele sposobów. Jednak podstawą każdego rodzaju krokieta jest właściwe ciasto. Przedstawiam świetny przepis na naleśniki na krokiety. Składniki: 300g mąki 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mleka 3 jajka szczypta soli szczypta pieprzu Nalesniki na krokiety Przygotowanie

Naleśniki
Nadziewane drożdżowe rogaliki 175

Bardzo lubię wypieki drożdżowe. Te rogaliki robiłam już nie raz. Świetnie się sprawdzą w okresie karnawału. Składniki: 500 g mąki 35-40 g świeżych drożdży 1/2

Kuchnia domowa Ani
Sylwestrowe hity – czyli najlepsze przepisy na przyjęcia! 3203

oraz imprezowym stole. IMPREZOWA SAŁATKA Z KURCZAKIEM PRZEPIS TUTAJ Przepyszna i bardzo nowoczesna sałatka z kurczakiem, warzywami i chrupiącymi chipsami cebulowymi, która świetnie sprawdzi się na każdej imprezie!   NADZIEWANA KARKÓWKA PIECZONA W KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ Pyszne danie, które w całości przygotujemy w piekarniku, i to w jednym naczyniu! Mięso z karkówki nafaszerowane cebulą, wędzonym boczkiem oraz papryką(...)szynką, jajkami, kolorowymi warzywami i pysznym sosem. Idealnie sprawdzi się na każdym domowym przyjęciu, polecam! PIECZONE PIEROŻKI PRZEPIS TUTAJ Złociste, kruche i bardzo smaczne drożdżowe pierożki z naszym ulubionym farszem. SAŁATKI W MUSZLACH MAKARONOWYCH PRZEPIS TUTAJ Sałatki w muszlach to bardzo smaczne i praktyczne przekąski, które w dodatku pięknie prezentują się na imprezowym czy świątecznym stole. MUSZLE NADZIEWANE SERKIEM

Blog z Apetytem
Eklerki z kremem waniliowym i malinami 144

śmietaną lub tradycyjnym, waniliowym creme patissiere, który wykorzystywany jest na szeroką skalę również do tart i innych deserów. Znany jest też jako krem angielski, czyli custard . W Polsce do nadziewania eklerków używa się często bitej śmietany lub domowego budyniu. Ja postanowiłam pójść w stronę klasyki i przygotowałam krem francuski. Muszę przyznać, że jest naprawdę doskonały, a jego zdecydowanym plusem jest(...)zachować odpowiednią sztywność. Eklerki każdy zna i lubi, więc polecam je na rodzinne uroczystości :) Ciasto: 180 g mąki pszennej 250 ml wody 80 g masła szczypta soli 4 jajka Wodę zagotować z masłem i solą. Dodać mąkę i mieszając, trzymać na średnim ogniu, aż ciasto będzie sprężyste. Wystudzić całkowicie, a następnie dodawać po jednym jajku i wyrabiać ciasto na gładką

Chocolate Muffin Blog
ekspresowe rurki z kremem dla zapracowanych 147

pieczenia. Każdą smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w 180 st. C, do zrumienienia. Po upieczeniu ściągamy z foremek i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 200 g śmietany kremówki 120 g masy kajmakowej wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo kajmak i miksujemy na gładki krem. Gotowym kremem przy pomocy rękaw cukierniczego nadziewamy rurki. Gotowe oprószamy cukrem pudrem. przykładowy sposób

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi ze szpinakiem i fetą 103

robimy wgłębienie, wlewamy w nie jajko i oliwę. Wsypujemy sól. Zaczynamy wyrabiać, podlewając wodą, aż ciasto będzie elastyczne. Formujemy kulę i dzielimy ją na dwie części, jedną chowając pod ściereczkę (ciasto nie może wysychać). Drugą kulkę rozwałkowujemy, minimalnie podsypując mąką, tak żeby pierogi się łatwo skleiły Następnie wykrawamy koła odmierzają je od szklanki, nadziewamy farszem i zlepiamy. W wysokim garnku

Calzonella.com
PIEROŻKI Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ NA OSTRO 123

Tortellini ( tradycyjne włoskie pierożki ) nadziewane dynią oraz soczewicą , które to sprawiają, że są one niezwykle sycące. Wszystko to fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone dużą ilością zrumienionej cebulki. Danie idealne na obiad albo kolację na ciepło! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO NA PIEROGI: * mąka pszenna – 1 szkl * małe jajko – 1 szt * masło

Ostra na Słodko
TORTELLINI Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ NA OSTRO 127

Tortellini ( tradycyjne włoskie pierożki ) nadziewane dynią oraz soczewicą , które to sprawiają, że są one niezwykle sycące. Wszystko to fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone dużą ilością zrumienionej cebulki. Danie idealne na obiad albo kolację na ciepło! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO NA PIEROGI: * mąka pszenna – 1 szkl * małe jajko – 1 szt * masło

Ostra na Słodko
Pyszne babeczki bananowo-orzechowe 179

Możecie upiec je w formie nadziewanych muffinek a do środka dodać ulubione dodatki - czekoladę, orzechy, krówki itp. Wtedy możliwe, że trzeba byłoby piec je chwilę dłużej. Składniki na ok 12 babeczek: 1 czubata szklanka mąki tortowej 3 łyżki mielonych orzechów laskowych lub włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki drobnego cukru 1 jajko 1 dojrzały banan

Ze smakiem i z pasją
Pączki 202

Mięciutkie, puszyste.  Nie nadziewałam ich czekoladą tak jak Edytka , a dżemem.  Zamiast kilkunastu malutkich zrobiłam 8 wielkich pączków, które zniknęły natychmiast.   Zróbcie je koniecznie na ten Tłusty Czwartek.   Składniki: 7 g suszonych drożdży 1,5 łyżki drobnego cukru 30 ml ciepłej wody 125 ml ciepłego mleka 300 g mąki pszennej 1 jajko 1 żółtko dżem

Sto kolorów kuchni
Naleśniki z karmelizowanymi gruszkami 129

łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Mąkę , jajka , mleko i resztę składników dokładnie mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki. NADZIENIE: Gruszki obieramy , kroimy w kostkę. Zalewamy sokiem ananasowym i gotujemy 3-4 minutki. Na patelni roztapiamy masło i rozpuszczamy w nim cukier. Dodajemy nasze gruszki odsączone z soku. Chwilę razem podgrzewamy obtaczając je w karmelu. CAŁOŚĆ: Nadziewamy naleśniki , zwijamy w rulon

Ostra na Słodko
Rogaliki nadziewane czekoladą 175

Pyszne, mięciutkie rogaliki drożdżowe. Przepis Kajki znaleziony na MniamMniam.pl. Moja delikatna modyfikacja polegała jedynie na tym, że dałam więcej cukru (w oryginale 1/4 szklanki) oraz dodałam

Praktyczna pl
Francuski warkocz na szybko 200

elegancko „panuje nieporządek”? Ja właśnie tak miałam wczoraj. Chciałam przygotować jakieś ekstra danie dla mojego męża z okazji rocznicy ślubu. Naprędce wymyśliłam więc warkocz z ciasta francuskiego, nadziewany szpinakiem, serem mozzarella, boczkiem i z czosnkiem. Danie robi się w 50 min a jest na prawdę bardzo smaczne i robi wrażenie listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic(...)boczku wędzonego 1 opakowanie sera mozzarella 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka mąki rozmącona z 2 łyżkami śmietany lub jogurtu naturalnego lub śmietany kremówki 1 jajko (3/4 dodać do farszu, resztę zostawić do posmarowania warkocza przed pieczeniem) sól pieprz'; document.write(" "); Składniki na 1 warkocz: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie szpinaku 400 gr mrożonego (może być też świeży

moj przepis na