jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:53/140)

Bagietka nadziewana kurczakiem i mozarellą 492

razem pomysł na szybką przekąskę. Bagietka nadziewana kurczakiem i serem mozarella, to pomysł na ciepłe dani, który możemy zaserwować na kolację, lub na spotkaniu ze znajomymi. 50 minut 1 bagietka składniki: bagietka 6 plasterków sera mozarella 1 mała pierś z kurczaka 1 jajko bułka tarta do panierowania 10 g parmezanu 1 łyżka posiekanej pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek

Ania i Marcin gotują
Kluski gotowane na parze 142

Kluski gotowane na parze są nadziewane powidłami śliwkowymi, utopione w przepysznym waniliowym sosie i posypanym makiem. Kluski pochodzą z południowej i wschodniej Austrii oraz z Niemiec nosząca nazwę germknödel. Składniki: 30 dag mąki 2 dag świeżych drożdży 8 dag masła 2 jajka 1/3 szklanki mleka 2 łyżki cukru szczypta soli powidła śliwkowe zmielony w młynku mak niebieski wymieszany

Smaczne Potrawy
Knedle z twarogiem 232

Knedle ziemniaczane nadziewane twarogiem - smak dzieciństwa, o którym przypomniałam sobie ostatnio przez przypadek. Bardzo nam posmakowały więc zagoszczą na stałe w naszym menu :) SKŁADNIKI Ciasto: 1 kg ugotowanych ziemniaków 25 dag mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 50 dag twarogu półtłustego cukier puder do smaku ewentualnie troszkę śmietanki jeśli twaróg jest

Kto ugości moich gości?
Rurki z ciasta francuskiego z sałatką 312

makiem. Piec ok 15-20 minut w 200 stopniach. Ostudzić. Sałatka: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać groszek, kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę szynkę oraz posiekany czosnek i szczypiorek. Całość doprawić do smaku i wymieszać z majonezem i musztardą. Sałatką nadziewać upieczone rurki

Smakołyki Asi
Rurki z bitą śmietaną 147

talerzyk), kładziemy po kolei przygotowane rurki, tylko stroną posmarowaną jajkiem. Odkładamy na blaszkę. Piekarnik nagrzewamy do 175º C i pieczemy przez ok. 20 minut. Gotowe rurki, jeszcze gorące zdejmujemy z foremek (ponieważ są gorące lepiej sobie pomóc papierowym ręcznikiem kuchennym). Studzimy na kratce. Zimne rurki nadziewamy bitą śmietaną lub ulubionym kremem. Cukier puder z mlekiem w proszku mieszamy w salaterce

mojewypiekiinietylko
Ciasto francuskie nadziewane twarogiem i bakaliami 156

Ciasto francuskie nadziewane twarogiem i bakaliami (inspiracja przepisu: Cukrowa Wróżka ) Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - twaróg chudy 200g - 1 łyżka śmietany (u mnie 18%) - garść bakalii (rodzynki melelaye, żurawina suszona, pokrojone orzechy laskowe łuskane) - opakowanie cukru waniliowego - 1 jajko - cukier do posypania Forma:  blacha z piekarnika Przygotowanie: Twaróg łączę ze śmietaną i cukrem waniliowym. Cukru dodać tyle

Kuchnia co dnia
Rolada z schabu z mięsem mielonym 278

Kolejny pyszny domowy wyrób. Tym razem, rolada z schabu nadziewana mięsem mielonym. Idealna jako dodatek do pieczywa ale na ciepło również jest smaczna. Składniki: 1-1,2 kg schabu bez kości 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz do smaku 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki majeranku

Ala piecze i gotuje
Profiterolki z ajerkoniakiem 137

sumie taka miniaturowa odmiana naszych polskich ptysi. Można je nadziewać dowolnym kremem za pomocą szprycy, nie przecinając ich na pół jak ma to miejsce właśnie w przypadku wspomnianych ptysi czy eklerów. Składniki na profiterole: 1 szklanka wody 125 g masła  1 szklanka mąki pszennej 5 jajek  szczypta soli Składniki na krem: 1 szklanka ajerkoniaku 1 szklanka smietanki

Gosia gotuje
Ekspresowe pączki serowe 2528

tylko: pączki z jabłkami mini pączki pomarańczowe serowe pączki nadziewane frużeliną Pączki z konfiturą z czereśni. Pączki z konfiturą z róży. Pączki z domowymi powidłami. Pączki angielskie. Składniki (na ok. 12 sztuk wielkości małej mandarynki): 250 g sera ricotta 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru szczypta soli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kiełbaski w cieście 178

Degustino   2 czubate łyżki mąki 1-2 łyżki oleju 2 jajka 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka musztardy Bawarskiej Develey woda sól, pieprz Kiełbaski pokroić na połówki. Mąkę wymieszać z resztą składników, dodając tyle wody , aby ciasto nie było ani za gęste ani za rzadkie.Kiełbaski nadziewać na patyczek, maczać w cieście i smażyć na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
Szaszłyki z klopsików z jogurtem koperkowym 164

koperku i mięty sól/pieprz Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, parmezan, cebulę, czosnek, miętę, bazylię i skórkę z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy; najlepiej wyrobić rękami) Z mięsa formujemy małe klopsiki, wielkości orzecha włoskiego. Pomidorki myjemy. Na drewniane lub matalowe szpikulce nadziewamy na przemian klopsiki i pomidorki. Tak przygotowane szaszłyki kładziemy do wyłożonej papierem

Mia Cucina Sofieta
Kotlety mielone- nadziewane pieczarkami i serem 254

kocha. Dzisiaj proponuję na obiad kotlety nadziewane pieczarkami I serem. Są przepyszne, a z dodatkiem sosu pieczarkowego I surówki zrobiła sie już prawdziwa uczta. Zaczynamy :)  Składniki na 8 kotletów: 600 gr mięsa mielonego 200 gr pieczarek sól, pieprz, paprika pół cebuli 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku natka pietruszki 2 łyżki startego sera Wykonanie

Smaki Edyty
Zapiekanka makaronowa z mięsem, cukinią i..... 118

świstak i nadziewać je czymś nie miałam ani czasu, ani ochoty. Pierwsze to pomyślałam sobie, a wrzucę do sosu, wymieszam i tak zapiekę. Jednak po ugotowaniu makaronu, okazało się, że urósł i rurki zmieniły się w prawdziwe rury.  250 g makaronu rurki  600 g mielonej łopatki 500 mil przecieru pomidorowego 3 jajka 2 łyżki oleju duża cebula

Dieta moja pasja
Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę i z nadzieniem 211

Całkiem szczerze, bez pierniczenia – z tego przepisu udadzą Wam się zarówno pierniczki nadziewane marmoladą, jak i pierniczki wycinane foremką – idealne do dekorowania lukrem jako pachnąca ozdoba na choinkę. Kilogram aromatycznego piernikowego ciasta – możecie od razu zrobić i jedne, i drugie. Szybko, łatwo i pysznie! Piernik to jedno z najstarszych staropolskich ciast – sekretem pierników jest miód, mąka i kombinacja przypraw(...)słoika lub metalowej puszki, bez dostępu powietrza. Pierniczki nadziewane Pierniki z tego ciasta robię w dwóch wersjach – pół kilograma ciasta przeznaczam do dekorowania Royal Icing , jako prezenty, a z drugiej połowy robię ciastka do zjedzenia ‘na już’ – bo one wytrzymają w szczelnym pojemniku tylko około miesiąca – są wilgotne.   Do nadziewania pierniczków potrzebna nam dodatkowo dobra marmolada, twarda galaretka

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania