jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:48/140)

Zapiekanki z kaszy jaglanej 113

odtworzę je na blogu. Zobacz też: Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Bagietki nadziewane kurczakiem i serem Mini burgery koreczki na dwa kęsy Przepis na zapiekanki z kaszy jaglanej Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 300 g kaszy jaglanej 2 jajka 250 g pieczarek 1 mały, zblanszowany brokuł 2 pomidory 150 g tartego sera

Kuchnia Bazylii
Pierogi ziemniaczano ogórkowe 5 XL 130

Ciasto skład: 1 kg mąki typ 650, 2 szklanki ciepłej wody, łyżka soli, jajko, pół szkl. oleju. -- Całość mieszamy mechanicznie i potem wyrabiamy ręcznie. Gotowe ciasto chowamy do lodówki na min. 30 minut. -- Potem ciasto wałkujemy i wykrawamy koła  na prawie 20 cm średnicy. -- Nadziewamy farszem tj. robimy kule wielkości piłki do tenisa i zalepiamy pierogi.  Gotujemy

chleba naszego
Chrupiące kolorowe bagietki 118

Domowe chrupiące bułeczki nadziewane farszem jajecznym z papryką, szynką, aromatyczną cebulką z wyrazistym czosnkiem, zapieczone serem i posypane świeżym szczypiorkiem to doskonały pomysł na szybkie i smaczne śniadanie. Składniki: 4 bagietki (długość 25cm) 4 jajka 100ml mleka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka szczypiorku 150g szynki 1 czerwona papryka 200g żółtego sera gouda 1 łyżka masła sól pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlet po kijowsku z farszem z marchewki i pora 367

Tradycyjny kotlet sporządzony z roztłuczonej piersi z kurczaka nadziewanej warzywnym farszem z delikatnie słodkiej marchewki i lekko ostrego pora, który jest wyśmienitą w smaku alternatywą dla klasycznego de vollaile’a. Składniki: 800g fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 400g marchewki 100g por 1 ząbek czosnku sól pieprz olej Wykonanie: 1.  Fileta pokroić

Szalona Kuchnia Eweliny
Jagodzianki z bitą śmietaną i mascarpone 276

włożyłam na 30 min do nagrzanego do 50 stopni piekarnika. Na koniec smaruje jajkiem z mlekiem i piekę w temperaturze 180 st. przez ok. 15 minut. Należy zaczekać aż ostygną. Ubijam śmietanę z mascarpone i cukrem pudrem. Tylką z okrągłą końcówką z jednej strony nadziewam bułeczki. Posypać cukrem pudrem i gotowe. SMACZNEGO

Lili w kuchni
KURCZAK NADZIEWANY WĄTRÓBKĄ + FILMIK 96

Kurczak nadziewany wątróbką i bułką jest smaczny, i pięknie się prezentuje na stole. Polecam takie danie na niedzielny obiad i nie tylko.  SKŁADNIKI :  1 kurczak 1,5 kg  30 dkg wątróbki 2 jajka 1 czerstwa bułka  2 cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka i ostra, tymianek, majeranek, przyprawa do kurczaka ( według uznania

Kulinarne Fantazje Marioli
Francuskie sakiewki serowo - paprykowe 121

Dzisiaj polecam szybkie i proste sakiewki z ciasta francuskiego, nadziewane serami, doprawione do smaku na ostro. Idealne jako przystawka, przekąską lub kolacja. Polecam! Francuskie sakiewki serowo - paprykowe Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 200g sera typu feta 100g startego sera żółtego 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki Wykonanie: Ser feta kroimy w drobną kostkę, mieszamy ze startym

Smak mojej kuchni
Kotlety mielone faszerowane pieczarkami 165

zimno. Gdy posmakujecie takich mielonych z pieczarkowym farszem staną się nr jeden. Kotlety nadziewane pieczarkami są też bardziej sycące, a ich zrobienie nie zajmie więcej czasu niż klasycznych mielonych. Polecam! Jak zrobić kotlety mielone faszerowane pieczarkami? Przygotowanie: ok. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 łyżeczka suszonej cebuli i czosnku lub 1 cebula pokrojona drobno i 2 ząbki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ROLADKI NALEŚNIKOWE Z ŁOSOSIEM 153

łososia wędzonego pęczek natki pietruszki pęczek koperku mieszanka sałat Wykonanie: Naleśniki: W misce rozbijamy jajka. Dodajemy mleko, wodę i mieszamy mikserem. Mieszamy obie mąki i dodajemy porcjami do składników mokrych, cały czas miksując. Przyprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Nadziewanie: Natkę pietruszki i koperek myjemy, suszymy i drobno siekamy. Łososia wędzonego kroimy na małe

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK CZEKOLADOWY Z JAGODAMI BEZ PIECZENIA 177

zrobiłam na swoje imieniny   SKŁADNIKI Biszkopt:    blaszka: 20x28 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g sera z wiaderka na sernik, 4 łyżeczki żelatyny, 1-2 łyżki cukru pudru, 1 czekolada nadziewana "Złoty Orzech" Goplana Dodatkowo: galaretka owoce leśne, kuleczki czekoladowe, jagody, biszkopty podłużne, herbata

słodki bratek
NALEŚNIKOWA BABKA 180

podgrzewamy na bardzo małym ogniu lub w słabo nagrzanym90 stopni.piekarniku.Rozmrożone naleśniki  nadziewamy dowolnym farszem,podsmażamy lub zapiekamy.A dziś przygotowałam  Wam przepis na pyszną babkę z naleśników. Danie ma 270 kcal. Na naleśniki: ******************** 1 szl.mąki po 1 szkl.mleka i wody 1-2 jajka 1/2 szkl.cukru 2 jajka można dodać ulubione owoce Na nadzienie: ************************* 30 dag.sera białego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Roladki drobiowe z suszoną żurawiną i selerem naciowym 279

skomplikowane:) I nie musi też to być pieczeń, ja proponuję małe drobiowe roladki. Nadziewane np. suszoną żurawiną, selerem naciowym i natką pietruszki. Połączenie nietypowe, ale zapewniam, że naprawdę przepyszne! ja swoje roladki upiekłam, jednak można je ugotować na parze, bądź po uprzedniej panierce w jajku i bułce tartej można je usmażyć.    Składniki:    700g filetu

Z miłości do słodkości
Roladki z camembertem i żurawiną 190

żurawiny, żurawinę można wcisnąć w serek. Następnie zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor ze wszystkich stron. Gotowe roladki podałam z kuskusem z dodatkiem soku pomarańczowego oraz surówką marchewkowo-jabłkową . Polecam też: Kurczaka nadziewanego camembertem i żurawiną zapiekanego w cieście francuskim

Monia miesza i gotuje
Kurczak pieczony z maślanym nadzieniem ziemniaczanym ze szczypiorkiem, porem i kolendrą + masterchef 173

masę. Ziemniaki przestygną dodajemy do nich drobno poszatkowane: szczypiorek, cebulę oraz pora, a także jajko. Teraz nadzienie doprawiamy do smaku obiema formami kolendry (ziarnistej jedynie odrobinę, żeby z rzadka trafiać na niespodziankę w formie orzeźwiającego, ale intensywnego smaku nasion), białym pieprzem i solą. Takim farszem nadziewamy kurczaka, a następnie go zaszywamy. Układamy mięso w brytfance. Jeżeli zostało nam jakieś nadzienie

Życie zamknięte w smaku
Croquembouche na świąteczny stół 145

żółtka z cukrem . Stopniowo wmieszać mąkę. Wlewać mleko cienką strużką do masy z jajek i energicznie  mieszać trzepaczką. Zagotować na średnim ogniu, aby się nie przypaliło. Mieszać, aż masa zgęstnieje.Odstawić do całkowitego ostygnięcia pod przykryciem.  Po ostygnięciu wmieszać z serkiem mascarpone. Otrzymanym kremem nadziewamy za pomocą rękawa cukierniczego ptysie. Czas na karmel: szklanka cukru 80 ml wody

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania