jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:42/140)

a'la schabowy 119

Kotlet schabowy nadziewany szynką, żółtym serem i korniszonem. Składniki: 3 plastry schabu 3 plastry szynki  3 plastry sera żółtego 3 plastry ogórka korniszon sól i pieprz do smaku jajko, mąka i, bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób wykonania: Kotlety schabowe rozbić oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek schabu położyć plaster szynki, ser żółty i plaster

Darcia w kuchni
Ptysie i tatar 125

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszać . Gdy zapazona mąka trochę ostygnie dodać kolejno jajka cały czas mieszając . Gdy ciasto będzie gładkie ,kłaśc łyżką na posmarowaną blachę kulki ciasta . Piec w temperaturze 180 stopni 1/2 godziny .  Ostudzone ptysie przekroić i nadziewać je tatarem . Smaczna i wygodna przystawka

Eli Gotowanie
Wytrawne Babeczki vol au vent 167

dodajemy majonez tak, by składniki się połączyły. Odstawiamy. Dla nadzienia z pastą jajeczną: ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno pokrojoną szynkę, posiekaną natkę pietruszki, łączymy majonezem. Jak łatwo się domyślić, skoro mamy 32 babeczki i 4 nadzienia, to każdego rodzaju będzie po 8 :) Zaczynamy nadziewanie, tzn. do środka babeczek wkładamy po prostu łyżeczką ostrożnie i delikatnie nadzienie. Nadzienie powinno lekko

Pociąg Do Kuchni
Drożdżowe babeczki z jagodami 147

łyżeczkę cukru i 1 łyżeczkę mąki. Do pozostałej mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, a następnie ubite jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Wszystko wyrabiamy  i wlewamy roztopioną schłodzoną margarynę. Nadal wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia. Z gotowego już ciasta formujemy placuszki, nadziewamy je jagodami z cukrem i lepimy kulki, które wkładamy do papierowych foremek.  Pieczemy je w temperaturze

Salonik smaków
Kotlety mielone nadziewane 364

bułka będzie miękka, następnie dobrze odciskamy z nadmiaru mleka. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przestudzoną cebulkę, jajko, bułkę oraz przyprawy. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy łącząc składniki aż się dokładnie. Ser wyciągamy z woreczka kroimy w grubszą kostkę. Wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotleciki, nadziewamy kawałkiem sera. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kotlety z każdej ze stron

kgwjanczewo
Ogórkowe talerzyki z nadziewaną pieczarką 176

cytryny.Z przestudzonych pieczarek odcinamy trzonki. Ogórek myjemy kroimy w grubsze plastry układamy na półmisku. Obrane jajka, trzony pieczarek oraz szczypiorek kroimy w drobniutką kosteczkę. Mieszamy w misce wszystkie pokrojone składniki ze serkiem oraz kiełkami, przyprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Nadziewamy kapelusze pieczarek układamy na ogórku posypujemy posiekanym koperkiem lub prażonym słonecznikiem. Smacznego

kgwjanczewo
Naleśniki z musem truskawkowym i białą czekoladą 255

DODATKOWO : * czekolada – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę , proszek , sól , mleko , olej i jajka dokładnie mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki. Odkładamy w ciepłe miejsce. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy pokrojone truskawki i cukier. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Przygotowanym musem nadziewamy naleśniki , zwijamy w roladki , polewamy roztopioną czekoladą. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Paszteciki nadziewane dynią, jarmużem i pistacjami 168

Paszteciki nadziewane dynią i jarmużem to smaczne paszteciki z drożdżowego ciasta. Idealne na karnawałowe przyjęcie. U mnie znikają z talerza w mgnieniu oka. Przyrządzam je na wiele sposobów. Po świątecznym obżarstwie proponuję przepis na paszteciki z dynią i jarmużem. Są to moje świąteczne resztki, które wykorzystałam do tego przepisu. Dynię piżmową piekłam do sałatki z dynią . Jak zwykle wybrałam(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw do wyrośnięcia na 20 minut. Posmaruj jajkiem, posyp czarnuszką i wstaw do piekarnika nastawionego na 200ºC na termoobieg (bez termoobiegu 215ºC). Piecz paszteciki przez 8-10 minut na złoty kolor. Podawaj na ciepło lub letnie. The post Paszteciki nadziewane dynią, jarmużem i pistacjami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
ORZESZKI Z KREMEM KOKOSOWYM 65

masło czekoladowe, krem orzechowy, krem toffi... pomysłów jest bardzo wiele. Ja swoje nadziewałam kremem kokosowym, który przygotowałam z dodatkiem mleka kokosowego, wyszło mega smacznie :) Składniki na ciastka: * 4 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru pudru * pół kopiatej łyżeczki sody oczyszczonej * 200 g masła * 2 jajka * 2 łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odrywać(...)ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, wymieszać. Na końcu dodać miąższ z mleka kokosowego i wiórki kokosowe, wymieszać mikserem na najniższych jego obrotach.   Połówki orzeszków nadziewać kremem i składać je ze sobą. Ciasteczka bez nadzienia można przechowywać przez dłuższy czas w szczelnie zamkniętym pudełku

Zrób to smacznie
Pączki 130

zawsze mi się z niego udają, są cudownie puszyste i fantastycznie smakują. Czasem zamiast dżemu nadziewam je też budyniem (tak dla odmiany). Z przepisu wychodzi ok. 10-11 sztuk. Składniki (na 10-11 sztuk): ok. 300 g przesianej mąki pszennej 4 żółtka (z dużych jajek) - w temperaturze pokojowej 40 g świeżych drożdży 100 g roztopionego masła 1/3 szklanki cukru(...)nabierze już odpowiedniej temperatury wkładamy pączki (ja smażyłam pojedynczo) i smażymy na brązowy kolor z obu stron. Usmażone pączki przekładamy na duży talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym. Lekko przestudzone pączki nadziewamy dżemem lub konfiturą używając szprycy z długą, dość cienką końcówką (tylką). Na koniec maczamy je w przygotowanym lukrze (powinien być dość rzadki). Pączki układamy na paterze i już możemy rozkoszować

MyCookBook.pl
Krokiety ziemniaczane nadziewane szpinakiem 307

cebula czerwona 1 łyżka masła 1/8 łyżeczki białego pieprzu 1/2 łyżeczka soli 2 jaja 1/4 szklanki mleka (bez laktozy) 1/2 szklanki bułki tartej olej słonecznikowy do smażenia Krokiety ziemniaczane nadziewane szpinakiem Przygotowanie. Ziemniaki obrać, włożyć do garnka, wsypać łyżkę soli i zalać wodą. Ugotować. Gdy ugotowane odlać wodę, wystudzić. Po wystudzeniu ziemniaki mają być letnie a nie zimne. Letnie(...)koniec, uformowane kulki z farszem spłaszczać na kształt krokieta. W miseczce roztrzepać jajko z dodatkiem mleka. Uformowane krokiety obtaczać w jajecznej kąpieli a następnie panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Wkładać krokiety. Smażyć na śrenim ogniu na złoty kolor z obu stron. Krokiety ziemniaczane nadziewane szpinakiem Wskazówki. Usmażone krokiety warto wykładać na papierowym ręczniku. Pozbędziemy się

mecooks
Sprawdzony przepis na pyszne pączki 194

mnie ważne nie są one suche ciasto jest lekko wilgotne a najlepiej smakują cieplutkie z wyciekającą marmoladą. Jest kilka sposobów na pączki wyciąć koło pozostawić do wyrośnięcia i nadziewać je po upieczeniu  marmoladą, budyniem, czekoladą - jestem fankom takiej metody. Innym sposobem jest nałożenie marmolady przed pieczeniem i zwinięciem ciasta w sakiewkę i utworzenie kuli. Gdy mamy do zrobienia większą(...)mąki pszennej plus kilka do podsypania 3 jajka  100 g masła roztopionego wystudzonego  70 g cukru z prawdziwą wanilią  pół łyżeczki soli 2 łyżki rumu  250 ml mleka  20g świeżych drożdży lub 10 g drożdży suchych  olej lub smalec do smażenia  konfitura lub budyń do nadziewania  cukier puder do posypania lub zrobienia

Basia w kuchni
Gęś z kaszą gryczaną i śliwkami wędzonymi 106

Gęś nadziewana kaszą gryczaną ze śliwkami , kto nie próbował musi to szybko nadrobić ;) Gęś (około 5 kg), 400 g kaszy gryczanej prażonej, 300 g śliwek suszonych wędzonych, 2 jajka, sól, pieprz, 4 – 5 owoców jałowca, Gęś dokładnie umyć i osuszyć. Odciąć kuper, szyję i skrzydła. ( kuper ja wyrzucam ). Wyjąć/wyciąć tłuszcz. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek

królestwo garów
DROŻDŻÓWKI Z CZEREŚNIAMI 109

dodajemy olej, wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy, wycinamy szklanką kółka, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, smarujemy rozkłóconym jajkiem. Z reszty ciasta robimy wałeczki, układamy na każdym kółku. Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W palcach zagniatamy składniki na kruszonkę. Drylujemy czereśnie, nadziewamy nimi bułeczki Wierzch ciasta smarujemy żółtkiem, posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 15-18 minut w 180 stopniach

słodki bratek
pyszne gołąbki w sosie pomidorowym 196

solimy, aby wydobyć jego smak i a romat. Do dużej miski wrzucamy mięso mielone, ryż oraz jajko, cebulkę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Bierzemy dość duży garnek i dno wykładamy najmniejszymi liśćmi kapusty (tak, aby żaden gołąbek nam się nie przypalił). Największe liście nadziewamy farszem i dokładnie zawijamy, tak aby mięso nie wypadało. Zawinięte gołąbki układamy w garnku (od największych

Gar Zdrowia

Proponowane wyszukiwania