jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:35/140)

Pączki bez smażenia 131

szklanki cukru pudru - sok z cytryny, pomarańczy lub mandarynki Dodatkowo: - dżem lub marmolada do nadziewania pączków 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z jedną łyżeczką cukru, odstawiamy na 10 minut aby zaczęły fermentować. Masło rozpuszczamy z cukrem, mieszamy do rozpuszczenia cukru, odstawiamy do przestudzenia. Jajka w całości ubijamy widelcem. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i łączymy z resztą składników(...)objętości, ok. 50-60 minut. 2. Wyrośnięte ciasto przekładamy na omączony blat kuchenny, przyciskami dłońmi tworząc koło, grubość ciasta powinna mieć ok 1 cm. Wykrawamy kółeczka, rozciągamy każde delikatnie, nadziewamy dżemem, dokładnie sklejamy i formujemy zgrabną kulkę. Gotowe pączki układamy w przygotowanych papierowych lub silikonowych papilotkach. Odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na 35-40 minut.  3. Czas pieczenia

Apetyczna babeczka
Pomysł na pieczarki – a może w cieście serowym? 184

Pieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schabowa kieszeń z pieczarkami babci Basi 181

nadziewany pieczarkami w cieście naleśnikowym. Dzięki temu, że kotlety zapiekają się w naczyniu żaroodpornym, mięso jest mięciutkie, a ciasto naleśnikowe delikatne i rozpływające się w ustach. Składniki na kieszenie (na 4 porcje): 4 grubsze kotlety schabowe bez kości, 40 dag pieczarek, 1 średnia cebula, oliwa, sól, pieprz, możemy jeszcze dodać trochę sera żółtego . Składniki na ciasto : 1 jajko

Pysznosci Babci Basi
PIEROGI ZIEMNIACZANE Z GRZYBKAMI SUSZONYMI 109

zrobiliście.Zapraszam!. 50 dag.ugotowanych i zmielonych ziemniaków 1 jajko 15 dag.mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Farsz: ************* 20 dag.grzybków suszonych 2 cebule 2 łyżki masła 2 jaja sól i pieprz *************************** Wszystkie składniki na ciasto pierogowe zagnieść na gładkie ciasto.Rozwałkować i wykrawać szklanką krążki .Nadziewać farszem z grzybków ,dokładnie zlepić i smażyć od razu na maśle lub oleju

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jajka faszerowane pastą z awokado 368

łyżka majonezu 1 pełna łyżka musztardy 3 łyżki pestek dyni Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ugotowane na twardo jajka delikatnie przecinamy, wyciągamy żółtka. Rozdrabniamy je widelcem razem z awokado aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy i nadziewamy połówki białek ;) Jeśli tylko posiadacie, możecie skorzystać z pomocy blendera.   Atmosfera świąt sprzyja spożywaniu posiłków, które mogą powodować

Kuchnia w czekoladzie
Jak prawidłowo zrobić ciasto ptysiowe?-informacje, wskazówki 139

ptysie czy karpatkę. Cały sukces w cieście ptysiowym moim zdaniem polega na jego uniwersalnym charakterze. Ciasto ptysiowe możemy przecież nadziewać na słono i słodko. Podstawowy przepis na ciasto ptysiowe: Składniki: 250 ml wody 200 g mąki 100 g masła 5 jajek Wodę zagotowujemy z masłem. gdy masło się rozpuści, a woda zacznie wrzeć dodajemy mąkę. Całość mieszamy, aż składniki się

Ciasta z tradycjami
Sernik na kruchym cieście z pierniczkami. 124

nowe wersje. Ten sernik wyszedł mi bardzo pyszny. Idealnie kruche ciasto i aksamitna masa serowa. Całości smaku dopełniają nadziewane pierniczki i polewa. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( gotowy w wiadereczku ) 5 jaj 2 budynie

Izabelawkuchni
Pieczony sernik pierniczkowy 153

kostki masła (50 g) masa sernikowa 0,5 kg twarogu trzykrotnie zmielonego 2 jajka (rozmiar l) 1/3 szklanki cukru pudru (50 g) 1 łyżka mąki pszennej tortowej 1,5 łyżki miodu, np. rzepakowego 100 g pierniczków  (3 sztuki Uszatków i 3 sztuki pierników nadziewanych w białej czekoladzie ) 1 łyżeczka cynamonu do dekoracji pokrojone pierniczki ( Uszatki i nadziewane(...)przełożyć masę herbatnikową. Za pomocą dłoni ubić spód. Formę wstawić do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Następnie przygotować masę sernikową. Do misy robota kuchennego przełożyć twaróg, wbić jajka, wsypać cukier puder, mąkę, cynamon oraz dodać miód. Za pomocą miksera składniki połączyć ze sobą. Przygotowaną masą zalać spód herbatnikowy. Pierniki pokroić na mniejsze kawałki. Na sam koniec, do masy sernikowej

Ugotować
Wegetariańskie gołąbki, spora dawka błonnika i alternatywa dla zwykłych gołąbków 152

kaszą pęczak a pozostałą zalej pomidorami oraz śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Kaszę pęczak wymieszaj z cebulką, jajkiem oraz posiekaną natką pietruszki. Całość lekko zmiksuj blenderem a następnie wymieszaj z posiekanymi orzechami brazylijskimi. Dopraw do smaku. Takim farszem nadziewaj liście kapusty. Do naczynia żaroodpornego wlej połowę sosu. Ułóż gołąbki i zalej pozostałym sosem. Całość zapiecz (około 45 minut

wysmienity
Kurczak pieczony w rękawie 262

będzie zupełnie miękka. Wątróbkę oczyszczamy i bardzo drobno siekamy. Dodajemy do niej drobno posiekaną natkę pietruszki i jajko. Mieszamy. Chałkę odciskamy porządnie z mleka i dodajemy do wątróbki – rozdrabniamy widelcem, aż całość się wymiesza. Solimy i pieprzymy. Farszem nadziewamy kurczaka i spinamy wykałaczkami, obwiązujemy wykałaczki nicią (ucinamy dużo nici, znajdujemy środek i zaczepiamy o oba brzegi dolnej wykałaczki, krzyżujemy

Poezja smaku
BAGIETKA NADZIEWANA PIERSIĄ Z KURCZAKA I ŻÓŁTYM SEREM 202

Składniki: 1 pierś z kurczaka bagietka długa plastry żółtego sera mąka  1 jajko bułka tarta 1/6 szklanki rozpuszczonego masła 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zrazy mielone nadziewane 170

Zrazy mielone nadziewane są serem, ogórkiem kiszonym i cebulą. Bardzo ciekawy i pomysłowy przepis do wypróbowania. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko 1 bułka namoczona w wodzie sól pieprz 1 cebula plasterki sera bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Bułkę zalać wodą, odstawić do namoczenia na około 5-10 minut. Do większej miski włożyć zmielone mięso, cebulę

Smaczne Potrawy
Pączki dyniowe 127

szklanki mąki tortowej  10 g drożdży suchych 3/4 szklanki mleka 1 szklanka puree z dyni 1 jajko 1 żółtko 40 g masła 70 g cukru pół łyżeczki soli 1 łyżeczka aromatu waniliowego dżem z dzikiej róży do nadziewania Masło roztopić, przestudzić. Mleko wymieszać z puree i delikatnie podgrzać. Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać pozostałe składników i dokładnie wyrobić

kulinarnyswiatdomi
Podsumowanie 2014 roku – 10 najpopularniejszych przepisów 219

miejsce zajmuje doskonałe puree z kalafiora autorstwa Gordona RamsayaW tym roku na 4 miejsce awansował przepis na Piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazyliąNa 5 miejscu nowość w zestawieniu, zajmuje przepis na Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek)Na 6 miejscu także po raz pierwszy w zestawieniu przepis na Marchewki glazurowane w miodzie Gordona RamsayaNa miejscu 7 wylądował

karmelowy