jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:28/140)

Pomidory faszerowane pieczarkami oraz wędzonym serem zapiekane z jajkami. 187

musi być wyrazisty. Następnie bierzemy pomidory, odcinamy wierzch ze szypułkami i wydrążamy środek pozbywając się miąższu, uważając aby nie uszkodzić ścianek. Nadziewamy pomidory wkładając do nich pieczarki z cebulą i kolejno ser wędzony, pozostawiamy  miejsce na jajko. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i przekładamy do niego pomidory, podgrzewamy około 10 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wyjmujemy całość

Symfonia smakowa
Nadziewany por z parowaru 256

samo kroimy pomidory suszone. Cebulki kroimy na pół. Mięso mielone wykładamy do głębokiego naczynia. Przyprawiamy pieprzem czarnym, oregano i bazylią, wbijamy jajko, dodajemy lnu mielonego i mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone warzywa i znów wszystko dokładnie mieszamy. Nadziewamy rurki pora przygotowanym farszem i układamy je na folii aluminiowej w parowarze. Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 20 minut

Parowar Faceta
Krokiety w bułce 231

cebulą, dodać rozdrobnione wnętrza bułek (powstałe z ich wydrążenia) i ser i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Każdą połówkę bułki nadziewać powstałym farszem. Nadziane połówki bułek lekko spłaszczyć dłonią, zanurzyć w mleku, następnie w roztrzepanych jajka i na końcu obtoczyć w bułce tartej. Tak przygotowane krokiety smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor. Podawać z barszczem czerwonym

Gospodyni Miejska
Pierogi z soczewicą oraz pierogi z ziemniakiem i pieprzem 241

Wprawdzie pierogi pojawiły się już na naszym blogu, ale chcemy wszystkich zainspirować do wypróbowania różnych farszy. Dziś zrobiłyśmy dwa rodzaje pierogów: nadziewane soczewicą i  drugie z ziemniakami i pieprzem. Składniki: ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko woda sól 1 farsz

Anioły w kuchni
Pączki z marmoladą 153

już chyba ostatnie pączki w karnawale, na ostatki jeszcze coś zrobię , ale będą to jakieś faworki.Tym razem pączki nadziewałam po upieczeniu. 5 50 g mąki pszennej 14 g drożdży suchych 70g cukru pudru 1 szkl ciepłego mleka 2 jajka+ 2 żółtka 60 g masła 1 łyżka wódki szczypta soli marmolada  Mąkę wymieszać cukrem i drożdżami. Dodać ciepłe  mleko(...)jajka, wódkę .Wyrobić gładkie ciasto. Pod koniec wlać rozpuszczone i ostudzone masło. Ciasto wyrabiać jeszcze kilka minut, następne przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść i rozwałkować na grubość ok 2 cm. Szklanką wycinać koła,przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok 20-30 minut. Pączki smażyć na rozgrzanym oleju . Odsączyć z nadmiaru tłuszczu

Moje domowe kucharzenie
Kardinable nadziewane serem 145

Kardinable nadziewane serem Kardinable , to mielone z warzywami , ale tym razem postanowiłam posunąć się dalej i nadziałam je dodatkowo serem . Efekt taki ,że chłopcy bez marudzenia z wielkim apetytem wsunęli kotlety mielone , nie myśląc nawet co jedzą Na zimno też były obłędne , obie z Babcią wszamałyśmy resztę na wypasionych kanapkach z majonezem .. mniam . A potem zagryzłyśmy Sylimarolem , popijając herbatką(...)mała czerwona papryka 1 mała cebula 1 mała puszka kukurydzy 1 gałązka selera naciowego 2 łyżki mrożonego , zielonego groszku 1 czerwone chilli ( można pominąć jeśli nie lubicie ostrego ) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki wody 2 łyżki słodkiej śmietany 1 łyżeczka suszonych liści kolendry 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól , pieprz do smaku żółty

Ogrodnik w podróży
jagodowe ciastko 167

obyć bez sernika na zimno. Tym razem przygotowałam go na biszkopcie,  z dodatkiem korzennych ciasteczek nadziewanych i obowiązkową galaretką. Gratka zwłaszcza dla małych łasuchów, które jak wiadomo uwielbiają kolorowe ciasta i galaretki.  *foremka 24*24 cm Składniki: biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę jagodową: szklana jagód

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cannelloni nadziewane cukinią, szpinakiem i ricottą 219

zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie dusić ok. 5 minut na łyżce oleju. Ostudzić. Dodać ricottę, rozkłócone jajko, odciśnięty szpinak oraz starty na drobnych oczkach parmezan. Doprawić do smaku gałką muszkatołową oraz świeżo zmieloną solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Farszem nadziewać makaron i układać w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym pozostałą łyżką oleju. Piec ok. 15min w temp. 180st

Z miłości do słodkości
Pączki 161

łyżki cukru pudru Ponadto olej rzepakowy do smażenia ulubiony dżem do nadziewania Wskazówki wykonania Rozczyn: w naczyniu umieścić pokruszone drożdże, cukier, lekko letnie mleko i mąkę. Wszystkie składniki wymieszać, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 15 minut. W drugim naczyniu umieścić jajko, żółtko i cukier. Utrzeć do uzyskania białej i kremowej masy. Do rozczynu wsypać mąkę i sól(...)oraz wlać jajka utarte z cukrem. Wymieszać do połączenia się składników, a następnie wyrabiać mikserem przez około 2 minuty. Dodać miękkie masło i wyrabiać jeszcze około 1 minuty. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 2 godziny. Wyrośnięte ciasto umieścić na stolnicy oprószonej mąką aby zapobiec przywieraniu ciasta i rozwałkować na grubość około 2 cm. Kółka wycięte foremką

Chlebki.pl
Toskańskie smażone tosty z nadzieniem 148

mleka 1 kulka mozzarelli 4 plastry salami siekane oliwki z zalewy sól do smaku oliwa do smażenia Mleko mieszamy z surowymi jajkami do powstania jednolitej masy , solimy do smaku . Chleb tostowy składamy , przekrawamy na trójkąty . Każdy trójkąt nadziewamy plastrem mozzarelli , salami i odrobina siekanych oliwek . Zgniatamy kanapkę ręką , tak żeby się domknęła i rozpłaszczyła . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Układamy w głębokim

Ogrodnik w podróży
Pieczarki faszerowane szynką i żółtym serem 200

tarce o grubych oczkach, korzonki grzybów obrać ze skórki i również drobno pokroić.  Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jajko, śmietanę, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Dobrze wymieszać i tak przygotowanym farszem nadziewać grzyby. Farsz ma być położony obficie, z tzw. ” górką”, bo podczas zapiekania opadnie.  Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i przełożyć na nie grzyby

Gosia gotuje
Cukinia nadziewana ricottą i tuńczykiem 148

odsączonym tuńczykiem, passatą pomidorową i roztrzepanym jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz wędzoną papryką i swieżą bazylią. Przekrojone na pół, wydrążone cukinie nadziewamy farszem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i posypujemy startym serem. Pieczemy około 30 minut. Danie jest gotowe gdy cukinia zmięknie a ser się przyrumieni. Smacznego :) Artykuł Cukinia nadziewana ricottą i tuńczykiem pochodzi z serwisu Mienta

Mienta blog
Schab nadziewany mięsem mielonym 297

Jeśli lubicie domową wędlinę na wielkanocnym stole to polecam Wam ten nadziewany mięsem mielonym schab :) Składniki: - 1 kg schabu - 200 g mięsa mielonego - 3 ząbki czosnku - 2 jajka - majeranek - olej - sól - pieprz Przygotowanie: W kawałku schabu za pomocą długiego noża robimy kieszeń. Schab smarujemy z każdej strony olejem, oprószamy solą, pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki. Mięso mielone

Zainspirowana w kuchni
szybkowar-papryki drobiowo-ryżowe z zieleniną... 153

sztuka, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, woda 2 szklanki mięso mielone drobiowe dokładnie wyrobić z ugotowanym ryżem, przyprawami, jajkiem, posiekaną zieleniną z papryk ściąć czubki, usunąć pestki, opłukać papryki i czubki i do pełna nadziewać papryki sitko rozkładane rozłożyć w szybkowarze, układać na sitku papryki, nakryć ściętymi czubkami, wlać wodę szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Propozycje na sylwestra (2) 266

może komuś jeszcze coś wpadnie w oko :) 1. Ślimaczki ze szpinakiem w cieście francuskim  Kliknij tu po przepis. 2. Nadziewane sałatką muszle makaronowe  Kliknij tu po przepis. 3. Bułki "ślimaki"  Kliknij tu po przepis. 4. Jajka faszerowane  Kliknij tu po przepis. 5. Sałatka z tortellini  Kliknij tu po przepis. 6. A la "Buritto

W kuchni u Moniki