jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:24/140)

822. Knedle z ricotty z jagodami. 121

przepis :)Przepis: 100g ricotty1/2 jajka30g mąki pełnoziarnistej20g mąki pszennej + do obtoczeniałyżeczka mąki kokosowejcoś do posłodzeniajagody do nadzianiaMąkę przesiewamy. Dodajemy ser i jajko. Dokładnie zagniatamy ciasto. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki które spłaszczamy, nadziewamy jagodami i ładnie formujemy.Knedle wrzucamy do gotującej się osolonej wody, i gotujemy ok.7min po wypłynięciu

More food, love and dreams
Krokiety z kapustą i grzybami 261

kroimy kapustę. Dodajemy na patelnię. Doprawiamy wymienionymi przyprawami lub według uznania. Smażymy do czasu aż smaki nam się ładnie połączą. Przygotowane wcześniej naleśniki, nadziewamy farszem i zawijamy jak krokiety, brzegami naleśnika pod spód. Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta Na talerzyku roztrzepujemy jajka. Na osobny talerzyk wsypujemy bułkę. Przygotowane krokiety obtaczamy w jajku a następnie w bułce. Smażymy na głębokim rozgrzanym

kulinarnyswiatdomi
Rogaliki drożdżowe z konfitura lawendową 136

uformować kulę i włożyć do wysokiego naczynia z zimną wodą. Gdy ciasto wypłynie dać na oprószoną mąką stolnicę, rozwałkować, kroić na kwadraty i nadziewać konfiturą lawendową (lub inną ). Układamy na papierze do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy cukrem perlistym lub kryształem. Rozgrzewamy piekarnik do 190 C i pieczemy   25 min. Gotowe rogaliki oprószyć cukrem pudrem

Apetyczna babeczka
Majówka w Zoo. I nadziewane pieczarki. 206

się porządnie posilić. Nikt nie miał jednak ochoty na grilla. Nie oznacza to jednak, że nie było w stylu piknikowym! Zapraszam do stołu. NADZIEWANE PIECZARKI. (przepis autorski.) 12 dużych pieczarek, 300g mięsa mielonego, mała cebula, jajko, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, spora ilość majeranku, 12 plasterków żółtego sera, Pieczarki umyłam. Pozbawiłam trzonków, wydrążyłam. Posiekałam drobno trzonki i to, co wydrążyłam

W kuchni Karmel-itki
Pieczarki nadziewane + film 182

szybką i smakowitą przystawkę na każdą imprezę domową , czyli pieczarki nadziewane. Przekąskę, która bardzo często gości na moim stole i zachwyca podniebienia moich bliskich. składniki na 10 pieczarek 10 dużych pieczarek 1 cebula czerwona 20 dag sera żółtego gałązka natki pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 jajko sól i pieprz przepis Pieczarki dokładnie opłukujemy, osuszamy i oddzielamy kapelusze(...)zrumienione dodajemy cebulę , całość dusimy, doprawiamy sola i pieprzem . Podsmażone pieczarki z cebulką przekładamy do miseczki i delikatnie studzimy, dodajemy jajko, starty ser i natkę pietruszki całość  dokładnie mieszamy. Na dużej blasze układamy arkusz folii aluminiowej. Przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze pieczarek i układamy na blasze. Pieczarki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 st C. i zapiekamy 25 minut

Smakowite Dania
Babeczki piernikowe nadziewane powidłami 359

teraz, do jesiennej herbaty, na święta - dla zapracowanych. Polecam, u mnie zniknęły w ciągu dnia. Składniki babeczek piernikowych nadziewanych powidłami: 125 g masła 1/4 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 z czubkiem łyżka kakao 1 pełna łyżka przyprawy piernikowej 2 jajka 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Nadzienie: 1 filiżanka powideł 1/4 tabliczki

Rodzinka w kuchni
Wielkanoc. Przepisy na Wielkanoc 1120

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe śniadanie Jajka z łososiem Jajko smażone w papryce Sałatka z kabanosami, ziemniakami, jajkiem, rzodkiewką, cebulą, szczypiorkiem i koperkiem Żurek na zakwasie Pasta jajeczna z serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Marchewki z ciasta francuskiego / kruchego Sałatki i surówki Sałatka z wędzonym kurczakiem, pestkami granatu, mandarynkami, sałatą(...)sosem musztardowym Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Ciasta Ciasteczka ‚jajka sadzone’ Red Velvet Cake – czerwone ciasto z kremem Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Bardzo puszysty sernik Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem Post Wielkanoc. Przepisy na Wielkanoc pojawił

Kulinarne Przeboje
PTYSIE "NA JEDEN KĘS" NADZIEWANE ŚMIETANĄ 169

ciasta parzonego nadziewane śmietaną. Zwykle polewa się je jeszcze czekoladą, jednak dla mnie są wystarczająco słodkie posypane tylko cukrem pudrem. Nie przekrawam ich na pół, ale nadziewam szprycą z końcówką do nadziewania. Moja rada- ptysie najlepiej nadziewać przed podaniem, inaczej będą mocno miękkie. Składniki: * 125 g masła * 1 szklanka mąki * 1 szklanka wody * 4 jajka * 250 ml śmietany kremówki(...)wystudzić. Zimne ciasto mieszać mikserem dodając po jednym jajku. Tak przygotowane ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskać na papier do pieczenia ciasto wielkości orzecha włoskiego. Ptysie piec w piekarniku nagrzanym do 220'C około 13-15 minut.  Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i nadziewać nią zimne ptysie końcówką podłużną, okrągłą jak do nadziewania pączków

Zrób to smacznie
MIELONE DEVOLAJE 166

kostkę.Cebule obieramy i siekamy drobno.Na rozgrzanej patelni smażymy pieczarki z cebulką,dodajemy serek topiony,mieszamy,studzimy. Farszem nadziewamy porcję mięsa mielonego i formujemy,rolujemy w  rękach podłużny kotlet devolaj,spłaszczamy lekko i gotowe.Obtaczamy w bułce tartej,potem w jajku i znów w bułce tartej-trzymamy się tej kolejności!Smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu.Smacznego.Można oczywiście

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 107

Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 2016-04-07 13:12:03 Ilość porcji: 4 Drób jest idealnym mięsem do eksperymentowania, a ja lubię eksperymenty. Dziś kurczaka połączyłam z duszonym porem i wspaniałą, hiszpańską kiełbaską chorizo. Wspaniałe smaki, które ze sobą współgrają. Uniwersalne i bardzo proste do przygotowania danie. Nadaje się zarówno na przyjęcia, rodzinne obiady czy kolacje(...)momentu, aż pory zmiękną. Doprawiamy do smaku pieprzem. Soli nie używałam, ponieważ chorizo jest dość intensywne w smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewamy każdy filet kurczaka. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i solą z obu stron. Filety obtaczamy w rozkłóconym jajku. Jajkiem smarujemy również nacięte brzegi i dociskamy, aby się nie otworzyły podczas smażenia. Obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy oliwę

Wędrówki po kuchni
Jajka faszerowane tuńczykiem (z olejem rzepakowym, bez majonezu) 214

świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i dokładnie mieszamy np. widelcem. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy, dodajemy więcej oleju. Naszym prostym tuńczykowym farszem nadziewamy połówki białek. *resztę farszu można wykorzystać np. na kanapki, dodać drobno pokrojony ogórek i nadziać inne jajka itd. Smacznego Talerzyk, na którym podałam faszerowane jajka pochodzi z Galerii Cuda Świata . Polecam Wam tam zajrzeć

Słodkie okruszki
Pączki 185

świeżych drożdży 0,5 kg mąki + kilka łyżek do podsypywania 3 łyżki cukru szczypta soli 4 żółtka + 1 całe jajko (w temperaturze pokojowej) 50 g masła 1 łyżka wódki Dodatkowo: lukier lub cukier puder marmolada (do nadziewania) kandyzowana skórka pomarańczowa (do posypania) 1,5 l oleju   Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Mleko podgrzać (powinno być ciepłe

Bullio
Pączki 245

mleka 50 g świeżych drożdży 0,5 kg mąki 3 łyżki cukru szczypta soli 4 żółtka + 1 całe jajko (w temperaturze pokojowej) 50 g masłą 1 łyżka wódki Dodatkowo: lukier lub cukier puder marmolada (do nadziewania) kandyzowana skórka pomarańczowa (do posypania) 1,5 l oleju Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Mleko podgrzać (powinno być ciepłe, ale nie gorące

Bullio
Domowe pączki z dżemem 141

Prosty przepis na tradycyjne pączki nadziewane dżemem (w moim przypadku truskawkowym). Nie może ich zabraknąć w Tłusty Czwartek! Składniki (ok 12 szt): 350 g mąki 100 ml mleka 100 ml śmietany 30% jajko 10 g drożdży 3 łyżki cukru 100 g masła dżem o ulubionym smaku olej do smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże

e-PrzepisyKulinarne
SZPARAGI NA SOSIE WŁOSKIM Z JAJKIEM POSZETOWYM! 151

tego pięknie pachnący chleb wiejski.  ;-) SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: - 1/2 dużego pęczka szparagów zielonych - 4 jajka - 3 łyżki masła do smażenie szparagów NA SOS WŁOSKI: - 1łyżka jogurtu greckiego - 1 łyżka Śmietany 18% - 3 łyżki jogurtu naturalnego - posiekany koperek - 20 zielonych oliwek nadziewanych papryczkami - sól morska - 1/2 łyżeczki soku z cytryny Składniki miksujemy w blenderze. Szparagi smażymy(...)minuty z każdej ze stron ma małym ogniu.  Jajko poszetowe: jajko wbij do gotującej się wody gotuj 1,5 do 2 minut, wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej. Żółtko powinno pozostać płynne! Na środku talerza nakładamy sos, na to szparagi na sam wierzch jajka poszetowe (zwane też jajkami w koszulce), ozdabiamy koperkiem.  Pięknie wygląda i tak smakuje! ;-) SMACZNEGO! ZAPRASZAM

SMYKWKUCHNI