jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:15/140)

Krokiety w grahamkowych naleśnikach 122

wbijamy jajka , dodajemy mleko i wodę, rozmącamy lekko, następnie dodajemy mąkę stopniowo, sól i cukier i mieszamy ciasto naleśnikowe niezbyt gęste. Smażymy tradycyjne naleśniki. Naleśniki nadziewamy kapustą i zwijamy w zgrabne krokiety. Panierujemy w jajku i tartej bułce, obsmażamy na złoty kolor. Podajemy z barszczykiem

Gotowanie jest łatwe
Kurczak nadziewany 333

Wykonanie: Kurczaka myjemy i nacieramy w środku solą. Do bułki tartej dolewamy mleko, aż będzie miała konsystencje gęstej śmietany.Dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, wątróbkę, jajko, 1 łyżkę masła, sól i pieprz. Mieszamy. Następnie nadziewamy kurczaka i zaszywamy.  Roztapiamy pozostałe masło, dodajemy do niego przyprawę do kurczaka i smarujemy całego kurczaka z zewnątrz. Pieczemy przez półtorej godziny pod przykryciem

Czerwona Porzeczka
KRUCHE RURKI Z NADZIENIEM ADWOKATOWYM 86

również doskonała propozycja na karnawał. Składniki na około 30 rurek: * 3,5 szklanki mąki pszennej * 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany * 125 g masła * 1 jajko * szczypta soli * brązowy cukier do obtaczania Do nadziewania rurek użyłam nadzienia gotowego do użycia w rękawie cukierniczym Rengo o smaku adwokatowym  Lauretta .  Wykonanie: Ze wszystkich składników na rurki zagnieść ciasto. Zawinąć

Zrób to smacznie
Niedzielny obiad: Kurczak faszerowany chlebem 105

potrawę o nazwie „kush”. Nadziewanie kury starym chlebem, połączonym z cebulą i jajkiem jest też składnikiem żydowskiej kuchni szabasowej. Trzeba przyznać, że farsz z czerstwego pieczywa to absolutnie doskonały pomysł. Oczywiście nie jest tak, że pakujemy do tuszki pół bochenka czerstwego chleba. Przed nadzieniem trzeba go pokroić w zgrabną kostkę, dobrze doprawić, nawilżyć mlekiem i jajkiem, wymieszać i wtedy nadziać(...)Farsz nie wygląda specjalnie okazale, ale po upieczeniu zmienia się w prawdziwy specjał. Chleb nasiąka sokami z kurczaka, pęcznieje dzięki dodatkowi jajka i zmienia się w pyszny dodatek do upieczonego kurczaka, który może zastąpić inne dodatki jak ziemniaki, ryż itp. Wypróbujcie tą metodę. Jeśli nigdy wcześniej nie faszerowaliście kurczaka, to nadzienie z chleba będzie dla Was doskonałą wprawką do przygotowania

Niedzielny kucharz
Kawowy keks 150

cukru pudru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 1 łyżka spirytusu skórka z cytryny mieszanka keksowa pół tabliczki czekolady espresso nadziewanej Przygotowanie: Margarynę utrzeć i stopniowo dodawać po jednym, całym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem, powoli dodawać do ucierania. Gdy całość będzie utarta na jednolitą masę dodać spirytus, skórkę z cytryny i oprószone

Lawendowe Niebo
Kolorowa peruwiańska causa z tuńczykiem i czarną quinoą 163

innych dostępnych odmian. Peruwiańczycy najczęściej robią causę z kurczakiem, tuńczykiem, lub krewetkami, ja dziś wybrałam tuńczyka i dodatkowo czarną quinoę. Nie może zabraknąć plasterków smaczliwki, często dodaje się też jajko gotowane na twardo, a do ozdoby oliwki. Warstwy causy łączy się majonezem, ja lubię go mieszać z ketchupem, dzięki temu smak jest ciekawszy i wyrazistszy.  Warto zadbać o prezentację(...)łyżki pikantnego ketchupu premium Kotlin 6 łyżek majonezu  4 łyżki soku z kiszonych buraczków 1 limonka 2 papryczki pepperoni 6 zielonych oliwek nadziewanych migdałami 6 żółtych pomidorków koktajlowych 3 jajka ugotowane na twardo 1 łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie kilka ostrych papryczek konserwowych aji charapita (opcjonalnie) garść kiełków rzodkiewki 1 łyżka kaparów sól Wykonanie: Obrane ziemniaki gotujemy

Quinoa Raz!
Koreczki 144

się na wiele innych okazji. Ich szybkie wykonanie i ładny smakowity wygląd kuszą. Tym bardziej, że są szybką przekąską zaspokajającą pierwszy głód. Na wykałaczki można nadziewać różności pyszności. Od sera, kiełbasek, oliwek, po jajka, śledzie, kawałki kurczaka, itp. Dziś zaprezentuję Wam koreczki serowo – oliwkowe z dodatkiem malutkich wieprzowych kabanosów i mozzarelli. Składniki: 100 g sera żółtego w kawałku szklanka

Zasmakuj Kuchni
Koreczki 149

się na wiele innych okazji. Ich szybkie wykonanie i ładny smakowity wygląd kuszą. Tym bardziej, że są szybką przekąską zaspokajającą pierwszy głód. Na wykałaczki można nadziewać różności pyszności. Od sera, kiełbasek, oliwek, po jajka, śledzie, kawałki kurczaka, itp. Dziś zaprezentuję Wam koreczki serowo - oliwkowe z dodatkiem malutkich wieprzowych kabanosów i mozzarelli. Składniki: 100 g sera żółtego w kawałku szklanka czarnych

Zasmakuj Kuchni
Kwiaty cukinii nadziewane ricottą i orzechami włoskimi w cieście 104

chrupiącym cieście... to nie może smakować źle! Składniki (na 2 - 3 porcje) 10- 12 kwiatów cukinii  100 gram sera ricotta garść orzechów włoskich  sól i pieprz 1 jajko  2 łyżki mleka  2 łyżki mąki ryżowej  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia  litr oleju rzepakowego do smażenia  Sos bazyliowy: 1 łyżka majonezu  100 gram(...)bazylii  Kwiaty cukinii myję, osuszam i wycinam pręciki. Orzechy włoskie siekam drobno i mieszam z srem ricotta oraz szczyptą soli i pieprzu. Taką mieszanką nadziewam kwiaty cukinii a czubki kwiatków mocno zwijam. Jajko mieszam z mlekiem, mąką i proszkiem. W garnku rozgrzewam olej. Nadziane kwiaty maczam w cieście i smażę na głębokim tłuszczu do zarumienienia. Usmażone kwiaty przekładam

Mango Papaja
Drobiowy zawijaniec kaszą gryczaną nadziany w doborowym towarzystwie, czyli de volaille po Mężowsku 127

kurczaka ugotowana kasza gryczana (4-5 łyżek) 2 ogórki kiszone  starty ser żółty  2-3 drobno posiekane orzechy włoskie sól, pieprz jajko, bułka tarta Przygotowanie: Mięso dzielimy na kotlety i rozbijamy cienko.Kotleciki nadziewamy kaszą wymieszaną z orzechami. Układamy paski ogórka kiszonego i posypujemy tartym serem. Zawijamy ścisło w ruloniki. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju

Kuchnia po mojemu
Roladki z tortilli z kurczakiem, bekonem i szpinakiem 1405

rozwinąć i pokroić pod ukosem na 2-3 cm kawałki. Roladki z tortilli są pięknie kolorowe i smakują nawet najmłodszym. Więcej przepisów na przekąski imprezowe: Jajka faszerowane z granatem i bazylią Bagietka nadziewana kurczakiem i serem mozzarella Bruschetta z łososiem wędzonym Artykuł Roladki z tortilli z kurczakiem, bekonem i szpinakiem pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
Zimna przekąska z ogórka i szynki parmeńskiej 229

szynki parmeńskiej Świeże ogórki u mnie w domu już zagościły na dobre. Nie kisiłam jeszcze żadnych ale za pewno niedługo będę. Robiłam ostatnio świeże ogórki nadziewane serkiem kremowym, dodałam pomidory z zalewy, jajko i trochę pietruszki. Podawałam je z tostami, zamiast wędliny. Bardzo wszystkim smakowały. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami

mecooks
Kurczak faszerowany kuskusem, śliwakmi i rodzynkmi 203

kuskusu dodajemy cynamon, gałkę muszkatołową, rodzynki i pokrojone na mniejsze kawałki śliwki. Zalewamy gorącym bulionem oraz winem, czekamy aż kuskus napęcznieje i mieszamy z surowym jajkiem.  Wytrybowanego kurczaka myjemy osuszamy papierem i nadziewamy farszem. Zaszywamy aby farsz nie wypłynął podczas pieczenia.  Wierzch kurczaka solimy i oprószamy słodką papryką. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy

W kuchennej krainie
pierogi z niemieckim sosem 147

przeczytałam tutaj : " pierogi w Niemczech często jada się nadziewane boczkiem, mięsem, mieloną kiełbasą, drobno posiekanym jajkiem gotowanym na twardo itp." Tak więc zmiksowałam sobie te różne smaki i powstały takie oto pierożki, nadziane posiekanym mięsem z rosołu, boczkiem i gotowanym jakiem, do których dodałam jeszcze podsmażoną cebulkę oraz świeżą zieleninę. Niemieckie pierogi ( cyt .) przypominają kształtem włoskie ravioli

6niebo
kurczak faszerowany 132

Paprykę pokroić w grubszą kostkę. Pieczarki umyć w całości przełożyć do cebuli, udusić, doprawić wegetą, solą i pieprzem, ostudzić. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, papryką, jajkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać kurczaka a następnie zszyć wykałaczkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h. Można podawać na ciepło jak i na zimno

Darcia w kuchni
Przekąska z oliwek w cieście francuskim 646

KROKAMI  zbliża się Sylwester, to taka przekąska będzie w sam raz na przyjęcie.  Poza tym bardzo pasuje do piwa :) Składniki: słoik oliwek zielonych nadziewanych masą paprykową 1 ciasto francuskie 1 jajko drewniane patyczki do szaszłyków Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na paski o szerokości oliwek Każdy pasek złożyć na pół i zaznaczyć środek Na środku paska położyć oliwkę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Cytrynowe babeczki z mikrofali 198

babeczek) -4 łyżki mąki -4 łyżki cukru -3 łyżki kisielu cytrynowego -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki mleka -4 łyżki oleju -1 jajko -aromat cytrynowy -ew. dżem truskawkowy do nadziewania Wykonanie: W naczyniu mieszamy ze sobą mąkę, cukier, kisiel i proszek do pieczenia. Później dodajemy kolejno mleko i olej, mieszamy. Na końcu dodajemy żółtko, ubitą pianę z białka

KasiekGotuje
Pierożki z jabłkami dla leniwych łasuchów 129

soczyste jabłko, otulone kruchym, chrupiącym ciastem :) Potrzebujemy tylko 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego i jabłko pokrojone na plastry. Z ciasta wycinamy np. za pomocą szklanki kółka, nadziewamy plastrem jabłka. Zlepiamy jak pierogi. Smarujemy jajkiem, posypujemy cukrem i po 35 minutach wyciągamy z piekarnika (temp. 180 st.). Tak to już koniec tego przepisu :)  Świetnie smakują z poranną kawą :) Szybko, prosto

Mój Smak na Życie
Muffinki orkiszowe z czekoladową bitą śmietaną 162

cukru lub ksylitolu 1 niecała łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody mokre: 160 g jogurtu naturalnego lub maślanki 100 ml oleju rzepakowego 1 jajko dodatkowo: 12 łyżeczek konfitury żurawinowej do nadziewania 12 świeżych malin lub innych drobnych owoców do dekoracji 400-500 ml kremówki czekoladowej Przygotowanie: W osobnych naczyniach wymieszać łyżką suche i mokre składniki. Następnie niezbyt dokładnie wymieszać

Ze smakiem i z pasją

Proponowane wyszukiwania