jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:8/140)

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI I PIETRUSZKĄ 106

zjedzone tego samego dnia. Zresztą co tu dużo pisać, przekonajcie się sami ;) Składniki: * 4 jajka * 7-8 większych pieczarek * natka pietruszki ( nie dużo) * sól, pieprz * 1 łyżeczka majonezu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, gdy ostygną oskubać ze skorupek, przekroić na pół i z białek wyjąć żółtka.  Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na małej ilości oliwy z oliwek z dodatkiem(...)czynność wykonuje dosłownie kilka sekund, ponieważ lubię małe wyczuwalne kawałki pieczarek). Następnie dodać majonez do farszu i ewentualnie sól i pieprz, wszystko wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać białka jajek.  P/S Pozostały farsz idealnie smakuje na chlebie

Zrób to smacznie
Nadziewane awokado z łososiem i jajkiem. 100

pojawia się pytanie jak można wprowadzić na świąteczny stół potrawy paleo. Nic prostszego. Dzisiaj jedna z kilku propozycji na świąteczne śniadanie i nie tylko. Tym razem proponuję: nadziewane awokado z łososiem, jajkiem oraz koperkiem. Awokado jest zaliczane jako superfood, spokojnie można by mu poświęcić osobny wpis. Pełne zdrowych tłuszczy, w tym omega-3, zawiera dużą ilość witamin(...)jako jedno z szybkich śniadań. Potrzebujemy: 1 dojrzałe awokado 2 jajka płat wędzonego łososia koperek sól, pieprz Przygotowanie: Awokado przecinamy na pół i łyżeczką wydłubujemy środek, tak aby zmieściło nam się jajko w środku, układamy pasek łososia, wbijamy jajko, wstawiamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika. Czekamy aż jajko się zetnie, czyli ok 15-20 minut. Wyciągamy z piekarnika, posypujemy

PaleoLife
ROGALIKI NA MAŚLANCE 589

mąki pszennej , 15 g drożdży świeżych, 100 ml ciepłej wody, 100 ml ciepłej maślanki, 2 łyżki oleju, 2 łyżki cukru, szczypta soli Dodatkowo: marmolada  do nadziewania, lukier, jajko do posmarowania WYKONANIE W ciepłej wodzie rozrabiamy drożdże z cukrem i łyżką mąki, przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. W misce mieszamy mąkę, sól, dodajemy maślankę, olej

słodki bratek
Patisony faszerowane kaszą kuskus i warzywami 168

przyprawami do smaku. Dusić około 10 minut na małym ogniu. Patisony dokładnie oczyścić, ściąć czapki, wydrążyć miąższ i oprószyć solą. Gotową kaszę kuskus wymieszać z przygotowanym farszem, jajkiem, serem. Nadziewać przygotowane patisony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Podawać z gęstą kwaśną śmietaną

Tradycyjna Kuchnia
Pieczarki – obieracie czy myjecie? 124

grzyby silikonowym pędzelkiem. Drobne grzyby rzadko kiedy obieram, więc oczyszczanie za pomocą pędzelka lub płukanie pod bierzącą wodą wydaje mi się jak najbardziej na miejscu. Pieczarki – przepisy Nadziewane kapelusze Jajka faszerowane grzybami Pieczarka faszerowana Sos pieczarkowy     The post Pieczarki – obieracie czy myjecie? appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Pasta z soczewicy i kabanosa. 157

dzisiaj zrobiłam na kolację  pyszną pastę z kabanosa i Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle.  Pasta nadaje się na kanapki a także śmiało można nią nadziewać np : jajka. Pastę podałam na porcelanie  Bogucice z kolekcji New Hollis Gold . Zapraszam :) Składniki : 1 puszka Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle    kawałek kabanosa tak około

Sama słodycz i szczypta chili
Bułki czosnkowo-pietruszkowe 132

180ºC, aż bułki będą miały złocisty kolor. Upieczone bułki przełożyć na kratkę i poczekać, aż ostygną. Bułeczki przed i po wyrośnięciu Przygotowywanie nadzienia czosnkowo-pietruszkowego Smarowanie roztrzepanym jajkiem i nadziewanie masełkiem Bułeczki przed i po upieczeniu Pomysł na przepis ze strony mojewypieki.com

Ugotować
Kofty, czyli szaszłyki z grilowanego mięsa 167

się jagnięciny, baraniny, czy też wołowiny – ja użyłam naszej polskiej wieprzowiny. Ważne w tym przypadku jest porządne doprawienie mięsa, należy też pamiętać, że nie dodaje się do mięsa jajek. Kofty nadziewa się na patyki do szaszłyków, grilluje lub piecze w piekarniku. Ja polecam Wam przygotować grillowane aromatyczne kofty, czyli szaszłyki z grilowanego mięsa z pietruszką, oregano, czerwoną cebulą, czosnkiem, tłuczoną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
FASZEROWANE JAJECZNE CHŁOPKI 136

jajku nacinamy delikatnie 2 dziurki, do których wkładamy goździki oraz otwór na buzię, do którego wkładamy plasterek rzodkiewki. Głowę naszego chłopka przybieramy kawałkami szynki, które przytwierdzamy do jajka wykałaczkami. Na wykałaczki nadziewamy po plasterku ogórka. Każde jajko ustawiamy na plasterku ogórka, a całość na sałacie

Walijskie Pichcenie
Przepis na jajka faszerowane 1213

Przepis na jajka faszerowane z guacamole to połączenie jajka z awokado. Uwielbiam jajka pod każdą postacią i mogę je jeść codziennie. Na Wielkanoc prawie zawsze przyrządzam jajka faszerowane. Jak co roku obok nadziewanych jajecznych połówek pojawią się również inne wielkanocne smakołyki. Tort kanapkowy , drożdżowa babka i śledzie to potrawy, które lubię przyrządzać na Wielkanoc. Przepis na jajka faszerowane jest

codojedzenia
Cukinia faszerowana mięsem z kruszonką 157

minuty smażymy na patelni na odrobinie oleju. Po czym cukinie dodajemy do mięsa mielonego, dodajemy jedno jajko 100 g tartej mozzareli, oraz ketchup. Całość mieszamy i nadziewamy cukinię. Drugie jajko, łączymy z resztą mozzarelli, bułką tartą i oliwą. Powinna nam powstać kruszonka, którą posypujemy cukinię. Całość pieczemy w piekarniku w tem 180 stopni około 25 - 30 min. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Roladki szpinakowe 332

odparowania wody. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak smażymy około 15 minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz świeżo mielony pod koniec smażenia dodajemy roztrzepane jajko. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kieszenie fileta. Roladki obtaczamy w jajku, bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu około 6 -8 minut. Pododajemy z ziemniakami puree z marchewką z groszkiem lub warzywami

kgwjanczewo
oliwki w cieście francuskim 110

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 200 g oliwek nadziewanych (ze słoika) 1 jajko patyczki do szaszłyków opcjonalnie parówki pokrojone na wielkość oliwki wykonanie: Z ciasta francuskiego, wzdłuż krótszego boku wycinamy paseczki szerokości oliwki. W połowie każdego paseczka układamy oliwkę, oplatamy ją paseczkami. Tuż obok kładziemy następną i znów oplatamy. Na każdy pasek potrzebujemy 4 oliwki. Zaplecione nadziewamy

Domowy Smak Jedzenia
Francuskie ciasteczka z powidłami i migdałami . 128

jajkiem posypujemy cukrem . Na środek ciasteczka nakładamy powidła , wierzch posypujemy płatkami migdałowymi .  Wzorek z kwiatkiem : Wycinamy 2 kwiatki z ciasta i ze sobą zlepiamy , następnie wycinamy dziurkę , nadziewamy powidłami , smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem . Pieczemy w temperaturze 190 stopni na złoty kolor . Smacznego :) http://www.porcelanabogucice.pl

Sama słodycz i szczypta chili
Sandwich z kurczakiem i jajkiem 76

Porządny sandwich z kurczakiem nadziewanym suszonymi pomidorami, z jajkiem i rukolą, porwie Was w wspomnienia ciepłego lata, pikników oraz zapachu grilla. Pyszna kanapka, do której trzeba podejść z fantazją, ponieważ nie tylko bułką i mięsem człowiek żyje. Dodatki podyktujcie pod siebie. Nie bójcie się wrzucać Waszych ulubionych składników. Składniki pierś z kurczaka suszone pomidory […] Artykuł Sandwich z kurczakiem

Pink Envelope
Bułgarski obiadek – czuszka biurek- papryka faszerowana serem 105

potem zdjąć skórkę z papryk farsz do papryk Bułgarski ser szopski – można go kupić w sklepach m.in społem lub b1 łyżeczka czubrycy szczypiorek opcjonalnie jajko cebula pieprz, sól Nadziewamy papryki farszem a potem obtaczamy w mące i jajku ( najlepiej podwójnie) a następnie smażymy na oleju. Podawać z sosem barbecue   Polecam bo jadłam ten przysmak pierwszy raz i bardzo

Moje Wyroby