jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:16/140)

Zimna przekąska z ogórka i szynki parmeńskiej 228

szynki parmeńskiej Świeże ogórki u mnie w domu już zagościły na dobre. Nie kisiłam jeszcze żadnych ale za pewno niedługo będę. Robiłam ostatnio świeże ogórki nadziewane serkiem kremowym, dodałam pomidory z zalewy, jajko i trochę pietruszki. Podawałam je z tostami, zamiast wędliny. Bardzo wszystkim smakowały. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami

mecooks
Kurczak faszerowany kuskusem, śliwakmi i rodzynkmi 203

kuskusu dodajemy cynamon, gałkę muszkatołową, rodzynki i pokrojone na mniejsze kawałki śliwki. Zalewamy gorącym bulionem oraz winem, czekamy aż kuskus napęcznieje i mieszamy z surowym jajkiem.  Wytrybowanego kurczaka myjemy osuszamy papierem i nadziewamy farszem. Zaszywamy aby farsz nie wypłynął podczas pieczenia.  Wierzch kurczaka solimy i oprószamy słodką papryką. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy

W kuchennej krainie
pierogi z niemieckim sosem 147

przeczytałam tutaj : " pierogi w Niemczech często jada się nadziewane boczkiem, mięsem, mieloną kiełbasą, drobno posiekanym jajkiem gotowanym na twardo itp." Tak więc zmiksowałam sobie te różne smaki i powstały takie oto pierożki, nadziane posiekanym mięsem z rosołu, boczkiem i gotowanym jakiem, do których dodałam jeszcze podsmażoną cebulkę oraz świeżą zieleninę. Niemieckie pierogi ( cyt .) przypominają kształtem włoskie ravioli

6niebo
kurczak faszerowany 132

Paprykę pokroić w grubszą kostkę. Pieczarki umyć w całości przełożyć do cebuli, udusić, doprawić wegetą, solą i pieprzem, ostudzić. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, papryką, jajkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać kurczaka a następnie zszyć wykałaczkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h. Można podawać na ciepło jak i na zimno

Darcia w kuchni
Przekąska z oliwek w cieście francuskim 646

KROKAMI  zbliża się Sylwester, to taka przekąska będzie w sam raz na przyjęcie.  Poza tym bardzo pasuje do piwa :) Składniki: słoik oliwek zielonych nadziewanych masą paprykową 1 ciasto francuskie 1 jajko drewniane patyczki do szaszłyków Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na paski o szerokości oliwek Każdy pasek złożyć na pół i zaznaczyć środek Na środku paska położyć oliwkę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Cytrynowe babeczki z mikrofali 198

babeczek) -4 łyżki mąki -4 łyżki cukru -3 łyżki kisielu cytrynowego -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki mleka -4 łyżki oleju -1 jajko -aromat cytrynowy -ew. dżem truskawkowy do nadziewania Wykonanie: W naczyniu mieszamy ze sobą mąkę, cukier, kisiel i proszek do pieczenia. Później dodajemy kolejno mleko i olej, mieszamy. Na końcu dodajemy żółtko, ubitą pianę z białka

KasiekGotuje
Pierożki z jabłkami dla leniwych łasuchów 129

soczyste jabłko, otulone kruchym, chrupiącym ciastem :) Potrzebujemy tylko 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego i jabłko pokrojone na plastry. Z ciasta wycinamy np. za pomocą szklanki kółka, nadziewamy plastrem jabłka. Zlepiamy jak pierogi. Smarujemy jajkiem, posypujemy cukrem i po 35 minutach wyciągamy z piekarnika (temp. 180 st.). Tak to już koniec tego przepisu :)  Świetnie smakują z poranną kawą :) Szybko, prosto

Mój Smak na Życie
Muffinki orkiszowe z czekoladową bitą śmietaną 162

cukru lub ksylitolu 1 niecała łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody mokre: 160 g jogurtu naturalnego lub maślanki 100 ml oleju rzepakowego 1 jajko dodatkowo: 12 łyżeczek konfitury żurawinowej do nadziewania 12 świeżych malin lub innych drobnych owoców do dekoracji 400-500 ml kremówki czekoladowej Przygotowanie: W osobnych naczyniach wymieszać łyżką suche i mokre składniki. Następnie niezbyt dokładnie wymieszać

Ze smakiem i z pasją
serniko-piernik 144

jajka 1 i 1/4 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 150 g powideł śliwkowych łyżka przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 100 g masła 1 szklanka cukru skórka otarta z pomarańczy 20 pierniczków nadziewanych w czekoladzie na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 125 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku 2 łyżki drobnego kokosu Przygotować ciasto piernikowe: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawą do piernika i kakao. Przesiać do masy jajecznej. Dodać powidła, olej i mleko. Zmiksować krótko na gładkie ciasto. Blaszkę wyścielić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KARP FASZEROWANY GRZYBAMI 94

Karp to obowiązkowe danie podczas Wigilii. Nie oznacza to jednak że co roku misi byc on smażony w formie kotleta, równie dobrze można zaskoczyć gości bardziej wykwintna wersją jak nadziewany karp z grzybami. Taka ryba będzie ozdoba stołu i zachwyci gości. Polecam(...)solą. Grzyby rozmrażamy, kroimy na mniejsze kawałki, podpiekamy na oleju z cebulą aż się zrumienią. Po przestudzeniu dodajemy do grzybów pokrojony chleb, natkę, jajko, doprawiamy do smaku i mieszamy farsz. Tak przygotowanym farszem nadziewamy karpia. Brzuszek od spodu zostawiamy otwarty, jednak można go spiąc wykałaczkami. Blaszkę smarujemy olejem, układamy na niej karpia którego posypujemy bułką tartą. Pieczemy w nagrzanym piekarniku

Kulinarne Fantazje Marioli
KRUCHE TARTALETKI Z POMIDORAMI / SPIS PRZEPISÓW NA SYLWESTRA 97

ciasto wykładam ser z przyprawami tak, aby pozostawić 2-3 cm od krawędzi. Układam na wierzchu pomidory i zakładam krawędzie (coś na kształt galette).  Wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę 20 minut w 180 stopniach. Podaję skropione dobrą oliwą z oliwek. SMACZNEGO ! ***** A poniżej to, co śmiało możesz podać na małym, domowy party (jak i wielkiej imprezie na 50 osób(...)CIEŚCIE PIWNYM SUSHI MAKI Z AWOKADO I WĘDZONYM ŁOSOSIEM SAŁATKA Z KAPUSTY I OLIWEK CHIPSY Z JARMUŻU TOFU MARYNOWANE TATAR Z SUROWEGO ŁOSOSIA PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA WEGETARIAŃSKIE JAJKA PO SZKOCKU KRUCHE BABECZKI Z GRZYBAMI OGÓRKI Z PASTĄ ORZECHOWĄ PIKANTNA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI MUSZLE ZAPIEKANE ZE SZPINAKIEM BURGERY Z CZARNEJ SOCZEWICY GUACAMOLE MIĘTOLADA LIKIER

W kuchni Karmel-itki
Kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką 125

Kotlety schabowe grubsze ok. 2 cm. 5 Sztuk * Pieczarki 250 g * ser 150 g * garść natki pietruszki * sól * pieprz * słodka mielona papryka * olej do smażenia * łyżka masła * bułka tarta * jajko Przygotowanie: Kotlety nacinamy nożem do połowy tak aby powstała kieszonka do faszerowania. Nakłuwamy  je widelcem a następnie przyprawiamy solom, pieprzem oraz słodka papryką. Odstawiamy na minimum 3 godziny. Zabieramy(...)momentu odparowania wody. Na koniec dodajemy sól i pieprz. Gdy farsz ostygnie dodajemy starty lub drobno pokrojony ser oraz posiekaną pietruszkę. Tak przygotowanymi farszem nadziewamy nasze kieszonki. Każdą zamykam wykałaczką. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złocisty kolor. Smacznego! Zapraszam do oglądania materiału z przygotowań oraz subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Roladki schabowe z boczkiem i jajkami przepiórczymi 163

Pyszne schabowe roladki z jajkiem - na nadchodzą Wielkanoc, niedzielny lub inny uroczysty obiad :) Bardzo proste - bardzo smaczne... SKŁADNIKI 500 g schabu 4 plastry wędzonego boczku 12

Moje Kuchenne Rewelacje
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 107

przepis na zakwas do barszczu czerwonego. Składniki : Naleśniki : * pół kilograma mąki pszennej * 2 jajka * szklanka mleka * 2 szklanki mineralnej wody gazowanej * łyżka oleju rzepakowego * szczypta soli   plus jajko, bułka tarta i olej rzepakowy do smażenia krokietów  Przygotowanie : Wszystkie składniki miksujemy do gładkiej konsystencji. Ja smażę na patelni teflonowej już bez dodatku tłuszczu. Farsz do krokietów : * pół kilograma(...)gotuję aż woda odparuje. Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Podać pieczarki i przesmażyć. Połączyć z serem. Przyprawić do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewać naleśniki i zwijać jak krokiety. Obtoczyć w jajku oraz bułce tartej i smażyć na złoty kolor

Magiczne Życie Marty
bułeczki kokosowe 137

ziemniaczaną. Gotować aż zgęstnieje cały czas mieszając gdyż bardzo się przypala. Połączyć z wiórkami i odstawić do wystygnięcia. Ciasto dzielimy na małe kulki. Każdą nadziewamy masą. Bułeczki układamy w wysmarowanej olejem formie. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy wiórkami. Z przepisu wyszło mi ok 30 bułeczek. Pieczemy w temp 180 stopni przez ok 30 minut - aż się zarumienią. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Literackie pieczarki nadziewane 189

Jednym z podstawowych zapachów jesieni jest zapach grzybów. Uwielbiam dania z leśnymi grzybami, jednak mimo rodzinnej tradycji grzybobrania, sama boję się zbierać. Dlatego najczęściej zadowalam się

Wiszniówka
Biała papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem 121

Sezonowa papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem. Podana na ostro stanowi prosty sposób na pyszny obiad lub kolację. Ja podałam ją z hummusem z bobu, ale można wykorzystać inny ulubiony sos lub dip. 3 białe papryki 120 g bryndzy puszka dobrej jakości tuńczyka w kawałkach jajko papryczki jalapeño dymka sól i pieprz oliwa Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Papryki myjemy(...)skrapiamy oliwą. Bryndzę mieszamy z odsączonym tuńczykiem i roztrzepanym jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekrojone na pół papryki nadziewamy farszem. Na wierzchu układamy plasterki papryczki jalapeño oraz dymke pokrojoną w piórka. Całość pieczemy około 20 minut. Danie jest gotowe, gdy papryka zmięknie (ale pozostanie jędrna). Smacznego :) Artykuł Biała papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
NASZE WIELKANOCNE MENU 311

przepiórcze udka, czyli przekąski z kurczaka i paluszków.  PRZEPIS Sałatka "Grzybowa polana" PRZEPIS Jajeczny pasztet wielkanocny PRZEPIS Wielkanocna zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy PRZEPIS Kotlety z jajek PRZEPIS Faszerowane jajka z łososiem PRZEPIS

Przepisy Aleksandry
Pączki z migdałami 339

drożdży 15 dag masła 10 dag cukru 10 dag mielonych migdałów skórka z cytryny szczypta soli 8 żółtek 2 jajka 70 dag smalcu 2 kieliszki spirytusu 20 dag cukru pudru cukier wanilinowy dżem wiśniowy do nadziewania Wykonanie: Drożdże rozrabiamy w podgrzanym mleku dodajemy łyżeczkę cukru pozostawiamy do wyrośnięcia. Mikserem ucieramy żółtka oraz 2 całe jajka z cukrem i masłem

kgwjanczewo