jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:16/140)

bułeczki kokosowe 203

ziemniaczaną. Gotować aż zgęstnieje cały czas mieszając gdyż bardzo się przypala. Połączyć z wiórkami i odstawić do wystygnięcia. Ciasto dzielimy na małe kulki. Każdą nadziewamy masą. Bułeczki układamy w wysmarowanej olejem formie. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy wiórkami. Z przepisu wyszło mi ok 30 bułeczek. Pieczemy w temp 180 stopni przez ok 30 minut - aż się zarumienią. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Literackie pieczarki nadziewane 224

Jednym z podstawowych zapachów jesieni jest zapach grzybów. Uwielbiam dania z leśnymi grzybami, jednak mimo rodzinnej tradycji grzybobrania, sama boję się zbierać. Dlatego najczęściej zadowalam się

Wiszniówka
Biała papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem 165

Sezonowa papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem. Podana na ostro stanowi prosty sposób na pyszny obiad lub kolację. Ja podałam ją z hummusem z bobu, ale można wykorzystać inny ulubiony sos lub dip. 3 białe papryki 120 g bryndzy puszka dobrej jakości tuńczyka w kawałkach jajko papryczki jalapeño dymka sól i pieprz oliwa Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Papryki myjemy(...)skrapiamy oliwą. Bryndzę mieszamy z odsączonym tuńczykiem i roztrzepanym jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekrojone na pół papryki nadziewamy farszem. Na wierzchu układamy plasterki papryczki jalapeño oraz dymke pokrojoną w piórka. Całość pieczemy około 20 minut. Danie jest gotowe, gdy papryka zmięknie (ale pozostanie jędrna). Smacznego :) Artykuł Biała papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
NASZE WIELKANOCNE MENU 353

przepiórcze udka, czyli przekąski z kurczaka i paluszków.  PRZEPIS Sałatka "Grzybowa polana" PRZEPIS Jajeczny pasztet wielkanocny PRZEPIS Wielkanocna zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy PRZEPIS Kotlety z jajek PRZEPIS Faszerowane jajka z łososiem PRZEPIS

Przepisy Aleksandry
Pączki z migdałami 377

drożdży 15 dag masła 10 dag cukru 10 dag mielonych migdałów skórka z cytryny szczypta soli 8 żółtek 2 jajka 70 dag smalcu 2 kieliszki spirytusu 20 dag cukru pudru cukier wanilinowy dżem wiśniowy do nadziewania Wykonanie: Drożdże rozrabiamy w podgrzanym mleku dodajemy łyżeczkę cukru pozostawiamy do wyrośnięcia. Mikserem ucieramy żółtka oraz 2 całe jajka z cukrem i masłem

kgwjanczewo
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego drożdżowego 235

Paszteciki z ciasta półfrancuskiego nadziewane farszem z mięsa wołowego i kapusty.   25 dag mąki 1,5 dag drożdży 2 żółtka 10 dag masła 0,5 szklanki mleka 2 łyżki oleju szczypta soli jajko do smarowania Farsz: ok. 25 dag gotowanej wołowiny z rosołu ok. 20 dag kapusty kiszonej 1 cebula łyżka smalcu 1 jajko przyprawa np. Kucharek pieprz(...)prostokąt i znów smarować masłem, złożyć. Czynność tę powtórzyć cztery razy. Następnie rozwałkować na grubość ok. 5-7 mm, pociąć na prostokątne kawałki, nadziewać i formować paszteciki. Zostawić na kilkanaście minut aby lekko podrosły, następnie smarować jajkiem rozmąconym z łyżką wody. Upiec w temperaturze 200 stopni 15 - 20 minut

Praktyczna pl
Mięsne krokiety cannelloni z sosem pieczarkowym 208

zgrabne, to kalorii mają sporo, ale na ich temat dziś się nie będziemy rozpisywać. Wszak trwa jeszcze długi weekend, a ten zobowiązuje do dyspensy i odrobiny zapomnienia... Na tak nadziewane rurki makaronowe naszło mnie już dawno. Przyznam, że raz już nawet próbowałam zrobić, ale w momencie gdy włożyłam makaron do gotującej wody, dzieci mnie tak zakręciły, że z minuty(...)Odcedzamy i osuszamy, a następnie układamy w odstępach obok siebie na wysypanej mąką desce. Mięso doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy bułkę tartą. Gotowym nadziewamy obgotowane i przestudzone rurki makaronowe. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na dużej ilości rozgrzanego tłuszczu, ale na małym ogniu, tak by makaron jeszcze troszkę zmiękł, a „krokiety” nie były przypalone

Kuchnia w czekoladzie
Pączki babuni 192

ostudzonego 7 żółtek (u mnie z jajek o rozmiarze L) 3 całe jajka (u mnie jajka rozmiar L) 10 gr - 16 gr cukru waniliowego cukier puder do posypania 1 litr oleju rzepakowego dżem wiśniowy lub marmolada z różą lub kto co lubi :) do nadziewania'; document.write(" "); Składniki na 26 szt. : około 610 gr mąki tortowej 160 ml mleka u mnie sojowe(...)ostudzonego 7 żółtek (u mnie z jajek o rozmiarze L) 3 całe jajka (u mnie jajka rozmiar L) 10 gr – 16 gr cukru waniliowego cukier puder do posypania 1 litr oleju rzepakowego dżem wiśniowy lub marmolada z różą lub kto co lubi do nadziewania W garnuszku umieścić termometr cukierniczy oraz mleko, 33 gr cukru, drożdże, podgrzać do temp

moj przepis na
Serowa tarta z czekośliwką i piernikami 280

łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli NADZIENIE SEROWE: 400 g twarogu mielonego 1/4 szklanki cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej CZEKOŚLIWKA: 400 g śliwek węgierek 3 łyżki cukru trzcinowego 100 g czekolady gorzkiej ok 200 g pierników nadziewanych Całuski Kopernik Toruń Mąkę przesiać z proszkiem(...)pieczenia i posiekać razem z zimnym masłem, solą i cukrem pudrem. Dodać jajko i śmietanę, szybko zagniatając ciasto. Rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm, najlepiej z wyjmowanym dnem. Nadmiar ciasta odciąć i schłodzić w lodówce przez minimum 30 min. Przed pieczeniem nakłuć ciasto widelcem, obciążyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C . Piec przez

https:KKuchniaMniam
Jajko na twardo w papryce z parowaru z mixem sałat 236

pół, szczypiorek myjemy i kroimy. Jak minie ustawiony czas w parowarze, wylewamy wodę, która zbierze się w paprykach. Przekładamy je na talerz i nadziewamy mixem sałat :) Na sam środek każdej papryki kładziemy po połówce jajka. Dekorujemy majonezem i posypujemy szczypiorkiem.Czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego.Adam

Parowar Faceta
Cannelloni ze szpinakiem i mięsem pod dwoma sosami 262

Delikatne danie, z włoskim akcentem, rurki cannelloni  nadziewane farszem mięsno- szpinakowym z serem, zapieczone pod dwukolorowym sosem, sycące w sam raz na jednodaniowy obiad lub ciepłą kolację. Polecam! Składniki: 25 dag makaronu cannelloni 40 dag świeżego szpinaku ½ kg mielonego mięsa wieprzowego 15  dag sera cheddar 1 jajko 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy Sól(...)będzie usmażone, doprawić w trakcie solą i pieprzem, dodać liście świeżego szpinaku, dusić do odparowania wody, zestawić z kuchenki, do gorącej masy wbić jajko, dodać starty ser cheddar i wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać suche rurki cannelloni. W naczyniu żaroodpornym na dnie wylać sos pomidorowy, ułożyć nadziane mięsem cannelloni. Sos beszamelowy: Masło roztopić w rondelku, wsypać mąkę i energicznie mieszać

Wanilia i Kardamon
Pieczone nuggetsy na patyku 220

małe, podłużne kawałki. Płatki kukurydziane przekładamy do worka foliowego, kładziemy na płaskiej powierzchni i kruszymy za pomocą wałka. 2. W misce mieszamy ze sobą jogurt, jajko, paprykę, sos sojowy, sól i pieprz. Filety nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Każdy z kawałków moczymy w marynacie a następnie obtaczamy w płatkach. 3. Kurczaka układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika i pieczemy

Szefowa kuchni
Kreple (Pączki) 174

Tych nadziywanych krepli to żech jeszcze niy robiōł 1 (abo jak żech robiōł za bajtla, to już niy pamiyntōm), a że joł lubia eksperymynty, to żech

Chop w kuchni
Pierogi ruskie z boczkiem 146

Trochę boczku z cebula odkładam do okrasy.  Całość mieszam, doprawiam do smaku solą i ziołowym pieprzem.  Ciasto: Z mąki gorącej wody i jajka zagniatam jednolite gładkie ciasto, wałkuję, wycinam kółka, nadziewam farszem, zlepiam pierożki, gotuję w osolonym wrzątku około 3 minuty od wypłynięcia. Przed podaniem polewam okrasą. Smacznego

Wanilia i Kardamon