Paszteciki z ciasta półfrancuskiego drożdżowego
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego drożdżowego
Przepis na : obiad
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego nadziewane farszem z mięsa wołowego i kapusty. 25 dag mąki1,5 dag drożdży2 żółtka10 dag masła0,5 szklanki mleka2 łyżki olejuszczypta solijajko do smarowaniaFarsz:ok. 25 dag gotowanej wołowiny z rosołuok. 20 dag kapusty kiszonej1 cebulałyżka smalcu1 jajkoprzyprawa np. Kucharekpieprzczosnek granulowany lub świeżyZ czterech łyżek mąki, drożdży i mleka zrobić rozczyn gęstości śmietany. Odstawić do wyrośnięcia, następnie połączyć z mąką, żółtkami i solą. Zagnieść ciasto dod... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl
Autor
Asch
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, paszteciki, drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, paszteciki drożdżowe, mąka, cebula, jajko, kapustą, kapusta kiszona, lekka, rosół, mięso, obiad, czosnek, wołowina, jajka z farszem, jajka nadziewane, paszteciki z kapustą, gotowana kapusta kiszona, masło czosnek, lekkie ciasto
Inne przepisy z Praktyczna pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję