Paszteciki z ciasta półfrancuskiego drożdżowego

Paszteciki z ciasta półfrancuskiego drożdżowego

Paszteciki z ciasta półfrancuskiego drożdżowego

Przepis na : obiad

Paszteciki z ciasta półfrancuskiego nadziewane farszem z mięsa wołowego i kapusty. 25 dag mąki1,5 dag drożdży2 żółtka10 dag masła0,5 szklanki mleka2 łyżki olejuszczypta solijajko do smarowaniaFarsz:ok. 25 dag gotowanej wołowiny z rosołuok. 20 dag kapusty kiszonej1 cebulałyżka smalcu1 jajkoprzyprawa np. Kucharekpieprzczosnek granulowany lub świeżyZ czterech łyżek mąki, drożdży i mleka zrobić rozczyn gęstości śmietany. Odstawić do wyrośnięcia, następnie połączyć z mąką, żółtkami i solą. Zagnieść ciasto dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl

Autor

Asch

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, paszteciki, drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, paszteciki drożdżowe, mąka, cebula, jajko, kapustą, kapusta kiszona, lekka, rosół, mięso, obiad, czosnek, wołowina, jajka z farszem, jajka nadziewane, paszteciki z kapustą, gotowana kapusta kiszona, masło czosnek, lekkie ciasto

Inne przepisy z Praktyczna pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.