Święta wielkanocne to jajka, a jak jajka to i pieczeń. Proponuję pieczeń rzymską nadziewaną jajkami. Dodatkowo opasaną ciastem francuskim. Co myślicie o podaniu rodzinie takiego obiadu? Piękny, kolorowy, łatwy i elegancki. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikNajczęściej spotykanym farszem jajek są grzyby - pieczarki, zielenina lub wątróbka. Ostatnio przeglądając książkę Marii Disslowej „Jak gotować – praktyczny poradnik kucharski” z 1930 roku, natrafiłam na jajka nadziewane serem. Parmezanem i serem szwajcarskim. Z takimi jajkami wcześniej się nie spotkałam i oczywiście musiałam od razu wypróbować przepis, gdyż brzmiał smacznie i przypuszczenia potwierdziły się, jajka wyszły naprawdę bardzo smaczne
królestwo garówWielkanocne śniadanie polecam przygotować takie nadziewane jajka. Przygotowuje się je bardzo szybko i są bardzo smaczne. A jak lubicie pieczarki to na pewno Wam posmakują. Do przyprawienia jajek użyłam białego pieprzu mielonego , który otrzymałam od SKWORCU . Zapraszam :) Składniki: 6 jajek 20 dag marynowanych pieczarek 2 łyżki majonezu natka pietruszki według uznania sól do smaku biały pieprz mielony
Izabelawkuchnimacie pomysłu na świąteczną dekoracje waszych dań? Wystarczą dwa jajka - większe i mniejsze, kawałek ugotowanej marchewki, ziarnka pieprzu i patyk, taki od szaszłyków, na który nadziewamy jajka i czapeczkę, aby nam się wszystko stabilnie trzymało. Pamiętajcie, że jajka muszą być kilkudniowe, aby się łatwo i ładnie obrały ze skorupki
Jadło i czytadłowielkanocną przystawkę proponuję przygotować jajka nadziewane musem z awokado w szaliczkach z wędzonego łososia. Danie proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy połówki jajek ugotowanych na twardo owinąć paskami wędzonego łososia i nałożyć na nie porcje musu z awokado. Dla lepszego efektu dekoracyjnego dodałam do musu troszeczkę żelatyny. Nie rozlewa się wówczas na boki i daje się ładnie wyciskać
Wiem co jemWiosenne jajka faszerowane – to propozycja na faszerowane jajka na Wielkanoc, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by takimi jajeczkami zajadać się nie tylko od Święta :) Takie jajka nadziewane rzodkiewkami i szczypiorkiem często u nas goszczą zwłaszcza w pełni sezonu na nowalijki :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiosenne jajka faszerowane – Składniki: 3 jajka klasy M 4 średnie rzodkiewki
Kulinarne Przebojeserka śmietankowego 1 łyżka chrzanu ze słoiczka Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Składniki na farsze dokładnie wymieszać i nadziewać jajka. Jajka są smaczniejsze na drugi dzień, gdy smaki się "przegryzą". SMACZNEGO
Malinowo w kuchnidekoracji wg uznania : sałata, rzodkiewka ,pomidorek, ogórek. itp. Przygotowanie ; Jajka przeciąć na połówki, wyciągamy żółtka i ucieramy z majonezem, pokrojoną w drobniutką kostkę szynką oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka. Dekorujemy wg. własnego uznania. ( Ja zawsze wkładam plasterek szynki obok farszu, aby było wiadomo z czym jest masa, a poza tym efektownie wygląda. !) Smacznego
Pysznosci Babci BasiBardzo lubię wędzonego łososia. Doskonale sprawdza się w połączeniu z jajkami. Mam dla Was dzisiaj propozycję na wielkanocne śniadanie- jajka nadziewane pastą łososiową. Robi się je bardzo szybko a do tego są efektowną ozdobą wielkanocnego stołu. Polecam, rodzina będzie zachwycona :) 7 jajek 100 g wędzonego na zimno łososia ok 2 łyżki majonezu czarny pieprz świeżo zmielony kolorowy pieprz świeżo
Smakołyki AsiWitajcie :) Ostatnio nazbierało mi się troszkę przepisów, przed świętami nie było zbytnio czasu na ich dodanie więc dzisiaj nadrabiam zaległości :) Zapraszam na jajka nadziewane pieczarkami, proste w wykonaniu i bardzo pyszne.Często goszczą na moim stole, bo porostu za nimi przepadamy:) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 10 jajek około 10 pieczarek dużych 1 duża cebula 2 łyżki suszonego lub świeżego
Sama słodycz i szczypta chilizasmakowało Wam za pierwszym razem, warto się do niego przekonać i wypróbować z dodatkiem innych składników ;) Można dodać je również do koktajlu np. bananowego. Dziś przepis na jajka nadziewane pastą z awokado z dodatkiem czosnku i czerwonej papryki. To smaczna przekąska np. na święta lub domowe przyjęcie. Składniki na 8 połówek: 4 jajka 1 dojrzałe, miękkie awokado połowa czerwonej
Ze smakiem i z pasjąpołowie ząbki na około jajka. W ten sposób powstaną dwie połówki. Wydrążam żółtka, dodaje do nich pomidory z zalewy, sól, pieprz i miksuję blenderem. Farsz przekładam do rękawa i nadziewam jajka. Dekoruję plastrami rzodkiewki, szynki. Układam na plastrach ogórka, kiełbasy, dodaję papryki. Posypuję natką, i szczypiorkiem. Żeby jajka lepiej się trzymały na podstawkach z ogórka wbijam w nie wykałaczki
wesoła kuchniapieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. Jajka przekrajamy na pół. Żółtka wyjmujemy do miseczki i dodajemy do nich wystudzone pieczarki, cebulkę oraz majonez. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewamy jajka. Na wierzch sypiemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Passion of Cookingszprotek, bryndzy i jajek to świetny pomysł na smaczne smarowidło do kanapek a także ciekawy sposób na urozmaicenie śniadań i kolacji, doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek. składniki na około 350 g pasty 150 g szprotek w oleju 100 g bryndzy 1 jajko ugotowane na twardo 3 rzodkiewki 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła 1 łyżeczka słodkiej
Smakowite Daniadłużej. Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka do osobnej miseczki. Do żółtek dodać majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszać widelcem na jednolitą masę. Przy pomocy szprycy nadziewać jajka masą z żółtka i majonezu. Wierch można udekorować kiełkami rzeżuchy
Zrób to smacznie