jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:30/140)

szybkowar-papryki drobiowo-ryżowe z zieleniną... 123

sztuka, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, woda 2 szklanki mięso mielone drobiowe dokładnie wyrobić z ugotowanym ryżem, przyprawami, jajkiem, posiekaną zieleniną z papryk ściąć czubki, usunąć pestki, opłukać papryki i czubki i do pełna nadziewać papryki sitko rozkładane rozłożyć w szybkowarze, układać na sitku papryki, nakryć ściętymi czubkami, wlać wodę szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Propozycje na sylwestra (2) 199

może komuś jeszcze coś wpadnie w oko :) 1. Ślimaczki ze szpinakiem w cieście francuskim  Kliknij tu po przepis. 2. Nadziewane sałatką muszle makaronowe  Kliknij tu po przepis. 3. Bułki "ślimaki"  Kliknij tu po przepis. 4. Jajka faszerowane  Kliknij tu po przepis. 5. Sałatka z tortellini  Kliknij tu po przepis. 6. A la "Buritto

W kuchni u Moniki
PLACEK JAGODOWY 126

nich zupy, sosy, kompoty, soki, dżemy, konfitury. Bardzo często dekorujemy nimi  lody, babeczki, gofry, naleśniki, wykorzystujmy je również do nadziewania pierogów i bułeczek drożdżowych. Jagody można mrozić lub zawekować. Składniki:  Ciasto: 250 g margaryny 1 jajko 40 dag mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1 / 2 - 1 łyżeczki cynamonu Nadzienie: 10 dag cukru 1 mała śmietana

Ciastka - domowe słodkości
Jajka faszerowane sosem tatarskim 178

świeżo zmielonego czarnego pieprzu   WYKONANIE: Wszystkie składniki sosu siekamy na desce lub melakserze. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy . Jajka obieramy , kroimy na połowę, wyjmujemy żółtka, które dodajemy do sosu, jeszcze raz mieszając. Polówki białek nadziewamy sosem. Dekorujemy i gotowe. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej

W kuchennym oknie Ewy
Kluski nadziewane kiełbasą 406

miej  mąki, natomiast jeżeli by ciasto było rzadkie, musimy jej dosypać, ale nie za dużo bo kluski wyjdą twarde. Kluski nadziewane kiełbasą SKŁADNIKI na 4 osoby: 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szt jajko sól szczypta 2 szklanki  mąki pszennej + do podsypania FARSZ cebula - 2 szt kiełbasa cienka - 350 g tłuszcz olej - 1 łyżka

Kuchnia Danusi
Piknikowe kulebiaki w nowoczesnym wydaniu 143

kapusty kiszonej - 2 opakowania pasztetu Wielkopolskiego Profi - 1 duża cebula - szklanka sparzonych orzechów włoskich - sól, pieprz - 4 łyżki oliwy z oliwek - 2 jaka - 2 renklody  ponadto: - 1 jajko do posmarowania kulebiaków przed pieczeniem WYKONANIE: ciasto: Wszystkie składniki umieść w misce i energicznie zagniatamy na jednolite i gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do torebki foliowej i wkładamy na 30 minut(...)Całość dusimy około 8-10 minut. Zdejmujemy z ognia. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy blenderem.  Masą nadziewamy formy, na wierzch układamy ciasto w formie np. kratki bądź dowolnego wzoru. Kulebiaki przed włożeniem do pieca smarujemy roztrzepanym jajkiem. Czas pieczenia 45 minut, temp. 170 stopni C. Kulebiaki w tej formie można spożywać na ciepło bądź zimno. Jako obiad

SMYKWKUCHNI
PĄCZKI DOMOWE Z NADZIENIEM 971

Pączki powstają z ciasta drożdżowego składającego się z mąki pszennej, jajek, mleka i masła, uformowane są w lekko spłaszczone kulki i po wyrośnięciu smażone są w głębokim tłuszczu (najlepiej smalcu, lub oleju roślinnym, klarowanym maśle). Pączki można nadziewać marmoladą (przed lub po smażeniu) i polewać lukrem. Tradycyjnie podaje się je w karnawale, a szczególnie w Tłusty Czwartek, kiedy to następuje(...)szklanka (250 ml) mleka • 50 g świeżych drożdży (lub 14 g suszonych) • 3 łyżki cukru • 500 g mąki pszennej (np. luksusowej, tortowej) • szczypta soli • 1 łyżka cukru wanilinowego • 1 jajko • 4 żółtka • 4 łyżki stołowe masła (40 - 50 g), roztopionego i ostudzonego • 2 łyżki spirytusu oraz • 1 litr oleju np. rzepakowego, smalcu, oleju z orzeszków ziemnych (arachidowych), oleju ryżowego, kokosowego

KUCHNIA POLSKA
Kotlety z karkówki , nadziewane po białorusku 166

Kotlety z karkówki , nadziewane po białorusku Kotlety po białorusku , są po prostu pyszne . Proste do wykonania , a zarazem naprawdę ciekawe . Farsz niewątpliwie wyróżnia tą potrawę . Jednym z jego składników jest siekane jajko na twardo i dodatkowo ,smażone pieczarki i cebula . To sprawia że kotlety są naprawdę wyjątkowe i pyszne . Polecam , nawet na wielkanocny stół będą , całkiem trafioną pozycją Składniki(...)pieprz do smaku 1 łyżka startego sera żółtego o łagodnym smaku 2 jajka świeże , nie ugotowane do obtoczenia kotletów 2 szklanki bułki tartej Plastry karkówki rozklepujemy jak najcieniej , solimy , pieprzymy , odstawiamy na bok . Pieczarki i cebulę siekamy drobno i podsmażamy do miękkości . Zostawiamy do wystygnięcia . Ugotowane jajka rozgniatamy widelcem , dodajemy do nich wystudzone , smażone pieczarki z cebulą , mieloną gałkę muszkatołową

Ogrodnik w podróży
Pieczeń rzymska z portobello, bazylią i cheddar 134

Pieczeń rzymska to nieskopmlikowane danie mięsne na co dzień lub na imprezę. Zazwyczaj przyrządza się je z gotowanym jajkiem. Dzisiaj zapraszam na włoski twist, pieczeń z grzybami portobello, bazylią i cheddar. Pieczeń oczywiście należy piec w piekarniku. Ponieważ zrobiłam nadziewaną pieczeń zrolowałam ją przy pomocy mokrego papieru. Z czym lubicie pieczeń rzymską? Moi mężczyźni najbardziej lubią z ziemniaczanym puree(...)niego trochę zieleniny i kaparów. Przepis na mielone Składniki: 1 kg mielonego mięsa, 50/50 wieprzowo-wołowe 2 portobello 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 jajko 150 ml śmietanki 15 listków bazylii 50 g sera cheddar, utartego sól i czarny pieprz do smaku Do podania zielona fasolka szparagowa ziemniaczane puree sos grzybowy, np. z pieczarek Cebulę grubo

codojedzenia
Pierś faszerowana wątróbką 147

Można z niej przygotować cały wachlarz różnorodnych potraw. Faszerowana pierś kurczaka Sprawdzi się w sałatce, panierowana, nadziewana, grilowana, pieczona, z makaronem, w zupie…i tak dalej i tak dalej. Ja najczęściej przygotowuję pierś kurczaka panierowaną. Nacieram ją ziołami, panieruję w jajku i bułce tartej. Zajmuje mi to dosłownie kilka minut wraz z usmażeniem. To jest chyba najszybsza opcja

mecooks
Pączki z glazurą i skórką pomarańczową babci Basi 211

resztą cukru ucieram na puszystą jasną masę . 3. Podgrzewamy pozostałą szklankę mleka , a w drugim naczyniu rozpuszczamy masło. 4. Do miski przesiewamy obie mąki z szczyptą soli , dodajemy utarte jajka i rozczyn., mieszamy. 5. Następnie wlewamy po trochę letniego mleka i zarabiamy. 6. Wyrabiamy dość luźne ciasto. Na koniec dodajemy letnie masło i spirytus. 7. Wyrabiamy , aż ciasto będzie odchodziło(...)rozkładamy na płat grubości ok. 2 cm .( nie za dużo podsypując mąką ) 10. Ciasto wykrawamy szklanką i każdy krążek nadziewamy 0,5 łyżeczki marmolady lub innego nadzienia i dokładnie zlepiamy brzegi zbierając je do siebie i formować kulkę wielkości jajka. 11. Kulki układam luźno , zlepieniem na spód, na posypanym mąką blacie. 12. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na ok. godzinę

Pysznosci Babci Basi
Conchiglione z kurczakiem, zieloną papryką i oliwkami 156

kupić i zrobić. Szkoda, bo omijało mnie bardzo smaczne, wyjątkowe danie.  Wyjątkowe, bo muszle makaronowe można nadziewać chyba wszystkim, co macie w lodówce, nie potrzebujecie nawet sera - tworzycie farsz z czego tylko chcecie a składniki wymieszać możecie z gęstą śmietaną lub jajkiem.  Te ze zdjęć to pierwsze, jakie zrobiłam. Zapamiętam właśnie ich smak na długo, może też(...)makaronu conchiglione (duże muszle) 4 łyżki oliwy z oliwek 1 mała pierś kurczaka 1/2 zielonej papryki 3-4 zielone cebulki (grubego szczypioru) 20-30 zielonych oliwek nadziewanych czerwoną papryką lub zwykłych bez pestek 150 ml przecieru pomidorowego (lub gęstego soku) 3 łyżki serka mascarpone lub ricotty lub twarożku śmietankowego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki suszonej bazylii czarny

Kuchnia Prezydentowej
TOSTY W PANIERCE 171

Dawniej, gdy nikt nie miał tostera i chleb tostowy nie był znany, robiło się smażony chleb maczany w jajku. Domyślam się, że dla większości z Was to są smaki dzieciństwa. Moje tosty to taka wzbogacona wersja tych z dzieciństwa...wersja nadziewana i w panierce.  Bardzo lubię tosty, często jem je na śniadanie i nie wyobrażam sobie bez nich(...)rzędu 😁 Idealna przekąska na zbliżający się wielkimi krokami Sylwester 🎆   Składniki: 4 kromki chleba tostowego 2 plasterki wędliny (u mnie - salami) 2 plasterki sera żółtego 2 pomidory suszone 1 jajko 3/4 szklanki bułki tartej olej do smażenia masło do smarowania Wykonanie: Kromki chleba tostowego z jednej strony smarujemy masłem. Na jednej kromce układamy wędlinę, ser oraz pomidora suszonego, przykrywamy drugą

Kuchnia MagdaLeny
Jajka-brownie 142

Wymieszać. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z długą okrągłą końcówką (trochę grubszą, niż do nadziewania pączków), napełnić wydmuszki do 2/3 wysokości. Napełnione skorupki ustawić w formie na muffinki (większą dziurką do góry), wolne miejsce w foremkach zabezpieczyć folia aluminiową lub suchym ryżem/fasolą, żeby jajka się nie przewracały. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 15-18 minut w temp

Obiad gotowy
Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką 188

średnie jajka 3 czubate łyżki mąki pszennej pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku 45 g Parmezanu lub sera Grana Padano 60 g sera Królewskiego lub Gouda bułka tarta do panierowania ok. 250 ml oleju rzepakowego do głębokiego smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na pieczarki panierowane nadziewane serem(...)oczkach. Farsz z trzonków pieczarek i cebuli wymieszać z serami (Parmezan i Królewski). Jajka wymieszać z mąką pszenną, solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem oraz ziołami prowansalskimi, by powstało jednolite gęste ciasto. Każdy kapelusz nadziać farszem cebulowo-pieczarkowo-serowym, a następnie otoczyć w wyżej przygotowanym cieście (z jajek, mąki i przypraw). Kolejno każdy kapelusz otoczyć w bułce tartej. Na patelni

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania